Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 20:04, 16 maj 2016

Wcale Ci się nie dziwię, że skradła Twoje serce.. jest piękna I ma tyle kwiatów, i pełne.. I jakim cudem w Warszawie zaawansowanie roślin jest większe niż u mnie... tam więcej już kwitnie. A niby jest zimniej..

A aparat jest super, bo koperkowa piwonia ma kolor taki jak w realu, mi się nie udaje złapać tej czerwieni
Kindzia 20:16, 16 maj 2016

Dzięki Bogdziu
Bogdzia 20:23, 16 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)

Zgadzam się w zupełności z Tobą! Piękne to kwiaty, i warto je upowszechniać.
Piękną wycieczkę miałaś!

Haniu ze trzydziesci lat nie jechałam pociągiem i właśnie sie wybrałam, świetnie było mimo okropnej pogody.
Bogdzia 20:35, 16 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)
Wcale Ci się nie dziwię, że skradła Twoje serce.. jest piękna I ma tyle kwiatów, i pełne.. I jakim cudem w Warszawie zaawansowanie roślin jest większe niż u mnie... tam więcej już kwitnie. A niby jest zimniej..

A aparat jest super, bo koperkowa piwonia ma kolor taki jak w realu, mi się nie udaje złapać tej czerwieni

Też sie zastanawiałam nad tym kwitnieniem i podejrzewam ze one muszą rosnac w donicach albo sa nowo zakupione. Muszę o to Kasyę spytac czy je widziała w ubiegłych latach bo blisko mieszka. Aparat ładne zdjecia robi ale go nie lubię , nie ta obsługa do jakiej jestem przyzwyczajona , nie to tempo robienia zdjec i jeszcze kilka innych wad. dzis chciałam go oddac ale sie okazało że juz za późno i nie mogę. Róznicę w zdjeciach najlepiej widac na zdjeciach dzwońców , w starym aparacie ich kolor był nijaki a ten bardzo dobrze je fotografuje , cóż z tego kiedy to nie to co chciałam ale bede sie musiała przyzwyczaic.
Bogdzia 20:36, 16 maj 2016

Kasik napisał(a)
Piwonie - powtórzę - nieziemskie. Przecudne, och i ach.

Ja dzisiaj z interesem do Ciebie Kochana. Wpadnij do mnie- jeśli możesz- pokazałam różnice w kwitnieniu azali . Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Nie przyrosły i nie kwitną prawie wcale. Może poradzisz coś

Buziol

Byłam , napisałam a rosnac bedą dopiero po kwitnieniu wiec poczekaj.
Bogdzia 20:36, 16 maj 2016

Kindzia napisał(a)
Dzięki Bogdziu

Macham Kasiu.
Bogdzia 20:40, 16 maj 2016

eee_taam napisał(a)
Powsin?.... a oprócz bzów i piwonii co tam jeszcze jest?

nigdy tam nie byłam...nawet nie wiem czego szukać w necie))

PS. szkoda ze pogoda była naprzeciwko..z mokrymi plecami człowiek się źle czuje

Wiem ze są róze bo byłam na szkoleniu z ich cięcia a co jeszcze to nie wiem ale podejrzewam ze wiele maja bo podobno teren wielki a zawsze jak byłam kończyło sie tylko na początkowym fragmencie ogrodu. Kasyę spytaj ona tam mieszka.
Bogdzia 20:42, 16 maj 2016

BasiaLT napisał(a)
Bogdziu robisz nieziemskie zdjęcia. Wspaniale sa te ciemne piwonie, nigdy wcześniej takich nie widziałam.

Zdjecia robi aparat jest taki że mojej pomocy mu nie potrzeba i to tez mnie denerwuje bo lubię kombinawac i ustawiac. Musze przyznac ze świetnie oddaje kolory.
Kasik 20:43, 16 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Byłam , napisałam a rosnac bedą dopiero po kwitnieniu wiec poczekaj.

Dzięki Bożenko.
Bogdzia 20:43, 16 maj 2016

Kasya napisał(a)

czego tam nie ma...

duzo róz jest, wszystekie w pączkach, jeszcze ze 2 tyg i bedzie pokaz

http://www.ogrod-powsin.pl/

O własnie o Tobie pisałam , dobrze ze sie pojawiłas. Kasiu dzieki za goscine i za to ze zawsze nam towarzyszysz to bardzo miłe z Twojej strony.