Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Agania 11:39, 20 sty 2017

Modraszki mają super wypasiony karmnik....zimą u ciebie tez ładnie i tyle ptaszków, chętnie zawsze lubię sobie na nie popatrzeć

Jak tam forma Bogdziu...zdrowia życzę i pozdrawiam
BasiaLT 11:50, 20 sty 2017

Ale fajnie Bogdziu że zaglądasz życzę zdrówka
pestka56 11:58, 20 sty 2017

No, jesteś czyli czujesz, że lepiej z oczami.

Noszę okulary od 10 roku życia. Jestem krótkowidzem i na szczęście to jedyna nie pogłębiająca się od lat wada wzroku, mimo mojej pracy.
Moim oczom zawsze dobrze służyło okresowe odkładanie okularów na półkę. Takie ćwiczenie działa u mnie wzmacniająco. Widzę... naprawdę czuję, że ostrzej widzę na odległość bez okularów, gdy nie noszę ich na okrągło.
Gosiek33 13:09, 20 sty 2017

Wyrywałam ogórecznika by nastawić go na gnojówkę... i jaką stratę poniosłam

https://www.youtube.com/watch?v=U3Hip3TjSYo
yolka 17:34, 20 sty 2017

równie pięknie Bożenko, las ma tajemnicę do odkrycia,a nad jeziorami wszystko widać nawet z daleka
Katkak 18:21, 20 sty 2017

Bogdzia napisał(a)

Moje główne zimowe zajecie to tez obserwowanie ptaków ale ja odwrotnie mam wrazenie ze teraz mniej gatunków przylatuje, fakt ze ja teraz mniej zdjec robię niz dawniej wiec pewnie mniej widzę.

Bożenko to teraz też moje ulubione zajęcie . Ale w tygodniu trudno, bo jak wrócę z pracy to zaraz ciemno, ale zawsze w weekendy z aparatem ganiam i przy oknach czatuję . Zauważyłam, że coraz częściej rudzik się pokazuje, ale jest tak szybki, że trudno mu zdjęcie zrobić. Sama nie wierzę jak szybko ptaszki pokarm wyjadają. Codziennie przed pracą dosypuję ( do 4 karmników), bo rano są puste. Zostają zwykle płatki owsiane, bo z tego co im daję jakoś najmniej im pasują, więc już nie będę ich sypać. Dokupiłam konopie w nadziei na odwiedziny szczygłów . Nasion olejarki niestety nie dostałam, a przez net nie będę zamawiać. Ściskam Cię Bożenko .
Basilikum 18:28, 20 sty 2017

Bogdzia napisał(a)

jaka ona bojowo nastawiona

Ja usunelam rok temu wade wzroku laserem i to byla jedna z wielu dobrych decyzji sam laser to 5 minut i nic nie bolalo. Bardziej wkurzalo mnie zakraplanie przez miesiac, wiec lacze sie w bolu. No ale ten miesiac szybko zlecial i juz jestem bezokularowa. Kiedys tam moze bede do czytania potrzebwac. Obiecywali, ze nie szybko. Moj M w pniedzialek bedzie mial wymieniane soczewki i wroci do domu tez bez okularow.
Dorota123 19:03, 20 sty 2017

Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Ptaszki na zdjęciach śliczne.
alinak 00:13, 21 sty 2017

Bożenko wwpadłam pomachać ...no i przyznam się że w nadziei na fajne fotki ptaków.
nie pomyliłam się.
asiak 10:57, 21 sty 2017

Bożenko, mam pytanko do Ciebie
Na wiosnę planuję rabatę z rododendronami. Powiedz mi, czy rabata po przekwitnięciu nie będzie smutna? Z przodu chcę wsadzić żurawki? Czy według Ciebie, warto coś jeszcze dosadzić, czy wystarczą same rododendrony i azalie?