Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jankosia 21:33, 06 mar 2017

A za roślinki Bożenko podziękuję Może za dziesięć lat będę mogła takie mikruski zaprosić i nie zginą, ale teraz za wcześnie jeszcze, szkoda by ich było
sylwia_slomc... 21:55, 06 mar 2017

Piękna wiosna już u Cię , a u mnie chyba ten słaby rodek wyleci, znowu mu coś(jeże chyba) zagrzebały szyjkę i zamiera na całego, oczywiście odkopałam od razu, ale strata już jest Chyba, że to jakie choróbsko go dopadło bo był słaby.
Na taką wiosne to ja sobie jeszcze poczekam ze dwa, trzy tygodnie
Milka 15:09, 07 mar 2017

Laurowiśnie nie chcą u ciebie rosnąc, a niby niewymagające są. Tym bardziej, że ogród zaciszny, z roslinami jednak nigdy nie wiadomo
yolka 16:35, 07 mar 2017

Bogdzia napisał(a)

Jola widziałam u ciebie jak Ci jezior przybyło ale jakim cudem laurowisnie wytrzymują? U mnie wszystkie padły, więcej nie sadzę, za zimno u mnie.

To mniejsze już wsiąkło w glebę

U mnie było -11 stopni max, więc tyle wytrzymują, zrobię sadzonki, chyba żeby udało mi się tanio kupić sadzonki, spróbuję, najwyżej się przejadę
Margerytka40 17:34, 07 mar 2017

Bożenko ,wpadłam zobaczyć wiosnę u Ciebie. Przebiśniegi cudne . Muszęi ja je wsadzić jak już się ogarnę frontowo. Właśnie gdzieś przy wejściu bym je dała żeby podziwiać za każdym razem jak się wychodzi czy wchodzi.
Bogdzia 17:34, 07 mar 2017

jolanka napisał(a)
Ale pięna wiosna juz u Ciebie
A do Powsina to mogłabys przyjechać

A kiedy ten Powsin? Moze Renia pojedzie to bym sie wybrała ale prawde mówiac nie wiem po co bo róze strasznie mnie wkurzaja.
Bogdzia 17:36, 07 mar 2017

Krys napisał(a)

Juz moge,super w sobote przesadzę jak nie bedzie padac nie wiem dlaczego wyginęły.

U mnie ogród gradem pokryty , napadało i nie topnieje, koniec robót ale boję sie zeby mi ranników , przebisniegów i krokusów nie pomroziło.
Bogdzia 17:43, 07 mar 2017

jankosia napisał(a)

No i bardzo dobrze, odpoczniesz sobie a takie sprzątanie to akurat praca dla faceta Jedziemy do Rogowa A kiedy? Bo troszkę zarobiona jestem, jak dobrze pójdzie w weekend wjedzie pług, bo zbędne jabłonki poszły out- będzie łąka! I druga część przedgródka, łap nie czuję ale polana w miarę w miarę - dzisiaj płotek tam zaplatałam Tyle mam pracy i e dzień i w nocy bo przecież do nowego biznesu chcę się przygotować lepiej niż poprzednio i w ogóle wiosna już a ja padam- nic tylko usiąść i płakać Ja nie wiem kobitki jak wy wszystko ogarniacie. Ty już na emeryturce to wiadomo, ale cała reszta też i domy piękniusie i ogrody ogarnięte i czasem placek nawet jakiś. A jak do tego zobaczę zadbane pazury to normalnie szczena mi opada

Aha, a kiedy chcecie jechać? Do Arboretum. Chyba w kwietniu co? Bo tam i tak nic z gołym korzeniem nie sprzedają... Może jak ostatnio? Na magnolie

Dobrze mozemy w kwietniu jechac do Rogowa.Łąke bedziesz tworzyc? Zazdroszcze, maki i inne polne ale bedzie cudnie.Monia my wszystkie pewnie tak zapracowane no cóz te bardziej kobiece kobietki wola manicure i pedicure robic a my ....wiadomo na własne życzenie te ogrody i robotę mamy, na dodatek żadna z nas nie chce sie zmienic i bedziemy tak tyrac pewnie dalej.Co do gotowania czy pieczenia to nie narzekaj bo pyszne rzeczy przywoziłas na spotkania więc jestes w tym lepsza od innych np ode mnie.Na szczęscie ja juz nie mam ambicji by dorównac lub przewyższac umiejętnosciami innych.
Bogdzia 17:44, 07 mar 2017

Kindzia napisał(a)
Ranniki...kusisz, ale na salonowej bym jakieś miejsce wygospodarowała...

Uwielbiam Cię kusic
Bogdzia 17:45, 07 mar 2017

jankosia napisał(a)
A za roślinki Bożenko podziękuję Może za dziesięć lat będę mogła takie mikruski zaprosić i nie zginą, ale teraz za wcześnie jeszcze, szkoda by ich było

No to poczekamy ale nie wiem czy za 10 lat ja bedę.