Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

mira 12:45, 22 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Podlewac trzeba tak by ziemia była zawsze wilgotna ale nie mogą pod krzakiem. W czerwcu patrz na liscie czy nie pojawia sie maczliki takie malutkoe białe muszki.

Bogdzia siedze i wsuwam truskawki i rozkoszuje sie majem. Niedosyt ogrodnika jest to sobie u ciebie azalimi uzupelniam moje strajkują wiec przerywam siesre i idę podlać ale o co chodzi ze nie pod krzaczkiem to gdzie?

Ja u siebie na razie nic nie pisze bo mam lenia.

Pozdrawiam
11stokrotka 14:04, 22 maj 2016

Bożenko, twoje zdjęcia oddają piękno ogrodu.
roma2 21:59, 22 maj 2016

Uwielbiam Twój ogród. Ale z pytaniem ptaszkowym przyszłam. Na jedynym dużym drzewie powiesiliśmy budkę lęgową. W tym roku z ogromną radością obserwujemy sikoreczki. Przejęty mąż "ofukał" mnie nawet, ze za głośno gadam i je spłoszę . Nigdy na mnie nie fukał do tej pory . Ale wracam do pytania. Czy możemy na tym klonie powiesić jeszcze jedna budkę?. Czy nie bardzo, bo może nie lubią ptaszki bliskich sąsiadów?. Jeśli nie, to jeszcze trochę poczekają, bo reszta drzew (drzewek)musi podrosnąć.
MAD 21:59, 22 maj 2016

Niesamowite te Twoje cudeńka. Ich wielkość i ilość kwiatów są niesamowite... Achhhhhh. Widać, że je kochasz i dbasz o nie, a one Ci się pięknie odwdzięczają.

Bogdziu
czy możesz w wolnej chwili zerknąć do mnie i spróbować zidentyfikować jednego rodka - może Tobie się uda? Pierwszy jegomość ze strony 343.

luk 06:35, 23 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

To opuchalki. Niech zdejmą korę spod rośliny i opryskaja kilkakrotnie xiemie i liscie Calypso albo równiez innymi środkami owadobójczymi.

Dziękuję za pomoc

Mam nadzieję, że uda się jeszcze uratować tego Rd
Madzenka 06:49, 23 maj 2016

Kwiecisty masz ogród. Nie tylko rododendrony i azalie ale teraz jeszcze piwoniami czarujesz
Bogdzia 06:53, 23 maj 2016

Kasya napisał(a)
Kolory bajeczne jak zwykle
A jak w stosunku do ubiegłego roku ? Podobnie czy wcześniej ?

W tym roku całkiem inaczej niz zwykle bo wczesne rh poczekały na późne i razem bedą kwitły , nawet o dwa tygodnie wczesniejsze azalie tez będą z nimi kwitły.
Bogdzia 06:56, 23 maj 2016

ewsyg napisał(a)
Dziękuję za podpowiedź, wstawiłam jeszcze zdjęcie jego w pąku i ono bardziej oddaje jego naturalny kolor. Dzisiaj zrobię zdjęcie krzaczka, on jest jeszcze mały i w doniczce. Dałam mu większą doniczkę i świeżego torfu, żeby się przekorzeniał. Dobrze, że go nie posadziłam na docelowe miejsce bo by mi nie pasował kolorystycznie.
Bożenko, zajrzysz jeszcze raz?

Byłam
Bogdzia 06:56, 23 maj 2016

paniprzyroda napisał(a)
Czas już mnie goni, ale chociaż u Ciebie pozdrówka zostawię, jak cudnie..

Do soboty Mariolko.
Bogdzia 06:58, 23 maj 2016

Makao_J napisał(a)
Ślicznie wszystko kwitnie
Skoro piszesz że w tym roku słabiej przez ubiegłoroczne upały to ja jestem w szoku. Dla mnie to jest bardzo obficie

Jest słabsze kwitnienie na pojedynczych krzakach ale za to wiekszosc zakwita równoczesnie wiec tez robi wrazenie.