U mnie wiosny nie widac. Wprawdzie temp powyżej zera ale snieg jak zaklety wogóle nie topnieje. Zaspy na ogrodzie nawet nie opadają , szybko jeszcze trawy nie zobaczę.
Moniko 5000 stron to u mnie juz było bo oprócz tego watku był wczesniejszy.No własnie u mnie tez szadz była zamiast topnienia śniegu. Jakos boję sie tego roku bo czytałam ze ma byc bardzo gorący a jestem tez pod wrazeniem upałów w astralii , takich upałów jeszcze tam nie było podobno i takiego piekła bo pożary były ogromne.Jak pomyśle ze u mnie moze byc podobnie to nawet snieg wolę.
Reniu koło mnie jest ogrodniczka i u niej na ogół mozna dostac.Poniewaz u nas śnieg jeszcze wysoki to za wczesnie by zajrzec ale jak juz wiosna sie zrobi to Ci napiszę czy jest.
Mam Coral Charm, Nippon Beauty, Rubra plena i Krinkled White która jest podobna do White Wings ale wszystkie młode jeszcze małe krzaczki. Lepiej jednak czyta mi się w okularach tak ze dobrze ze zamiast zwykłych zrobiłam progresywne bo cały czas w nich czytam.Na lilaki bardzo chcę jechac . moze sie uda, taką mam wielka nadzieję.Aminek zaczyna kiełkowac ,na razie to ledwie widzialne maleńkie milimetry korzonków ktore oglądam przez okulary i jeszcze przez szkło powiększajace ale fajnie że sie pokazały bo przyszly bardzo zimne , bałam sie ze nie wykiełkuja więc radosc moja jest wielka . Buziaki.
Z oczami walczyłam dwa lata wiec teraz sie cieszę że dobrze widzę .Okulary jednak konieczne. Pięknych widoków to i ja sobie i również Tobie zyczę i dobrego roku dla ogrodów.