Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jankosia 22:06, 27 kwi 2016

Bogdzia, Album Novum dobry jest? Szukam dużego, zdrowego o jasnych kwiatach. Ten ma czystobiałe? W pąku różowe czy żółte raczej? Doradź jakiegoś jak możesz. I gdzie tu w naszych okolicach najlepiej po różaneczniki podjechać?
Agania 22:26, 27 kwi 2016

U nas śniegiem postraszyło, minusik też był, ale ja już odpuściłam, strzępiastokore już zamówiłam
Bogdzia 05:15, 28 kwi 2016

anna_t napisał(a)

jakie to były proporcje?
ostatnio Renia u mnie byla i patrząc na moje rodki stwierdziła że by je pryskała..jutro wrzuce u siebie ich fotki

Ja proporcji nie przestrzegam , na 10l wody dodaje mieszanki tych nawozów 2-3cm w szklance. Można przyjąc ze po 1cm kazdego .Możesz opryskac bez względu na wygląd , na razie nie dostana nawozu do ziemi więc dolistny tylko je wzmocni.
Bogdzia 05:23, 28 kwi 2016

jankosia napisał(a)
Bogdzia, Album Novum dobry jest? Szukam dużego, zdrowego o jasnych kwiatach. Ten ma czystobiałe? W pąku różowe czy żółte raczej? Doradź jakiegoś jak możesz. I gdzie tu w naszych okolicach najlepiej po różaneczniki podjechać?

Album Novum zalatuje lekkim fioletem im wczesniejsza pora tym brdziej , potem bieleje. Bielszy od niego jest Eskimo choc na poczatku tez lekki fiolet i nie rosnie tak duzy ja Album jest jeszcze Peter Tigersted't dosc bialy ale w środku żółtym troszke zalatuje, no i Cunningha's White . Najwyższy jednak jest Album Novum. Wstawię ich zdjecia to sobie porównaj.

Bogdzia 05:30, 28 kwi 2016

Najbardziej biały w pełnym kwitnieniu jest Eskimo i Cunningham's White a najwyższy Album Novum. Kupuj oczywiscie tylko u Ciepłuchy.I jeszcze kolejnosc kwitnienia , najwczesniej kwitnie Cunningha's, potem Peter T, potem Album Novum i to kwitnienie przypada na najwieksze kwitnienie wiekszosci rh a najpóźniej Eskimo.
Bogdzia 05:32, 28 kwi 2016

Agania napisał(a)
U nas śniegiem postraszyło, minusik też był, ale ja już odpuściłam, strzępiastokore już zamówiłam

A Twoje magnolie przeżyły czy zmarzły? Strzepiastokorych zazdroszcze , musze sie rozejrzec za miejscem u siebie ale ciągle gdzies wyjeżdzam i nie mam czasu.
Bogdzia 05:33, 28 kwi 2016

Kasya napisał(a)

miss kanada ...tez mam

wszystko juz jest zmieszczone

a nikt tak szybko sprzed nosa nie sprzątnie bo ceny pow 500 za metr

Tak Miss Kanada .Ceny wysokie ale nigdy nic nie wiadomo.
Bogdzia 05:34, 28 kwi 2016

barbara_krajewska napisał(a)

... a potem założę nowy!!! hahaha!
Tak to bym widziała.
Bogdziu, pozdrawiam

Basiu nie wiem czy tak by było , juz nie miałabym sił na taką wielka robotę.
Milka 07:43, 28 kwi 2016

Szukalam, co wywinela Laurka i nie znalazlam. Akcje tv widzialam, sprzet nowy kusi, a jak chwalisz, to tym bardziej.
Strasznie szkoda, ze mroz nawywijal.
Wpisalas się u mnie w 2 czesci, nie w nowym 2016, ale doczytalam. Masz tyle emocji, ze sie nie dziwie i jeszcze wyprawa do Warszawy. Ta moja biala piwonia drzewiasta ma w tym roku 11 pąkow, szok. pozdrowka
Marta 08:03, 28 kwi 2016

Wszystkie Rh piękne. Pozdrawiam