Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:20, 13 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Po wpisie Kindzi zaczęłam się śmiać.. bo róż masz dużo, więcej niż Kindzia.. ale obstawiałam 80

Ponad 80 było w tamtym roku , kilka padło do tego roku ale sporo kupiłam bo kupowałysmy u Ciepłuchy chyba w grudniu , potem w Poznaniu na targach a jeszcze później wysyłkowo w F, tak około (ponad) 20 róż dokupiłam od jesieni , no i jest 97 ale nie policzyłam jeszcze dwóch które są beznadziejnie kiepskie.
Bogdzia 21:23, 13 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Dzisiaj rano młody kosik uderzył mi w okno salonu (dopiero rano wyjeżdżaliśmy z Pszczyny). Niestety...tak mi go żal było. Do tej pory jakoś omijały moje okna, mam szprosy, zauważały, że się przelecieć na drugą stronę nie da.

Szkoda bardzo ale teraz najtrudniejszy czas dla młodych. Ja mam firanki i takie wypadki prawie sie nie zdarzaja , chyba tylko raz ptak uderzył i nie przezył a ze trzy razy uderzyły w okno po ataku krogulca ale przeżyły oprócz tych które złapał.
Bogdzia 21:23, 13 cze 2016

BASIA8 napisał(a)

Cześć Bogusiu Superaśne foty udało Ci się zrobić Pozdrawiam.

Te otwarte dzioby tez mi sie podobaja.
Bogdzia 21:25, 13 cze 2016

Basilikum napisał(a)
cudowne te male sikorki
jetes super fotografka

Dzięki za pochwały , czasem uda sie cos podpatrzec ale powinno sie często z aparatem chodzic a robota leży. Mój m i tak cierpliwy bo jak widzi że biore aparat to idzie popracowac za mnie w ogrodzie.
Bogdzia 21:27, 13 cze 2016

Iwk4 napisał(a)
Jej. Cudne zdjęcia z sikorkami. Bogdziu, mistrzynią jesteś

Mistrzynią fotografowania to nigdy nie bede do tego odpowiednie wykształcenie potrzebne a ja tylko lubie obserwowac przyrodę, od małego dziecka tak mam .
Bogdzia 21:30, 13 cze 2016

danuta_szwajcer napisał(a)

Bożenko nie kopczykuje, kiedyś to robiłam i uznałam, że to bez sensu i rosną, że hej Gorzej z obcinaniem a potem co z tym robić bo ani do rozdrabniarki ani do worków. Sama zobacz u mnie ile kwiatów mają. A dobrze pamiętam, że posadziłaś Gipsy Boy? Bardzo ją chciałam ale była już wykupiona. Czy zakwitła u Ciebie? Też się ciesze, że będę mieć okazje Cię poznać

U mnie bez kopczyków całkiem by zmarzły. Nie ma mowy zeby przeżyły.My rodrabniarka je (gałęzie) mielimy a jak jest mniej to sekatorem do pojemnika na nie segregowane odpady.
Kasya 21:32, 13 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

Ponad 80 było w tamtym roku , kilka padło do tego roku ale sporo kupiłam bo kupowałysmy u Ciepłuchy chyba w grudniu , potem w Poznaniu na targach a jeszcze później wysyłkowo w F, tak około (ponad) 20 róż dokupiłam od jesieni , no i jest 97 ale nie policzyłam jeszcze dwóch które są beznadziejnie kiepskie.

Np jestem w szoku, chyba dlatego ze za mało pokazujesz te róże
jolanka 22:01, 13 cze 2016

Ja mam na razie 16+ 2 nowe i zanim rano zrobię obchód w poszukiwaniu kwiatów, zajmuje mi to trochę.

Gdybym miała prawie 100 to na pewno: obiadu by w domu nie bylo,
a jeszcze dobry aparat fotograficzny - no, kolacji tez nie
Bogdzia 22:05, 13 cze 2016

Kasya napisał(a)

Np jestem w szoku, chyba dlatego ze za mało pokazujesz te róże

Bo nie ma co pokazywac , kiepsko rosna.
Bogdzia 22:06, 13 cze 2016

jolanka napisał(a)
Ja mam na razie 16+ 2 nowe i zanim rano zrobię obchód w poszukiwaniu kwiatów, zajmuje mi to trochę.

Gdybym miała prawie 100 to na pewno: obiadu by w domu nie bylo,
a jeszcze dobry aparat fotograficzny - no, kolacji tez nie

Mnie to nie grozi bo u mnie krzaki są ale z kwiatami juz gorzej, byle jak rosną.