Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

pawel_snopek 17:03, 31 sty 2017

Lilie mnie zauroczyły i dodaje je do pomysłu na mój ogród Masz może jakieś doświadczenie już z tym sklepem liliowym?? Pozdrawiam
17:05, 31 sty 2017
Bogdzia napisał(a)

Biedrony bywają u mnie w mieszkaniu albo w uszczelkach okna choc miały byc bardzo szczelne.

aaaa to myslałam ze u mnie takie zjawisko tylko jest ...jak teraz myłam okna 9 w listopadzie) to byłam z szokowana ile ich jest ...większość wyeksmitowałam z zimowego domku...niestety

PS. widzę, że ruch u ciebie....choć mnie wydawało się że w czasie rekonwalescencji oczu ...z grzeczności nie powinnam nic pisać?
( nie ogarnęłam tylu postów ....bo niby zimowa nuda ....boje się sezonu w twoim wątku )
Bogdzia 18:30, 31 sty 2017

Alicja169 napisał(a)
Bogdziu te martagony są przecudne, a fakt że je podpisałaś godny naśladowania.
Niestety, u mnie cierpliwości brak do takiej skrupulatności. Potem jest problem z identyfikacją i gorączkowe poszukiwanie w starych zapiskach, nie zawsze z sukcesem
Jakby szefowa nakazała umieszczać tylko zidentyfikowane rośliny?

Mam trochę zdjec podpisanych bo często ludzie o cos pytają, przez ogrodowisko zaczełam niektóre podpisywac.
Bogdzia 18:31, 31 sty 2017

pawel_snopek napisał(a)
Lilie mnie zauroczyły i dodaje je do pomysłu na mój ogród Masz może jakieś doświadczenie już z tym sklepem liliowym?? Pozdrawiam

Dosc duzo u nich kupowałam a doswiadczenia różne bywało dobrze i gorzej, nie odpowiadaja na reklamacje ale cebule mają chyba naładniejsze choc nie wszystkie.
mira 18:33, 31 sty 2017

Alicja169 napisał(a)
Bogdziu te martagony są przecudne, a fakt że je podpisałaś godny naśladowania.
Niestety, u mnie cierpliwości brak do takiej skrupulatności. Potem jest problem z identyfikacją i gorączkowe poszukiwanie w starych zapiskach, nie zawsze z sukcesem
Jakby szefowa nakazała umieszczać tylko zidentyfikowane rośliny?

O rety to ja bym musiała zamknąć wątek
Bogdzia 18:34, 31 sty 2017

eee_taam napisał(a)

aaaa to myslałam ze u mnie takie zjawisko tylko jest ...jak teraz myłam okna 9 w listopadzie) to byłam z szokowana ile ich jest ...większość wyeksmitowałam z zimowego domku...niestety

PS. widzę, że ruch u ciebie....choć mnie wydawało się że w czasie rekonwalescencji oczu ...z grzeczności nie powinnam nic pisać?
( nie ogarnęłam tylu postów ....bo niby zimowa nuda ....boje się sezonu w twoim wątku )

Chciałam dzis zamówic okulary ale mi powiedziano że szesc tygodni to czas gojenia a ja jeszcze nie mam tylu od operacji więc nic nie zamówiłam i poczekam. Czytac wg lekarza mam podobno bez okularów ale srednio to widze a że srednio to juz tu piszę choc czasem muszę przerwac bo nie daje rady. Pozdrówka Justyna.
Bogdzia 18:37, 31 sty 2017

mira napisał(a)

O rety to ja bym musiała zamknąć wątek

Po takiej groźbie Szefowa nie zrobi nakazuMirus widziałam Twoje wycieczki , cudne zdjecia . Nic nie napisałam bo jak chcę poczytac to sie nie loguje zebym nie musiała odpisywac. Te metalowe ozdoby to chętnie bym sobie przywłaszczyła a Ty nie miałas takich ciagotek jak tam byłas??????????Zajrzę do Ciebie ale nie teraz , muszę odpocząc. Buziaki.
mira 18:42, 31 sty 2017

Bogdzia napisał(a)

Kasiu rozrastają sie a innego roku nie wiadomo dlaczego wypadają niestety.Ja sporo straciłam w ostatnim roku.

A patrzyłaś do ziemi co się stało ? było czy może wyschły jak taka była susza.

Wiem że lubisz martagony to Ci wstawię fotki z angielskiego ogrodu - może się spodoba - otóż czerwone martagony były posadzone przy berebrysach - w pierwszej chwili nie zauważyłam ale fajnie to wyglądało - nie wiem czy masz berberysy.

pozdrawiam
mira 18:44, 31 sty 2017

Bogdzia do mnie nie zaglądaj - nic nadzwyczajnego - ja leżę z grypą żebyś się nie zaraziła - skoro Ci się podobało to muszę coś jeszcze skrobnąć

szukam o tych motylkach kiedyś czytałam i nie zapisałam a to takie ciekawe było

odpoczywaj
sylwia_slomc... 21:01, 31 sty 2017

Martagony cudne posadziłam sobie w tym roku i ja
Jesteś skarbnicą wiedzy na temat rodków ,ptaszków i jeszcze motyli ...nie za dużo zalet na jedną osobę