Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jankosia 08:46, 28 kwi 2016

Eskimo najbardziej mi się podoba, ale potrzebuję duuużego i najlepiej bardziej wysokiego niż szerokiego. A czytałam że ten Album Novum właśnie taki bardziej pionowy od innych... Ty miałaś jakiegoś takiego wysokiego, ale w miarę wąskiego.... Gdzieś tam z tyłu, bliżej oczka, ale nie bezpośrednio przy nim. Nie pamiętam nawet koloru, ale ... pewnie go cięłaś? Kojarzysz o którego mi może chodzić? Taki z Yorkiem w nazwie mi się u ciebie podobał... On pionowy czy rozłożysty? I żeby było jasne ja wiem, że rh to krzaczory szerokie i nie chcę z tym walczyć ale patrzę sobie po katalogach i niektóre pokazuje mi na tak samo szerokie jak wysokie, inne szersze niż wyższe, a tylko nieliczne wyższe niż szersze- i takiego właśnie szukam Niekoniecznie białego ale jasnego
agata19762 08:46, 28 kwi 2016

Bożenko zaglądam na bieżąco.
Rozumiem Twoją złość, rozgoryczenie.
Też tak mam

Ale przychodzi nowy dzień i trzeba iść dalej chociaż czasem naprawdę ciężko.

Pozdrawiam.

Bzy bardzo lubię za zapach oczywiście.
AgataP 09:01, 28 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Następna nieco dalsza sąsiadka czyli najbliższa w drugiej kolejnosci.
Agatko czasem tak mnie wkurza ogród ze chetnie bym to zrobiła. Dzis troszke popadało wiec złosc mniejsza ale do ogrodu nie wychodzę zeby nie patrzec na to co mróz zniszczył. Ze złosci kupiłam sobie nowy aparat i na razie mam zajecie ale juz niezbyt mi sie podoba i kto wie czy nie wróce do starego.

czemu Cię denerwuje, zabierz do do Kasi to może rozkminimy razem
AgataP 09:04, 28 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Tak juz sprawdziłam , u mnie tylko te normalne choc jednego jakiegos wyszukanego tez mam taki niewysoki i później kwitnący , gdzies mam nawet jego nazwę cos z Kanada związanego.Kasia ale 17 bzów tylko plus inne drzewa , kupuj tą działke naprzeciw zanim ktos Ci ją sprzatnie sprzed nosa bo gdzie to wszystko bedzie roslo???????

Bożenko na lilaki do mnie wpadnij Jest kilka ale i tak te pojedyńcze, "wsiowe" pachną najbardziej. Na zachętę zdjęcie, może się zgrają z montaną to do wąchania będzie i on.

Kasya 09:08, 28 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Jak na razie nikt z łodzkich dziewczyn sie nie deklaruje na lilaki jechac za to mam zaproszenie z Warszawy wiec pewnie pojadę pociągiem bo musze tam byc.

jakie zaproszenie ?

a Gabrysia jak jedzie ? swoim samochodem ? komplet bedzie ?
bo moze jadac z poludnia zabiora cie po drodze ?
Makao_J 12:24, 28 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Aniu mleko powinno byc raczej chude czyli ze sklepu , w krowim za dużo śmietanki.

Śmietankę dziś zbiorę (hihi) ale czytałam, że właśnie takie krowie lepsze bo nie pozbawione tych składników które zwalczają mączniaka.
No nic, spróbuję najpierw takim sklepowym a potem krowim. Na razie nie jest tak źle z tymi różnecznikami więc mogę sprawdzić.
Pszczelarnia 12:38, 28 kwi 2016

Jestem na bieżąco. Dlaczego ja 3 Eskimoo wydałam (tutaj bije się w głowę)????
anna_t 14:29, 28 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Ja proporcji nie przestrzegam , na 10l wody dodaje mieszanki tych nawozów 2-3cm w szklance. Można przyjąc ze po 1cm kazdego .Możesz opryskac bez względu na wygląd , na razie nie dostana nawozu do ziemi więc dolistny tylko je wzmocni.

dziekuję Bożenko,
wstawiałam u siebie zdjęcia rodków. jakbys miała chwilkę to zerknij proszę swoim okiem czy muszę pryskać
lojalna_ 14:33, 28 kwi 2016

Zdjecia z opisami to najlepszy prezent dla mnie.

Pozdrawiam i przesyłam wiosenne słonce
Krys 15:12, 28 kwi 2016

Lilak piekny tez ich troche w tym roku róznymi sposobami nabyłam do zobaczenia w sobote