Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Pszczelarnia 15:54, 10 lut 2017

Bogdzia, otóż nie wiem, dlaczego ptaki u mnie nie chcą budek (ponoć właściwych). Mam je w wielu miejscach w ogrodzie (w sadzie, na lipie, akacji etc. wysoko, od różnych stron świata /zach, wsch/). A gniazda i tak budują na lampach zewnętrznych, na figurach, w gałęziach.

Jak to jest?
an_tre 16:03, 10 lut 2017

Bogdziu u ciebie jak zwykle ruch wielki, ale chociaż sobie o ptaszkach poczytałam, coraz więcej ludzi je dokarmia i obserwuje ich zwyczaje a ty jesteś nieocenioną ekspertką i dokumentalistką, lubię i podziwiam twoje ptaszkowe i nie tylko fotki
pozdrówka ślę
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 18:36, 10 lut 2017

No i mam w końcu okularyDobrze widzę ale nie wiem czy wzrok mi sie nie będzie męczył od komputera.W kazdym bądz razie jeden kłopot z głowy.

Bogdzia 18:39, 10 lut 2017

ren133 napisał(a)

ja też

Wy młode jestescie to inaczej myślicie.
Bogdzia 18:41, 10 lut 2017

Urszulla napisał(a)
Ostatnio czytałam Łukaszowi lekturę o Eskimosach i tam pisali o takiej zimie strasznej że z braku pożywienia jedli swoje psy, namioty i gotowali ubrania, bo wszystko co mają to ręcznie robione ze skór fok i innej zwierzyny. I tak się pocieszam że nie mamy tak źle. U mnie zimno, w domu też a nie mówiąc że ja zmarzluch jestem. Odliczam czas do najbliższego ocieplenia.

Ula do wiosny juz jednak coraz bliżej, trochę jeszcze postraszy i w koncu kwiatki zakwitna.
Bogdzia 18:41, 10 lut 2017

Margarete napisał(a)
Fajne zdjęcie Jankosi tych gilów
U mnie rudziki bywaja, i sikory, i kowaliki, i kosy, czasem sójki ale gila u siebie nie widziałam

U mnie przylatywały nawet do karmnika ale zrobic im zdjecie to wyczyn.
Bogdzia 18:44, 10 lut 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdzia, otóż nie wiem, dlaczego ptaki u mnie nie chcą budek (ponoć właściwych). Mam je w wielu miejscach w ogrodzie (w sadzie, na lipie, akacji etc. wysoko, od różnych stron świata /zach, wsch/). A gniazda i tak budują na lampach zewnętrznych, na figurach, w gałęziach.

Jak to jest?

Najlepiej wieszac otworem na wschód ale mogą byc inne przyczyny np malowane deski z których zrobiono budke, koty i inne zagrożenia a moze pszczół się boją bo one moga dziuple zajmowac a budka to jednak dziupla.Ja bym Ci radziła przewiesic w inne miejsca.
Bogdzia 18:46, 10 lut 2017

an_tre napisał(a)
Bogdziu u ciebie jak zwykle ruch wielki, ale chociaż sobie o ptaszkach poczytałam, coraz więcej ludzi je dokarmia i obserwuje ich zwyczaje a ty jesteś nieocenioną ekspertką i dokumentalistką, lubię i podziwiam twoje ptaszkowe i nie tylko fotki
pozdrówka ślę

Aniu u mnie ruch mniejszy bo od dwóch miesięcy mało tu bywam, ale dziewczyny jednak całkiem o mnie nie zapominają choc dotad oszczędzały moje oczy, teraz powinno byc juz lepiej.
Gosiek33 18:54, 10 lut 2017

Cieszę się razem z Tobą
Bogdzia 19:18, 10 lut 2017

Gosiek33 napisał(a)
Cieszę się razem z Tobą

Dzięki .