Powiem Ci, że masz przecudne bylinowe rabaty, przecudne!!! Dobrze, że teraz je pokazujesz z dalszej odległości, bo nie przypuszczałam, że masz tyle różnego dobra Bogdziu!!! Floksy masz gwiazdorskie!!! Ten różowy z ciemniejszym oczkiem to różowy, czy biały? Bo już się raz pomyliłam z takim podobnym, u Łukasza...
Całe dywaniki były - żal było nie... Ups
Jeśli myślisz o tej samej osobie co ja ta za nic w świecie nie wzięłaby pierwszej siewki. Nasion zresztą też nie bo od kilku lat wysiewam cynamonowe i zerowe wschody W tym roku już się wyjątkowo wkurzyłam bo półroczne chłodzenie im zapewniłam a te dziady nic. W końcu zaczęłam pytać profesjonalistów i jak się dowiedziałam ile to zachodu z tym gatunkiem (do dwóch lat) to chyba odpuszczę na dobre. Ale palmowe z kolei to ludzie sieją normalnie i wschody mają duże więc myślę że jak twój klonik już się rozkręci to będziesz rozdawać siewki na prawo i lewo I ciekawe ile lat musi upłynąć zanim będzie można ocenić które cechy ma po matce i są trwałe. Ja kiedyś pod bordowym berberysem znalazłam żółtą siewkę z czerwoną obwódką i ty wiesz że dopiero w trzecim roku te liście zrobiły się czerwone? Za to żarnowców mam cztery własne odmiany Znaczy takie których nie miałam w ogrodzie a gdzieś to się pokrzyżowało chyba (miałam tylko zwykłe żółte przesadzane z pola i odmianę Hollandia) i teraz mam cztery o różnych kolorach kwiatów - fajne uczucie Życzę ci własnych, różnych kloników w najbliższych latach
Chyba myślimy o tej samej osobieDzis znalazłam jeszcze dwa malutkie kloniki. Jutro robie grządkę i sieję klony , zobaczymy czy wyrosna. Kiedys miałam zarnowce i tez miałam krzyzówki ale za bardzo sie rozsiewaly i zrezygnowałam z nich.Tak mysle ze najlepiej by było posadzic te klony do doniczek ale z podlewaniem doniczek zawsze problem ale w doniczkach szybciej by rosły.