Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 06:43, 13 lip 2016

elka_ napisał(a)
Ale kolekcja liliowców! Ile ich tam masz? Czy liście obcinasz przed zimą?

Mam 45 gatunków podpisanych i jakies nn. Nie obcinam lisci , dopiero wiosną.
Bogdzia 06:48, 13 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)
Pięknie te liliowce a ja osobiście lubię obrywać przekwitnięte kwiaty, ale rzeczywiście lepiej je oczyszczać, bo wyglądałyby niechlujnie. Śle uśmiechy i życzę spokojnego deszczu bez burz.

Deszcz popadał w nocy i jeszcze kropi. Burzy na szczęscie nie było.Jest mokro jak nigdy dotad. Liliowce bez obrywania kwiatów , nie wyglądaja porzadnie, koniecznie trzeba obrywac.Miłego dnia.

Kasya 07:01, 13 lip 2016

O....dobrze ze siedzę...ale miałam nosa
Nakrecilam się na liliowce właśnie a tu takie fotki cudne
U mnie na początek bedą takie pojedyncze, bo najtańsze
Ale u ciebie to jak w Wojsławicach prawie
Bogdzia 07:14, 13 lip 2016

Kasya napisał(a)
O....dobrze ze siedzę...ale miałam nosa
Nakrecilam się na liliowce właśnie a tu takie fotki cudne
U mnie na początek bedą takie pojedyncze, bo najtańsze
Ale u ciebie to jak w Wojsławicach prawie

Kasiu w wojsławicach całe pola lilowców a u mnie powpychane w kąty gdzie kawałek miejsca się znalazł.A gdzie Ty jeszcze miejsce na liliowce masz? Na spotkaniu rozdawałam liliowce , mało kto chciał , wzięłas?????
AgataP 08:38, 13 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Jesli ktos potrzebuje roslin przy których nie ma pracy i na bardzo kiepska ziemię i złe warunki to nie ma pewnie lepszych , no może lawenda jeszcze . O inne rosliny trzeba duzo bardziej dbac, te rosna same ale moim zdaniem nie są az tak eleganckie jak inne , troche taki bałaganik z nich jest.

zgadzam się z Bożenką, to nie są reprezentacyjne kwiaty. Ale do "babcinego" ogródka jak znalazł. No i niektóre pachną jak delikatne perfumy - cytrynowy ma taki zniewalający zapach Ja je lubię za bezobsługowość
Kasya 08:44, 13 lip 2016

Ale to chyba te wysokie...te niskie nie są balaganiarskie bo się nie wykladaja, tak ?
jolanka 11:02, 13 lip 2016

Bogdziu, co te dziewczyny piszą liliowce nie są bałaganiarskie, protestuję. Są śliczne

Sama dopiero zaczęłam kupować i mam tylko 4 ale mam nadzieję , że uda mi się mieć ich więcej.
Szkoda, że mnie u Ciebie nie bylo
Luki 11:50, 13 lip 2016

Wiesz Bogdziu ja to bym Ci podkradł z ogromną chęcią liliowców, ale teraz już na prawdę nie mam miejsca, przeniosłem większość do przedogródka, a i tak za ciasno rosną, ale teraz nie mają przynajmniej konkurencji dużych krzewów
anna_t 11:58, 13 lip 2016

to ja mam prośbe o wrzucenie zdjęć całych "bałaganiarski" liliowców, nie tylko kwiatów.
to ja u Ciebie na spotkaniu nie zarejestrowałam że rozdajesz liliowce, ale chyba bym ich i tak nie zapakowała
Bogdzia 20:15, 13 lip 2016

AgataP napisał(a)

zgadzam się z Bożenką, to nie są reprezentacyjne kwiaty. Ale do "babcinego" ogródka jak znalazł. No i niektóre pachną jak delikatne perfumy - cytrynowy ma taki zniewalający zapach Ja je lubię za bezobsługowość

Pojedyncze kwiaty bywaja bardzo piękne. Problemem jest to ich ciągłe przekwitanie i potrzeba obrywania przekwitłych kwiatów, ale i tak robi się to łatwiej niz przy różach