Mozesz dac na trawnik i pod wszystkie rośliny oprócz kwasolubnych , równiez na kompost.Tak po prostu na glebę, mozna przekopac albo pazurkami poruszyc ale i nic robic nie musisz.Oczywiscie bez przesady , nie za dużo bo to jednak nawóz.
Bogdziu, przyznam,że noszę się zamiarem założenia wątku już jakiś czas i pewnie niedługo to nastąpi, tyle, ze u mnie to w większości ugór nie ogród i nie ma za bardzo się czym chwalić . Ale już jest postep, bo kolejny raz zauważam, że łatwiej jest się komunikować i pracować na "żywym organizmie"... powoli dojrzewam
Ale jestem stałą obserwatorką i cichym podglądaczem naszej łódzkiej grupy
Bogdziu, chyba wiosna przychodzi małymi krokami. Grunt że już powyżej 0st. szukam pozytywnych rzeczy żeby jakoś żyć w tych trudnych czasach od jutra opady, które też trzeba przeczekać chciałoby się wyjść do ogrodu
przypomniałam sobie jak powiedziałam mojemu mężowi, że lepszy głodny storczyk niż przenawożony popatrzył na mnie jak na wariatkę i okrzyknął złotą myślą, ale to przecież prawda w stosunku do każdej rośliny
Dwa mam takie niepewne, jeden uwielbiany przez opuchlaki I tak planuję go przesadzić. Niestety nie mam cienia za dużo i to jest problem dość duży.
Może przesadzenie w nowe miejsce z nową ziemią coś im pomoże.