Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

annawu 20:34, 22 lis 2012

Przybyłam się przywitać i pozdrawiam
dorkow0 20:48, 22 lis 2012

Witaj Bogdziu, u mnie jeszcze ptaszyny zbierają, co się da w ogrodzie... Troszkę jest owoców na Irgach, troszkę na Berberysach... A i kompostownik obfituje w jedzenie, ( nie mam tam żadnej chemii, ani nawozów) więc na razie mają co jeść... Ale kupiłam już słoninkę i nasiona mam swoje, więc przy mrozach będę je dopieszczać...
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam zawsze... Serdeczności dla Ciebie, Bożenko...
Bogdzia 20:49, 22 lis 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Bogdziu, zamontowałam karmnik dla sikorek z takimi wiszącymi kółkami, serduszkami i domkami z ziarenek. No ale sikorki nie za długo cieszyły się tym dobrem, bo kawki to wszytko pozabierały. Zwalały te kólka na ziemię i tyle. Czy jest jakiś sposób, żeby ustrzec sikorkowe jedzenie przed kawkami?

Agatko o tej porze roku wszystkie ptaki szukają pożywienia , kawki również więc jeśli są w stanie je zdobyc to będą to robic. Wyjściem jest zamontowanie innego karmnika takiego który dla nich nie jest odpowiedni a dla sikorek jak najbardziej tak np taki (to akurat holenderski)

Szczerze Ci powiem że ja kawki bardzo lubię, to mądre ptaki i potrafią nieźle kombinowac. U mnie ich nie ma bo mieszkam na wsi a to ptaki które przeniosły sie do miast. Jeśli wymyslisz jakiś sposób by jedzenie dla nich schowac w widocznym ale wymagajacym pomyslunku miejscu to możesz miec niezłą zabawę i ciekawe zdjęcia.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 20:51, 22 lis 2012

annawu napisał(a)

Aniu miło mi Cię widziec. Chyba musisz sie strasznie nudzic jak nie masz roboty przy roślinkach bo Ty stale nimi zajęta jesteś.Serdecznie Cię pozdrawiam.
Bogdzia 20:54, 22 lis 2012

dorkow0 napisał(a)
Witaj Bogdziu, u mnie jeszcze ptaszyny zbierają, co się da w ogrodzie... Troszkę jest owoców na Irgach, troszkę na Berberysach... A i kompostownik obfituje w jedzenie, ( nie mam tam żadnej chemii, ani nawozów) więc na razie mają co jeść... Ale kupiłam już słoninkę i nasiona mam swoje, więc przy mrozach będę je dopieszczać...
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam zawsze... Serdeczności dla Ciebie, Bożenko...

Masz rację Dorotko w tej chwili ptakom nie brakuje jedzenia bo pełno jest pozostawionych jabłek i róznych nasion na roślinach ale w bardzo wielu krajach ptaki karmione są przez cały rok, ludzie po prostu lubia na nie patrzec i miec je blisko.Pozdrawiam Cię serdecznie.
ka1sia 21:07, 22 lis 2012

Wpadam się przywitać, a ponieważ już wieczór to i dobrej nocki życzyć
U nas pod lasem ptaszków mnóstwo i stołówka też już dla nich gotowa, pozdrawiam, Kasia
Bogdzia 21:11, 22 lis 2012

ka1sia napisał(a)
Wpadam się przywitać, a ponieważ już wieczór to i dobrej nocki życzyć
U nas pod lasem ptaszków mnóstwo i stołówka też już dla nich gotowa, pozdrawiam, Kasia

Kasiu miło że wpadłaś , a ja już jakiś czas u Ciebie nie byłam , jakoś nie wpadłam na Twój ogród spacerujac ostatnio po Ogrodowisku, ale zaraz to nadrobie.Pozdrawiam.
zbigniew_gazda 21:18, 22 lis 2012

Bogdzia też wpadłem się przywitać . Karmnik fajny a i sikorki zadowolone. Pozdrawiam.
ka1sia 21:19, 22 lis 2012

Dziękuję Bogdziu za wizytę, możesz być pewna, tak miłych gości jak Ty, NIGDY nie za dużo Zaglądaj zawsze, gdy tylko masz ochotę, to dla mnie wielka przyjemność
annawu 21:20, 22 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

Aniu miło mi Cię widziec. Chyba musisz sie strasznie nudzic jak nie masz roboty przy roślinkach bo Ty stale nimi zajęta jesteś.Serdecznie Cię pozdrawiam.

Nudę zaczynam jak już gruda na ziemi i trwa do pierwszego tygodnia lutego bo już o tej porze zaczynam wysiewy. Ale to tylko odskocznia od roślinek, bo pracy w domu nie zabraknie a w między czasie są święta i czas na odwiedzanie niektórych lekarzy.