Kasiu Fantastica ma tendencje do mdlenia kwiatów w upalne dni . Kurcze nie wiem na jaką stronę masz kuchnie wiec nie wiem czy nie bedą jej mdlały kwiatki.
Wczoraj było ładnie i dzis tez do godz 18,30, zdązyłam sie narobic i trochę posiedziec i nacieszyc widokami i słoneczkiem a wieczorkiem darmowe podlewanie , to mi sie podoba.
U mnie znowu leje....masakra jakaś nie dość że zimno i nic się nie chce normalnie rozwijać to jeszcze deszcze ciągle...dla roślin ta woda to może dobrze bo że dwa poprzednie sezony wyjątkowo suche były ale dla nas to już gorzej żeby coś zrobić w ogrodzie i nie przekroczyć nóg i nie zachorować. Dobrze że wczoraj udało mi się skosić trawę a dziś troszkę poprzedzać ale dużo mi jeszcze roboty zostało, a tu pogoda się pewnie zrobi jak ja będę w pracy godzinami siedzieć....
Coś mnie ta pogoda za oknem do narzekania nastraja... muszę sobie jakoś dziś humor poprawić inaczej...
Miałam zamiar obciac dzis gałezie hortkom ale sa zielone wiec jeszcze poczekam.Fakt że ładnie kwitły a co najważniejsze w czasie gdy u mnie mniej kwiatów .
Byłam u Ciebie i czytałam ze nie pada a leje , u mnie wtedy jeszcze słonko było i posadziłam rozsade aminka bo strasznie w doniczce się mordowała, teraz podleje to powinna rosnac. U mnie dzis dosc ciepło było ale po południu sie dowiedziałam dlaczego bo wiatr był ze wschodu i mój las nie przepuszczał go a siostra narzekała ze strasznie wieje wiec i u Ciebie pewnie wiało. Ja sie dzis napracowałam i powylegiwałam na hustawce , piekny dzień miałam. Na wczorajszy tez nie narzekam, to pewnie dzieki ochronie lasu. Fakt że jak sie pracuje to zła pogoda podwójnie denerwuje ale Małgos do soboty , w sobotę lepszy humor murowny
Tam w lipcu i sierpniu może z godzinę późnowieczornego słońca będzie miała. Na północ mam kuchnię. Dom zasłania skutecznie słońce. Zaraz pod nogami ma nitkę nawadniania, powinno być dobrze. I mam nadzieję, że nie urośnie więcej niż na półtora metra w górę. Więcej nie może...I szerzej od tego co piszą nie może...kompletnie nie wiedziałam co tam posadzić...
Masz ją może? Jeżeli tak, to możesz jakieś zdjątko?