Bogdziu u mnie w karmniku sikorek cała banda, ale nie mogę ich sfotografować , bo przez okno w salonie to słabo wychodzi,a jak wyjdę to psiaki za mną i po sikorkach nie ma śladu. Muszą pewnie wyjść sama i polować bez ruchu siedząc na tarasie, ale zimno troszkę !
Pozdrawiam cieplutko i życzę udanego weekendu!
Aniu, Marzenko , Marto,Aniu Monte, Wiuniu,Haniu miło mi Was widziec. Nie mam dziś wnuków , będą jutro. Podszykowuję trochę jedzonko na jutro a głównie piekę ciasta. Nie lubię gotowac wiec jak już muszę to robię większe ilości na zapas i mrożę. Na forum bywam mniej głównie dlatego że już wszystko pokazałam. ile moge was męczyc sikorkami i ptaszkami które juz widzieliscie? Wieczorami siedzę jak zwykle przy komputerze ale głównie chodzę po ogrodach innych.
Wiunia najlepiej jednak robic zdjecia z mieszkania. Może z innego okna bo musisz miec dobre światło. Ptaki wtedy mniej sie boją, aparat trzymaj dośc blisko przy szybie żeby nie było odblasków.Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i dziękuje że o mnie pamiętacie.
Agnieszko bardzo fajne i niedrogie te karmniczki. Jedzenie w nich nie zamoknie.Kupuj moim zdaniem. Sama bym chętnie kupiła ale nie widziałam u mnie Aldi. Pozdrówka.
A ja z innej beczki: czy Ty Bogdziu masz rododendron drzewiasty u siebie???
Drugi człon słowa Rhododendron to dendron co (chyba ) z greki znaczy drzewo. One wszystkie sa drzewiaste bo mają drewniejące łodygi , ale przyjęto ta nazwą określac gatunki dziko rosnące w przyrodzie w idealnych dla nich warunkach i tam osiagają wielkie wysokości , naprawdę wysokich drzew.
Acha...no widzisz a ja myślałam że to jakaś odmiana. Człowiek się całe życie uczy.
Co najciekawsze.......podobno w Pszczynie rosną jako drzewa. Ja mieszkam 10km od nich i nigdy nie widziałam Ale teraz skoro już wiem muszę pojechać w kwietniu zobaczyć.