Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 15:23, 26 lis 2016

BASIA8 napisał(a)
Bogusiu pięknie dziś u Ciebie Pozdrawiam.

Dzięki Basiu.
Bogdzia 15:25, 26 lis 2016

Madzenka napisał(a)
U mnie dzisiaj prawdziwie listopadowo czyli mgliście.... Ale jest mi to niestety obojętne, bo nie widuje ogrodu, nawet w weekendy, nie mam czasu ani ochoty. Oby do wiosny

Ja tez nie lubie okresu późnej jesieni i zimy i nie zalezy mi czy ogród jest wtedy ładny czy brzydki, ale czasem zobaczy sie fajny obrazek mimo wszystko.
Bogdzia 15:26, 26 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Przeczytałam o metodach na sroki, chyba asroka zaakceptuje a ciemiernik ślicznym!

Sroki przeganiaj ale tak naprawde nic im zrobic nie możesz. Ciemiernik kupiony w Poznaniu na Gardenii, ładny jest.
Bogdzia 15:27, 26 lis 2016

Milka napisał(a)

Mało nie padłam ze śmiechu ha ha
U mnie nudy nie ma, ciągła gonitwa, ciekawa jestem czy emerytura coś u mnie zmieni

Mimo wszystko gonitwa lepsza od nudy.Twoje wnuki juz podrośniete wiec bedziesz miec czas dla siebie i pewnie na nudę również.
Kasya 15:30, 26 lis 2016

Bogdzia napisał(a)
A u mnie w całym ogrodzie kwitnie tylko jeden malutki kwiatusze ale za to jaki kolor ma....

no wlasnie...u mnie tez mnostwo pąkow, nic im nie bedzie jak teraz zakwitną ? czy nie powinny na wiosne ?
Bogdzia 15:45, 26 lis 2016

Kasya napisał(a)

no wlasnie...u mnie tez mnostwo pąkow, nic im nie bedzie jak teraz zakwitną ? czy nie powinny na wiosne ?

Niestety jak przyjdzie mróz to zmarzna , gdyby je przykryc jedlina to mialyby szanse na przetrwanie.
pestka56 16:26, 26 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

To sie nazywa miec zaawansowana sklerozę, przeciez juz o tym wiedziałam.Dzieki Kasiu ze cierpliwie mnie poprawiasz, byc może bedziesz musiała coraz częściej

Skleroza i mnie trzepie, więc będziesz się mogła odwdzięczyć i to nie raz

Jeśli chodzi o kupowanie roślin internetowo, to np. krzewy róż kupowałam i z gołym korzeniem, i w doniczkach. Te w doniczkach przyjechały kwitnące. Tak pięknie zapakowane, że jednego płatka nie uroniły.

Myślę, że Fioletowo też potrafi dobrze zapakować, tym bardziej, że oni nawet spore rododendrony wysyłają.
rozark 16:29, 26 lis 2016

zdrówka życzę, zdrowiej
Milka 16:31, 26 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Mimo wszystko gonitwa lepsza od nudy.Twoje wnuki juz podrośniete wiec bedziesz miec czas dla siebie i pewnie na nudę również.

Znowu chicham
Policzyłam, bede pracowac do 70r źycia
A moj eM ma już 46 lat przepracowanych i nici
Ale mam plan, jak to ulepszyć..a co, wygram w lotto
Bogdzia 17:17, 26 lis 2016

pestka56 napisał(a)

Skleroza i mnie trzepie, więc będziesz się mogła odwdzięczyć i to nie raz

Jeśli chodzi o kupowanie roślin internetowo, to np. krzewy róż kupowałam i z gołym korzeniem, i w doniczkach. Te w doniczkach przyjechały kwitnące. Tak pięknie zapakowane, że jednego płatka nie uroniły.

Myślę, że Fioletowo też potrafi dobrze zapakować, tym bardziej, że oni nawet spore rododendrony wysyłają.

Fakt róze zapakowane pięknie. Pieknie tez pakuje Zymon au Ciepłuchy nie kupowałam wysyłkowo ale pewnie masz rację ze są i w tym wzgledzie profesjonalistami.
Co do sklerozy Kasiu to najgorzej bedzie jak obie równoczesnie zapomnimyPozdrówka serdeczne.