Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

AgataP 16:29, 21 sty 2017

Bożena ja też jestem u Ciebie często, ale z uwagi na Twoją rehabilitację staram się unikać słowa pisanego A i TY miałaś się oszczędzać !

Bogdzia 16:30, 21 sty 2017

Agania napisał(a)
Modraszki mają super wypasiony karmnik....zimą u ciebie tez ładnie i tyle ptaszków, chętnie zawsze lubię sobie na nie popatrzeć

Jak tam forma Bogdziu...zdrowia życzę i pozdrawiam

Za życzenia dziękuję , forma pomału wraca wiec powinno byc tylko coraz lepiej. Pozdrówka.
Bogdzia 16:34, 21 sty 2017

BasiaLT napisał(a)
Ale fajnie Bogdziu że zaglądasz życzę zdrówka

Juz chyba będę systematycznie zagladac.
Bogdzia 16:40, 21 sty 2017

pestka56 napisał(a)
No, jesteś czyli czujesz, że lepiej z oczami.

Noszę okulary od 10 roku życia. Jestem krótkowidzem i na szczęście to jedyna nie pogłębiająca się od lat wada wzroku, mimo mojej pracy.
Moim oczom zawsze dobrze służyło okresowe odkładanie okularów na półkę. Takie ćwiczenie działa u mnie wzmacniająco. Widzę... naprawdę czuję, że ostrzej widzę na odległość bez okularów, gdy nie noszę ich na okrągło.

Po pierwszej operacji dwa miesiące nie pozwolili mi robic okularów w końcu się wkurzyłam i bez pytania zrobiłam a teraz chyba zrobie odwrotnie i jeszcze poczekam może sie oczy wzmocnią jak musza się bardziej wysilac?
Margerytka40 16:41, 21 sty 2017

AgataP napisał(a)
Bożena ja też jestem u Ciebie często, ale z uwagi na Twoją rehabilitację staram się unikać słowa pisanego A i TY miałaś się oszczędzać !

Też staram się oszczędzać Twoje oczy
Bogdzia 16:44, 21 sty 2017

Gosiek33 napisał(a)
Wyrywałam ogórecznika by nastawić go na gnojówkę... i jaką stratę poniosłam

https://www.youtube.com/watch?v=U3Hip3TjSYo

Gosiu ładne filmiki . Czy to Twoje ?, bo widze ze dopiero co wstawione.Mam tylko wątpliwosci czy one jedza nasiona ogórecznika bo on ma kwiaty na końcach łodyg a tu są nasionka na całej łodydze. To jakas pospolita roślina ale nie wiem jaka.Tak kwitnie zmijowiec ale nie wiem czy to on.Jak chcesz miec szczygły to posiej kosmos , bardzo go lubią.
Bogdzia 16:45, 21 sty 2017

yolka napisał(a)
równie pięknie Bożenko, las ma tajemnicę do odkrycia,a nad jeziorami wszystko widać nawet z daleka

No chyba nie zamienisz jeziora na las? Piękne zdjecia zrobiłas.
Bogdzia 16:47, 21 sty 2017

Basilikum napisał(a)

jaka ona bojowo nastawiona

Ja usunelam rok temu wade wzroku laserem i to byla jedna z wielu dobrych decyzji sam laser to 5 minut i nic nie bolalo. Bardziej wkurzalo mnie zakraplanie przez miesiac, wiec lacze sie w bolu. No ale ten miesiac szybko zlecial i juz jestem bezokularowa. Kiedys tam moze bede do czytania potrzebwac. Obiecywali, ze nie szybko. Moj M w pniedzialek bedzie mial wymieniane soczewki i wroci do domu tez bez okularow.

U mnie okulary niestety będą potrzebne ale czytac mam podobno bez okularów, zobaczymy czy się sprawdzi.Operacje miałam dwie i mysle ze duzo zalezy od lekarza . Sama operacja faktycznie krótka.Kropelki wczoraj wyrzuciłam i tez sie z tego cieszę.Pozdrówka Iza.
Mirella 16:48, 21 sty 2017

Przyszłam popatrzeć na pierzaste
pozdrawiam i życzę zdrowia.
Bogdzia 16:50, 21 sty 2017

Katkak napisał(a)

Bożenko to teraz też moje ulubione zajęcie . Ale w tygodniu trudno, bo jak wrócę z pracy to zaraz ciemno, ale zawsze w weekendy z aparatem ganiam i przy oknach czatuję . Zauważyłam, że coraz częściej rudzik się pokazuje, ale jest tak szybki, że trudno mu zdjęcie zrobić. Sama nie wierzę jak szybko ptaszki pokarm wyjadają. Codziennie przed pracą dosypuję ( do 4 karmników), bo rano są puste. Zostają zwykle płatki owsiane, bo z tego co im daję jakoś najmniej im pasują, więc już nie będę ich sypać. Dokupiłam konopie w nadziei na odwiedziny szczygłów . Nasion olejarki niestety nie dostałam, a przez net nie będę zamawiać. Ściskam Cię Bożenko .

Rudzik faktycznie trudny do sfotografowania bo zaraz sie chowa a w cieniu zdjecia źle wychodza ale jak bedziesz cierpliwa to i to Ci sie uda.Co do płatków owsianych to ja sypię na ziemię i kosy i sójki chętnie je zjadają a male okruszki bardzo chetnie wyjada własnie rudzik , przynajmniej do czasu gdy nie pojawia sie robaczki.