Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Nikita 20:24, 05 lut 2017

Bogdzia napisał(a)

Magda zachodnią sciane lubią szpaki ale czy chcesz miec szpaki?Wróble lub mazurki tez nią nie pogardza. Wpadło mi do głowy że mozna wystajacymi deskami i długim daszkiem zrobic ocienienie budki i równoczesnie zasłone przed deszczem i wiatrem.Będziesz robic tą budkę czy kupowac gotową? Nikt z całą pewnoscia nie powie ze nie zasiedlą jej równiez inne ptaki np sikorki bo kto wie gdzie sie ptaszkom spodoba.Jeżyki muszą miec specjalne budki. Pliszki lubią pod dachem ale i inne miejsca równiez. Powies , jesli jej nie zasiedlą to przewiesisz, ale juz pora wieszac.

Bogdzia, no coś ty już pora wieszać???! To się do roboty muszę zabierać.
A wiesz Bogdziu, czy mogę powiesić obok siebie jedną budkę dla pliszki a drugą dla sikorki? Nie będzie im przeszkadzało takie sąsiedztwo?
AgataP 20:25, 05 lut 2017

U mnie sikorki modraszki już zaglądają do budek
Ja mam powieszone na 3 metrach. Kota nie interesują, od wiosny ma za dużo roboty na dole by się ptaszkami w budkach zajmować
kamila66 20:34, 05 lut 2017

AgataP napisał(a)
U mnie sikorki modraszki już zaglądają do budek
Ja mam powieszone na 3 metrach. Kota nie interesują, od wiosny ma za dużo roboty na dole by się ptaszkami w budkach zajmować

Agata 3 metry to nie wysoko myślałam, że jak ma się kota to trzeba wyżej
Madzenka 21:38, 05 lut 2017

Chyba na zasiedlenie budek lęgowych jeszcze poczekamy?
pestka56 22:30, 05 lut 2017

Jeżyki, to na dodatek jakoś bardzo wysoko muszą mieć budki i głębokie, bo one ślizgiem wlatują i muszą w środku wyhamować

Edit: szlag mnie trafia na mój tablet ja piszę, a on mi litery wymienia
Basilikum 08:57, 06 lut 2017

Madzenko poczekamy jeszcze chwilke ale ptaszki lubia wiedziec jaka oferta jest w okolicy
sylwia_slomc... 10:08, 06 lut 2017

Też już budki wieszam ptaki zaczynają już swoje trele
BasiaLT 10:09, 06 lut 2017

Bogdziu ależ u ciebie wielkie czapy śniegu. Prawdziwa zima w pełni, ale przynajmniej roślinki ochronione. U nas mgły i deszcz. Śniegu coraz mniej leży. Trochę mnie to niepokoi bo zapowiadają duże mrozy.
paniprzyroda 19:17, 06 lut 2017

Takiego śniegu w ogrodzie to aż zazdroszczę. U mnie nic nie ma. Ale biegać i przykrywać teraz roślin nie będę, trudno, zostaną terminatorki. Pozdrawiam ciepło
Bogdzia 20:42, 06 lut 2017

kamila66 napisał(a)
Ja kupiłam budkę w biedronce i też ją chcę zawiesić na brzozie, jak myślicie na jakiej wysokości aby kot nie wlazł.

3-5m