Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasya 18:50, 13 lut 2017

Bogdzia napisał(a)

Kasiu a gdzie u Ciebie itohy? Muszę wybrac to Ci napiszę.

no jest taka szkolka, ale maja tylko kilka odmian itohow poza tym bylinowe
Gabriela 19:05, 13 lut 2017

Jak o itohach mowa, to powiem, że zamówiłam piwonię Bartzella, żółtą właśnie. Ciekawa jestem czy masz ją Bogdziu, albo ktoś inny u nas? Sadzi się toto tak samo jak zwykłe piwonie, mam nadzieję.
Gabriela 19:11, 13 lut 2017

Bogdzia napisał(a)

Bardzo mi w głowie piwonie. Mam ostatnio na ich punkcie zawirowania..

Mnie też, zamówiłam jeszcze takie: BUCKEY BELLE, BLAZE, CARRARA, KRINKLED WHITE. Potrzebuję dwóch pierwszych i tej żółtej na ognistą, żeby w czerwcu coś czerwonego się działo.
A te dwie białe to już kaprys.
Bogdzia 19:23, 13 lut 2017

Gabriela napisał(a)
Jak o itohach mowa, to powiem, że zamówiłam piwonię Bartzella, żółtą właśnie. Ciekawa jestem czy masz ją Bogdziu, albo ktoś inny u nas? Sadzi się toto tak samo jak zwykłe piwonie, mam nadzieję.

Mam Bartzellę juz dwa lata. Piękne ma kwiaty ale jest zólta a to chyba najmniej ulubiony kolor na ogrodowisku, no może poza czerwonym. Mnie sie podoba. Tak sie ją uprawia jak byliowe ale przy scinaniu lisci (chyba najlepiej wisną ) trzeba uwazac bo w dolnej częsci łodyg ma paki (bylinowe nie mają), te pąki są chyba najwieksze więc szkoda by było je ściąc.To moja

Bogdzia 19:25, 13 lut 2017

Gabriela napisał(a)

Mnie też, zamówiłam jeszcze takie: BUCKEY BELLE, BLAZE, CARRARA, KRINKLED WHITE. Potrzebuję dwóch pierwszych i tej żółtej na ognistą, żeby w czerwcu coś czerwonego się działo.
A te dwie białe to już kaprys.

Krinkled mam i chyba Buckey Belle ale nie jestem pewna.
Bogdzia 19:37, 13 lut 2017

Dla Gabrysi

Gabriela 19:39, 13 lut 2017

Ta Buckey Belle naprawdę jest tak intensywnie czerwona jak na zdjęciach?

Śliczną masz Bartzellę, i te czerwone plamki ma w środku. Czyli trzeba ścinać wyżej a nie przy ziemi. Na razie mam dostać kłącze, zobaczymy.
Jeszcze poproszę o wysokość i dane dotyczące tempa wzrostu.
Bogdzia 19:45, 13 lut 2017

Gabriela napisał(a)
Ta Buckey Belle naprawdę jest tak intensywnie czerwona jak na zdjęciach?

Śliczną masz Bartzellę, i te czerwone plamki ma w środku. Czyli trzeba ścinać wyżej a nie przy ziemi. Na razie mam dostać kłącze, zobaczymy.
Jeszcze poproszę o wysokość i dane dotyczące tempa wzrostu.

Jest czerwona i pręciki ma tak jakos nieregularnie rozłożone, ale to nie jest czewien maków tylko czerwień piwonii.Tak trzeba uwazac na te pączki.Bartzella u mnie nie jest bardzo wysoka ze 60 cm tak na oko ale kwiat dosc długo trzyma jak na piwonie i szybko mi się w ciągu roku rozrosła.
Gabriela 19:54, 13 lut 2017

Cudowne te psizęby, masz rękę do cebulaków, te martagony u Ciebie wzbudzają u mnie zachwyconą zazdrość, jak oglądam zdjęcia.

Czerwień piwonii, ha zobaczymy.
Bogdzia 19:57, 13 lut 2017

Gabriela napisał(a)
Cudowne te psizęby, masz rękę do cebulaków, te martagony u Ciebie wzbudzają u mnie zachwyconą zazdrość, jak oglądam zdjęcia.

Czerwień piwonii, ha zobaczymy.

Niestety nie taka moja reka dobra a raczej klimat zły , co rok sporo trace cebulowych ,nawet krokusów , martagony równiez a psizęby jednego roku lepsze , drugiego gorsze ale jakos wytrzymuja.