Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

ZieloneWrota 15:04, 27 kwi 2016

Witaj Bogdziu, sąsiadko dostałam informację że nasze ogrody znajdują się w tej samej miejscowości, jak miło mieć blisko siebie osobę z tak dużym doświadczeniem na ogrodowisku, pozdrawiam
Bogdzia 20:32, 27 kwi 2016

ZieloneWrota napisał(a)
Witaj Bogdziu, sąsiadko dostałam informację że nasze ogrody znajdują się w tej samej miejscowości, jak miło mieć blisko siebie osobę z tak dużym doświadczeniem na ogrodowisku, pozdrawiam

Zaczynam dzis po kumotersku od najbliższej sąsiadki. Zajrzyj na pw tam jest reszta tego co chce napisac.
Bogdzia 20:42, 27 kwi 2016

AgataP napisał(a)

no już to widzę hahaha spychaczem wszystko w nocy byś już plany robiła co i gdzie sadzić

Następna nieco dalsza sąsiadka czyli najbliższa w drugiej kolejnosci.
Agatko czasem tak mnie wkurza ogród ze chetnie bym to zrobiła. Dzis troszke popadało wiec złosc mniejsza ale do ogrodu nie wychodzę zeby nie patrzec na to co mróz zniszczył. Ze złosci kupiłam sobie nowy aparat i na razie mam zajecie ale juz niezbyt mi sie podoba i kto wie czy nie wróce do starego.
Bogdzia 20:44, 27 kwi 2016

makkasia napisał(a)
Bodziu do Ciebie przychodzę regularnie choć po cichutku, teraz będę częściej bo już za chwilę, już za momencik Buki cudowne, i magnolie i spotkania. Mam nadzieje, że całe Ogorodowisko bedzię trąbić jak Rododendronowy "poleci" TV

Rododendronowy juz był w tv a teraz tylko troszke w Akademii Ogrodnika, można powiedziec ze same reklamy a w tle ogród w opłakanym stanie bo ze zdegenerowanym trawnikiem a oni akurat takiego potrzebowali.
Bogdzia 20:45, 27 kwi 2016

Kindzia napisał(a)

U mnie Bogdziu floksy na słoneczku rosną, to nie to. Tyle, że stłoczone i mało przewiewu mają. Jak im na grzyba prysnę (jak jestem akurat w tym czasie jak włazi na liście), to liście znowu zdrowe się robią. W zeszłym roku, mimo suszy, dwa razy psikłam i zdrowe już potem były.

A czym pryskasz?
Bogdzia 20:46, 27 kwi 2016

Kasya napisał(a)

oj szkoda ze tak szybko
u was chyba spory byl ?

u mnie dzisiaj leje od rana

Bozenko, a z kim jedziesz na lilaki ?

Jak na razie nikt z łodzkich dziewczyn sie nie deklaruje na lilaki jechac za to mam zaproszenie z Warszawy wiec pewnie pojadę pociągiem bo musze tam byc.
anna_t 20:48, 27 kwi 2016

Bożenko robisz taka miksture z zelaza pinivitu i florovitu do oprysku rododendronów a czemu nie używasz gotowca? i powiedz mi jeszcze jak masz ładne liscie i wszystko ok to tez pryskasz profilaktycznie czy nie?
Bogdzia 20:49, 27 kwi 2016

Basilikum napisał(a)
ale fajnie TV byla sprzecior fajny zostawili
czekam na emosje, ja z opoznieniem obejrze pewnie, bo w necie pozniej daja.
Pieknosci u Ciebie same. Wczoraj na treningu widzialam kwitnace rodki i sobie pomyslalam, ze u Ciebie tez sie za chwile spektakl zacznie

U mnie juz trzy gatunki przekwitły , czwarty ma wielkie paki ale reszta jeszcze tak szybko nie będzie. U mnie polarny klimat i wszystko późno. Tak myślę ze przed połowa maja powinny byc azalie a rh dwa tygodnie po nich.
anna_t 20:49, 27 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Jak na razie nikt z łodzkich dziewczyn sie nie deklaruje na lilaki jechac za to mam zaproszenie z Warszawy wiec pewnie pojadę pociągiem bo musze tam byc.

ja nie planowałam lilaków, w starym domu mam i lubię ale tu kupować nie będę.
Bogdzia 20:50, 27 kwi 2016

anna_t napisał(a)
Bożenko robisz taka miksture z zelaza pinivitu i florovitu do oprysku rododendronów a czemu nie używasz gotowca? i powiedz mi jeszcze jak masz ładne liscie i wszystko ok to tez pryskasz profilaktycznie czy nie?

Z gotowych korzystałam ale wiekszy efekt jest po tej mieszance. Jesli rh ładnie wygladają to nie pryskam.