Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

monteverde 21:52, 20 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Zgadza sie Aniu , to ona.

muszę ją kupić bo jej nie mam pozdrówka
Bogdzia 21:53, 20 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bożenko ten rodek coś mi pomogła go ratować to jeden kwiat liści prawie nie widać, a ta część co najbardzoej ucierpiała puściła piękne przyrosty

Jak tak obficie kwitnie to uważaj po kwitnieniu żeby go kwitnienie nie osłabiło i podlewaj bo kwiaty duzo wody potrzebują.
Bogdzia 21:58, 20 maj 2016

Milka napisał(a)

Czyli w jakim miesiącu? dzięki za info o azalii;
no mój pąk też się nie otwiera, ale jest; co się stało, co za smutki????

wkleję ci piwonię od Mariusza na pocieszenie, po 3 lat 2 kwiaty ma.
Białą szaleje, nowa żółta cudna i jak pachnię, ale wiesz co, nic nie przebije tej mojej białej, ma koło 20 lub więcej pąków, dalej nie jestem pewna co to za piwonia, tak bardzo wszystkim różni sie od innych, może jakaś hybryda

W czerwcu wiekszosc ale np CW juz przekwitaja to jak tylko oberwie sie kwiatostany można juz dac nawóz.Piwonia Mariusza piękna a moja pewnie bedzie podobna bo juz rózowy kolor widac.

Biała piwonia Twoja jest przepiękna , obydwie drzewiaste masz piękne i ta biała bylinowa tez okaz cudny. Nazwa sie nie przejmuj wazniejsze ze sa takie piękne.
Bogdzia 21:59, 20 maj 2016

eee_taam napisał(a)

ale mnie się to podoba )))dla mnie to jest idealne)))
ale jak chwast jest wyższy od roślin to chyba już czas do plewnika wskakiwać?

Jak jest taki wielki to łatwiej go wyrwac
11stokrotka 22:02, 20 maj 2016

Dziękuję Bożenko za zaproszenie.
To był bardzo mile spędzony czas. Dziękuję też za roślinki. Ogród macie przepiękny, a widok z okna zapiera dech.
Jak wnuczka? Trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze.

Kilka fotek. trochę też wrzucam na priv.

Bogdzia 22:06, 20 maj 2016

yolka napisał(a)
Sójka zjadła orzech potem wytarła dziób, pod koniec wydaje mi się, że zbierała pokarm dla małych - miała dziób lekko otwarty jakby coś w nim trzymała, a jeszcze się rozglądała. Super nagranie

Ja mam gniazdo rudzików w altanie na krokwi, więc na razie biesiaduję w domu, czekam aż się wyprowadzą (są w nim trzy pislęta, mam foto), no i mam na oku kota sąsiadów, gonię go z ogrodu, jak wywącha ptaszki to bez trudu się do nich dobierze, zabiję go wtedy, chyba...

Ptaki teraz są tak zaaferowane karmieniem młodych ze łatwiej je nagrac czy zrobic zdjecia . Na części filmu faktycznie odkłada sobie na bok cos do zjedzenia a potem to zabiera. Mnie sie podoba jak orzecha fajnie wyjada , dzis jej wysypałam orzechów niech je.Twoje ptaszki widziałam , fajne maluchy.Kota pilnuj.
Marta 22:14, 20 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Z piwoniami róznie bywa ale fajnie jak juz chcą kwitnac. Mam nadzieje ze zdjecia bedą i zawiadom mnie jak wstawisz bo nie wyrabiam z zaglądaniem do Was.

ok nie sposób zaglądnąć wszędzie
Bogdzia 22:17, 20 maj 2016

Dzis były u mnie dziewczyny które nie moga byc za tydzień, szczególnie Agacie z W zależało na wąchaniu azalii pontyjskiej ale zapach ja rozczarował niestety,

Chciałam dac więcej zdjec ale sie słabo wgrywaja wiec na tym koniec.
Bogdzia 22:18, 20 maj 2016

Marta napisał(a)

ok nie sposób zaglądnąć wszędzie

Ostatnio wogóle nie wyrabiam.
Alicja169 22:21, 20 maj 2016

Na stronie 4237 czytałam, że komuś radziłaś ratowanie rh poprzez zasilenie preparatem Asahi. Poczytałam o nim, i przypomniałam sobie, że w swoich zasobach mam preparat o nazwie Tytanit (kiedyś M. kupił aby wzmocnić pomidory).
Mam też marnego RH, niestety po kuracji pinivitem, żelazem, floravitem pomogły niewiele.
Chcę go przenieśc w inne miejsce.
I teraz pytanie do Ciebie Bogdziu : czy po przeniesieniu można go zasilić tym Tytanitem? a może w inny sposób go wzmocnić ?
Doradż proszę.