Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:07, 21 mar 2017

jolanka napisał(a)
Tez czekam na krokusy aż wyjdą Osobiście nie bardzo lubię kolor żółty (we wszystkim) ale wiosną to naprawdę robi wiosnę

Mnie zólty denerwuje latem ( z wyjatkiem piwoni żóltych) ale wiosną i jesienia jest mile widziany w moim ogrodzie.
Bogdzia 19:08, 21 mar 2017

Monka napisał(a)
Bożenko dziękuję za spotkanie i do zobaczenia

Moniko cała przyjemnosc po mojej stronieSwietnie było i do nastepnego spotkania.
Bogdzia 19:09, 21 mar 2017

Nikita napisał(a)
Bogdzia, wiesz, że kochana jesteś? Ogromnie dziękuję za Aleksandrinę. Będę o nią bardzo dbała. Mam nadzieję, że tym razem się uda.
Buziaki przesyłam i do zobaczenia za tydzień.

Magda za roslinki się nie dziekuje. Co będzie za tydzień bo nie wiem.Ja mam zapisany dopiero 1 kwiecień.
Pszczelarnia 19:10, 21 mar 2017

Bogdzia napisał(a)

(...) Łączki są fajne i widowiskowe , polecam. To moje dwie największe.

Bogdzia, ...
Chwilo trwaj!

Ten rozmach krokusowy i różanecznikowy to jest coś niesamowitego. I buki w tle. I magnolie.
Bogdzia 19:10, 21 mar 2017

Kindzia napisał(a)
To już byś się wstydziła na swój aparat narzekać...

Buziolek

Chciałam mały to jest mały , zdjęcia robi dosc ładne ale to nie jest to co bym chciała jesli chodzi o obsługę.
Pszczelarnia 19:11, 21 mar 2017

Bogdzia napisał(a)

Iryski co rok przesadzałam w inne miejsce ale tu chyba im dobrze bo ciagle wyłażą więc je juz chyba zostawię.Pozdrówka Marzenko.

Kiedy się przesadza te iryski? Jak można sobie je rozmnożyć?
Bogdzia 19:12, 21 mar 2017

Kasiek napisał(a)
Bozenko wczoraj widzialam kwitnaca fioletowa azalie, nie mogla sfocic bo autem jechalam Wiesz moze co za odmiana tak szybko kwitnie?

Pieknie u Ciebie, krokuskowo zachwyca i cieszy

U nas jeszcze nie kwitną ale u Ciebie może juz kwitnąc rh impeditum , jest sporo gatunkóe rh drobnolistnych kwitnących na niebiesko i fioletowo np rh Blue Tit.
Kasya 19:15, 21 mar 2017

slicznie w tym twoim lesie

a widzialam dzisiaj rododendrony szczepione na pniu...takie ok 100-120 cm wysokosci, jak dla mnie ciekawostka
Bogdzia 19:16, 21 mar 2017

Milka napisał(a)
Łączkami i ptaszkami się zachwycam, ale generalnie wiosna mniej, u nas kaprysi.
Ciągle wieje, jak nad morzem.
A u nas pod dachem jakies ptaszki budują gniazdo, poniszczyły i szkody narobiły, ale juz pozwolimy im wychować młode, potem naprawimy. No i codziennie rano sroki wsuwają z misek, psie żarcie

Ja na wiosne nie narzekam , lubię jak jest długa i niezbyt ciepła bo kwiaty dłużej kwitną i z robotą nie muszę sie bardzo spieszyc bo jak sie zrobia upały to ja wysiadam.U mnie tez wieje , spadajaca gałąź z buka złamała mi rh ale to da sie przeżyc. Pod dachem to albo jaskółki albo kopciuszki albo pleszki, oczywiscie nie przeganiaj ich, fajnie jest je obserwowac w takim miejscu.
Bogdzia 19:21, 21 mar 2017

eee_taam napisał(a)

oooo tak tak ))

tez ci Bogdziu pogrożę paluszkiem tyle ładnych fot narobiłaś ....a ile jeszcze przed tobą ....już się nie mogę doczekać twojego kolorowego widoku firmowego 2017

Firmowy widok dopiero w maju , teraz tylko liscie rh, ale moje krokusiki tez ładne i mnóstwo przylaszczek zaczyna kwitnąc , co rok gdzies wysiane w ogrodzie znajduje i przesadzam.