Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:41, 17 maj 2016

Basilikum napisał(a)
jak tak sobie laze po Forum i do ogrodow zagladam to widze, ze u wielu RH nie beda kwitnac ale o wiele skapiej

U mnie najwczesniejsze azalie dobrze kwitły a teraz zaczynaja późniejsze i róznica jest ogromna.Wiadomo że kwitnienie zalezy od nawodnienia ale ze az tak bardzo sama bym nie uwierzyała a w tym roku jest na to dowód bo u mnie tez wielką różnicę widac.
Bogdzia 16:43, 17 maj 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale piękne te piwonie, zachwycił mnie też ten bez z obwódką a pontyjskiej szukam i w końcu gdzieś kupię Ale tam musiał być zapach: Pozdrawiam

Zapach był ale i widoki piekne a piwonia to juz szczyt wszystkiego , kolor niesamowity, pieknosc.W Rogowie sa pontyjskie ale to daleko od Ciebie.I bez z obwódka tez mają.
Bogdzia 16:46, 17 maj 2016

mira napisał(a)
Bogdziu dzięki za tę relację bo szukałam fotek, piwonie piękne, a lilaki widziałam olbrzymie - u mnie straszliwie zimno, dziś obeszłam ogród i widzę że wielkokwiatowe azalie będą mieć może 10% kwiatów co w ub roku - to chyba susza z ub lata - ta mi się wydaje.
Fajnie że sobie zwiedzasz, może i do mnie się doturlasz kiedy.

pozdrawiam

Tyle ostatnio jeżdżę że kto wie czy i w Twoje okolice nie dotrę choc na razie sie nie zanosi.U mnie tez zimno i nadal bez deszczu. Nic się nie rozwija a ja sie martwiłam że na zjazd rh mogą przekwitnąc , teraz sie martwie zeby sie rozwinęły.
Bogdzia 16:47, 17 maj 2016

majkel0326 napisał(a)
Bożenko, wpadłam oczy nacieszyć i się nie zawiodłam Ta ciemna piwonia rzeczywiście cudo. A lilaki ... co tu dużo gadać, przepiękne! Miłego wtorku

Widzę ze dotrzymujesz słowa i bywasz na forum , musze zajrzec co u Ciebie.
Bogdzia 16:48, 17 maj 2016

Dorota123 napisał(a)
Piękny ogród pokazałaś, a piwonia jak marzenie.

Marzę o takim kolorze piwoni ale kto wie czy ona wytrzyma nasze zimy bo nie wszystkie sa wytrzymałe.
Bogdzia 17:03, 17 maj 2016

Basilikum napisał(a)
ale super wycieczka piwonie drzewiaste piekne szkoda ze tak szybko przekwitaja

Jakos tak to jest ze wszystko co dobre i piękne krótko trwa, ale i tak dobrze że jest.Pozdrówka.
eliza3 17:09, 17 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Elizko niestety ja nie pomoge , choc bardzo je lubię to nie rosna u mnie dobrze. To piwonie z Powsina te piekne na zdjeciach.

Nie doczytałam,że to piwonie z Powsina...
Bożenko, ale za to rodki u Ciebie najpiękniejsze, czekam jak co roku na fotorelację w pełni kwitnienia Twoich piękności.
majkel0326 18:10, 17 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Widzę ze dotrzymujesz słowa i bywasz na forum , musze zajrzec co u Ciebie.

Staram się w wolnych chwilach, chociaż tych jak na lekarstwo Nie wszędzie jestem w stanie zajrzeć, a szkoda, bo tyle tu pięknych ogrodów! Zapraszam
kosolka 18:57, 17 maj 2016

Bogdziu, może podpowiesz - co może dolegać rh. Ma pąki, ale one zamiast się rozwijać jakby gniły od środka, czy może zasychały. W każdym razie są w srodku brązowe. Tak samo było w ubiegłym roku.
anna_t 20:21, 17 maj 2016

ooooo u mnie podobnie, wstawiłam foty