Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Luteczka 15:41, 28 kwi 2016

Bogdziu kochana zaglądam, podziwiam Rodki i pozdrawiam
8 maja obowiązkowo Maja w ogrodzie
Do zobaczenia w sobotę
Kasya 15:43, 28 kwi 2016

Krys napisał(a)
Lilak piekny tez ich troche w tym roku róznymi sposobami nabyłam do zobaczenia w sobote

to moze wybierzesz sie z Bożenką na lilaki
Kindzia 18:12, 28 kwi 2016

Miałam miejsce na małego lilaczka, takiego Palibina szczepionego, ale mu magnolka Mag`s Piruette skradła...

Bogdziu...przeszła Ci już złość? Nie smutaj się...
Bogdzia 19:09, 28 kwi 2016

Milka napisał(a)
Szukalam, co wywinela Laurka i nie znalazlam. Akcje tv widzialam, sprzet nowy kusi, a jak chwalisz, to tym bardziej.
Strasznie szkoda, ze mroz nawywijal.
Wpisalas się u mnie w 2 czesci, nie w nowym 2016, ale doczytalam. Masz tyle emocji, ze sie nie dziwie i jeszcze wyprawa do Warszawy. Ta moja biala piwonia drzewiasta ma w tym roku 11 pąkow, szok. pozdrowka

Laurka miała olbrzymie pąki po 5cm i myślałam że zakwitnie a okazało sie ze z tych pąków wyrosły liscie i kwiatków nie będzie.Irenko Twoje drzewiaste piwonie są przecudne a tyle kwiatków to będzie wspaniały widok. pamiętasz jak zazdrosciłam Ci bylinowej białej?, w końcu jak ja mam to bede zazdroscic drzewiastych, chdne masz absolutnie wyjatkowe. Mróz u mnie zniszczył Piruettkę i nawet sasanki choc to górskie rośliny.Co do wycieczek to cudem udało mi się dzis byc w domu bo codziennie gdzies mam wyjazd, im starsza jestem tym wiecej latam .
Bogdzia 19:10, 28 kwi 2016

Marta napisał(a)
Wszystkie Rh piękne. Pozdrawiam

Miło że sie podobają . Pozdrówka równiez.
Bogdzia 19:18, 28 kwi 2016

jankosia napisał(a)
Eskimo najbardziej mi się podoba, ale potrzebuję duuużego i najlepiej bardziej wysokiego niż szerokiego. A czytałam że ten Album Novum właśnie taki bardziej pionowy od innych... Ty miałaś jakiegoś takiego wysokiego, ale w miarę wąskiego.... Gdzieś tam z tyłu, bliżej oczka, ale nie bezpośrednio przy nim. Nie pamiętam nawet koloru, ale ... pewnie go cięłaś? Kojarzysz o którego mi może chodzić? Taki z Yorkiem w nazwie mi się u ciebie podobał... On pionowy czy rozłożysty? I żeby było jasne ja wiem, że rh to krzaczory szerokie i nie chcę z tym walczyć ale patrzę sobie po katalogach i niektóre pokazuje mi na tak samo szerokie jak wysokie, inne szersze niż wyższe, a tylko nieliczne wyższe niż szersze- i takiego właśnie szukam Niekoniecznie białego ale jasnego

Ja też myślę ze Eskimo najładniejszy , ma najwieksze kwiaty i najbielszą biel ale bardzo wysoko u mnie nie rośnie, moze ma 1,5m . Najszybciej rosnie Album Novum ale i tu jest pułapka bo mam dwa rodzaje Album Novum, jedne rosna wysoko a inne sa niższe i szerokie. Myślałam ze to jakas pomyłka w nazwaniu ich ale w literaturze piszą ze takie dwa typy funkcjonuja rzeczywiscie.U Ciepłuchy powinien byc ten wysoko rosnacy, co do szerokosci to potrafi i szeroki byc ale jak obok cos bedzie rosło albo będziesz ciąc (nie lubię ich ciąc) to będzie jaki chcesz ale moze byc bardziej ażurowy.
Bogdzia 19:20, 28 kwi 2016

agata19762 napisał(a)
Bożenko zaglądam na bieżąco.
Rozumiem Twoją złość, rozgoryczenie.
Też tak mam

Ale przychodzi nowy dzień i trzeba iść dalej chociaż czasem naprawdę ciężko.

Pozdrawiam.

Bzy bardzo lubię za zapach oczywiście.

Dzis było trochę cieplej , mozna było pobyc w ogrodzie wiec trochę byłam ale nie za dużo bo i gosci miałam.
Bogdzia 19:46, 28 kwi 2016

AgataP napisał(a)

czemu Cię denerwuje, zabierz do do Kasi to może rozkminimy razem

Agata nie mam problemu z jego obsługą , chodzi o to że kupiłam sprzet który trochę kosztował a nie daje mi więcej możliwosci niz mój stary. Jest na pewno nieporównywalnie wieksza karta, jet większa matryca i rozdzielczosc, jest mocniejsza bateria i zdjęcia robi jak lustrzanka bo to aparat hybrydowy ale są dwa obiektywy i najbardziej denerwuje mnie ich wymiana bo zdjęcie ptaka zrobic można tylko dłuższym obiektywem , a zdjęcia makro tez lepsze ze starego. Ten nowy chwala w internecie , same zachwyty ja chwale ale stary wygodniejszy w użyciu.
Bogdzia 19:49, 28 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Bożenko na lilaki do mnie wpadnij Jest kilka ale i tak te pojedyńcze, "wsiowe" pachną najbardziej. Na zachętę zdjęcie, może się zgrają z montaną to do wąchania będzie i on.

Chętnie wpadne na lilaki i na montanę , na wszystko na co zaprosisz bo bardzo mi sie u Ciebie spodobalo, do siebie tez zapraszam ale na razie nie ma na co bo mróz wszystko zniszczył ale gdybys tylko chciała zobaczyc gdzie mieszkam i moja zieleń to zapraszam chocby dzis.Ten pokazany bez cudny .
Bogdzia 19:51, 28 kwi 2016

Kasya napisał(a)

jakie zaproszenie ?

a Gabrysia jak jedzie ? swoim samochodem ? komplet bedzie ?
bo moze jadac z poludnia zabiora cie po drodze ?

Z poludnia do Warszawy mają krótsza droge nie ma sensu zeby nadrabialy kilometry jak co trochę pociąg jedzie.