Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

pestka56 23:42, 10 lut 2017

I ja się cieszę, Okularnico

Pomyśl o parze okularów specjalnie do komputera. Ja mam takie. Są ciut słabsze i mają specjalny filtr. Tyle, że ja krótkowidz, to zakładam je dopiero jak mi oczy całkiem siadają

Zdjęcie Jankosi wspaniałe. Zrobiłabym z niego kalendarz, albo obraz/grafikę.

Gile u siebie raz widziałam przez ostatnie kilka lat, ale za to całe stado siedziało na wierzbie i większość samczyków.
A tej mój jabłkojad od rana waruje aż wyniosę jabłko i dotąd wsuwa, aż zje całe. Chyba mu zacznę dawać po połówce
Bogdzia 06:57, 11 lut 2017

pestka56 napisał(a)
I ja się cieszę, Okularnico

Pomyśl o parze okularów specjalnie do komputera. Ja mam takie. Są ciut słabsze i mają specjalny filtr. Tyle, że ja krótkowidz, to zakładam je dopiero jak mi oczy całkiem siadają

Zdjęcie Jankosi wspaniałe. Zrobiłabym z niego kalendarz, albo obraz/grafikę.

Gile u siebie raz widziałam przez ostatnie kilka lat, ale za to całe stado siedziało na wierzbie i większość samczyków.
A tej mój jabłkojad od rana waruje aż wyniosę jabłko i dotąd wsuwa, aż zje całe. Chyba mu zacznę dawać po połówce

Czytac mogę bez okularów i własnie sie zastanawiam czy zrobic do komputera takie z filtrem czy czytac bez okularów.
Jankosia robi śliczne zdjecia zawsze takie delikatne i romantyczne , taki ma styl no i wypracowaną technikę.
Jesli siedzi na miejscu gdzie wieszasz jabłka to na pewno jest to kwiczoł bo kos tak by nie siedział.
U mnie dzis -13 stopni , jeszcze jutro ma tak byc a potem podobno lepiej.
Miłego dnia.
Kasik 10:10, 11 lut 2017

Zaraziłaś nas fotografowaniem i teraz każdy o pomoc przychodzi prosić. Zerknij u mnie - co za ptaszek przegania moje sikoreczki.
Bogdzia 12:57, 11 lut 2017

Kasik napisał(a)
Zaraziłaś nas fotografowaniem i teraz każdy o pomoc przychodzi prosić. Zerknij u mnie - co za ptaszek przegania moje sikoreczki.

Jesli ode mnie zaraziliscie sie fotografowaniem ptaków to niczym lepszym Was zarazic nie mogłam . Zima to najlepsze zajecie ogrodowe i do tego bardzo ciekawe. Twój grubodziób śliczny.
hankaandrus_44 13:59, 11 lut 2017

A ja, mimo, że zarażona, na ptaki nie poluję, chyba, że same się o to proszą. o tego potrzebne extra przyrządy i stabilna pozycja, a ja? Z czym do ptaków?
Ale widuję, i podziwiam, i to mi ma wystarczyć, a jak za mało, to zawsze u Ciebie oczy napasę! Dzięki!
pestka56 14:05, 11 lut 2017

Haniu, u mnie ze sprzętem też słabo, ale na kuchennym parapecie zawsze stoi lornetka
Bogdzia 14:16, 11 lut 2017

hankaandrus_44 napisał(a)
A ja, mimo, że zarażona, na ptaki nie poluję, chyba, że same się o to proszą. o tego potrzebne extra przyrządy i stabilna pozycja, a ja? Z czym do ptaków?
Ale widuję, i podziwiam, i to mi ma wystarczyć, a jak za mało, to zawsze u Ciebie oczy napasę! Dzięki!

Oj z tym sprzętem to same kłopoty.Co zobaczę zdjecie które mi sie podoba to sprawdzam jakim aparatem robione i myślę czy by nie kupic, jednak wiadomo sam aparat za mało , jeszcze program do obrabiania zdjec , a zanim się go zastosuje to jakis kurs potrzebny. Jak sie tak nawyliczam to sie zmeczę i zostaję przy starym. Zdjęc jednak robię coraz mniej , teraz ogladam co inni sfotografowali bo ile mozna robic zdjęc w jednym ogrodzie??????Buziaki Haniu.
oliwka 14:17, 11 lut 2017

Bogdziu, a ja tu wpadam czasem i podczytuję tylko nie śladu bo nie zawsze mam na wszystko czas
doczytałam, ześ góralka no i wiem, że pałasz miłością do ptaków dlatego może zainteresuje Cię ta pozycja
http://tpn.pl/nowosci/ptaki-tatr-i-podtatrza-1

to jest nowinka, nie wszędzie dostępna. Ostatnio słuchałam godzinną audycję w radio na temat tego albumu unikatowe i piękne wydanie !!!! Macham wesoło i zaklinam wiosnę, żeby szybko do Ciebie dotarła
Bogdzia 14:18, 11 lut 2017

pestka56 napisał(a)
Haniu, u mnie ze sprzętem też słabo, ale na kuchennym parapecie zawsze stoi lornetka

Tez mam lornetkę ale wolę aparatem bo dłuzej mozna oglądac , a jak nie miałam okularów to aparatem ( teleobiektywem) sprawdzałam czego nie widze z daleka
Bogdzia 14:25, 11 lut 2017

oliwka napisał(a)
Bogdziu, a ja tu wpadam czasem i podczytuję tylko nie śladu bo nie zawsze mam na wszystko czas
doczytałam, ześ góralka no i wiem, że pałasz miłością do ptaków dlatego może zainteresuje Cię ta pozycja
http://tpn.pl/nowosci/ptaki-tatr-i-podtatrza-1

to jest nowinka, nie wszędzie dostępna. Ostatnio słuchałam godzinną audycję w radio na temat tego albumu unikatowe i piękne wydanie !!!! Macham wesoło i zaklinam wiosnę, żeby szybko do Ciebie dotarła

Poczytałam co piszą i wydaje sie ze fajna ksiązka. Ale Oliwko narobiłas mi kłopotu bo juz na nia mam ochote a musiałabym ruszyc kasę przeznaczona na roślinki które w tym roku muszę zakupic bo starych troche wyrzuciłam.Poniewaz to głównie drzewa to m bedzie przeciw książce a ja z kolei juz wybrałam piwonie. Z czego zrezygnowac????Muszę przemyślec. Dzięki jednak za wiadomosc bo dobrze wiedziec jak cos ciekawego się ukazuje. Gdybys tak jeszcze mogła rozwiązac ten dylemat finansowyPozdrówka.