Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 13:19, 04 maj 2017

jolanka napisał(a)
Przyszłam się pochwalić że miałam w ogrodzie wizytę dudka
Zdjęć niestety nie mam, za szybko odfrunął ale piękny to był: D
Czy to znaczy, że one mogą gdzieś niedaleko zakładać gniazda czy też to tylko "po drodze"?

Nie potrafie powiedziec czy on przelotem czy na stałe ale obserwuj , jesli znów go zobaczysz bedziesz miec odpowiedz. Zazdroszcze tego widoku.
Bogdzia 13:22, 04 maj 2017

Katkak napisał(a)
Jupiiii, Bozenko juz wiem!mucholowka mieszka w starej budce na gruszy. Odkrylam to pijac kawę na tarasie . Ech, usciskalabym Cię teraz Kochana .

Kasiu tez bym Cię chetnie uściskała, fajnie ze sie tak cieszysz bo ostatnio wybrałam sie po ogrodach i naczytałam sie jak to ptaki niektórym zanieczyszczaja sprzęty i jakby je przegonic z ogrodu. Dla mnie to bardzo przykre.
Bogdzia 13:24, 04 maj 2017

kamila66 napisał(a)
U mnie "jeden taki" kopciuszek cały czas próbuje budować gniazdo na tarasie lub przed wejściem do domu na belce podtrzymującej dach, nic mu się nie trzyma i mam cały czas sajgon Od miesiąca co rano zaczynamy dzień od zamiatania, liści gałęzi i mchu Chyba muszę kupić budki, tylko jakie?

Pewnie młody albo wiatr w tym miejscu mocno wieje. Kopciuszki lubia półotwarte budki

Takie
http://www.bmpankowscy.pl/index.php?go=budka_kopciuszek
Bogdzia 13:29, 04 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Taka wielka Fantastica??? Matko i córko...przecież mały ma rosnąć! Nie mam pytań...

Czy to możliwe, że małe kosy już z gniazda wyleciały??? Mam takie małe z rodzicami, słabo latają jeszcze...jest to możliwe? Już? Czy mnie się coś ze wzrokiem porobiło...

Dla mnie ona nie jest wielka ale jest szeroka, oczywiscie jest wieksza od azalii japońskich.Mozliwe ze sa juz młode kosy , u mnie tez juz wyleciały z gniazda, byłam tak zdziwiona jak Ty. Wiosna dosc wczesnie udała ze sie zaczeła i widac wczesniej przystapiły do legów, współczuję im karmienia młodych w te zimne dni jakie potem były i przymrozki a młode golusieńkie w gnieździe i robaków tez brak.
Bogdzia 13:30, 04 maj 2017

Urszulla napisał(a)

Śliczne zdjęcia. Gęsiówka to chyba dobry zadarniacz.

Mialam kiedys taka gęsiówke ale mi wyginęła , ja trzeba odnawiac , teraz juz nie odpuszcze bo śliczna jest i masz racje pokrywa dobrze ziemie ale nie rozrasta sie sama jak inne zadarniajace, trzeba sadzic.
Bogdzia 13:31, 04 maj 2017

Urszulla napisał(a)
Widzę że pytań jak na początek dnia masz trochę.

Fakt
Bogdzia 13:33, 04 maj 2017

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Śliczne te gęsiówki i nie tylko
Pozdrawiam miłego dnia

Dzieki za pozdrówka ale dzień troche nerwowy bo ,,zdaje maturę"Do poludnia nie podali pytań wiec niecierpliwosc była spora ale podobno poszlo super

Wieczorkiem zajrze do Was.
Basilikum 14:57, 04 maj 2017

Bogdziu na pewno zdasz z wroznieniem
wlasnie dzis stalam pod kasztanem i stwierdzilam, ze jeszcze nie kwitnie. A tu matury, co to za Matura bez kasztanow ale moze dlatego, ze u nas matury pozniej a u Was juz kwitna kasztany punktualnie

Choc w zeszlym roku byl mroz w porze kwitnienia i jesienia nie mielismy ani jednego kasztana do robienia ludzikow
Urszulla 19:37, 04 maj 2017

Bogdzia napisał(a)

Mialam kiedys taka gęsiówke ale mi wyginęła , ja trzeba odnawiac , teraz juz nie odpuszcze bo śliczna jest i masz racje pokrywa dobrze ziemie ale nie rozrasta sie sama jak inne zadarniajace, trzeba sadzic.

Tzn.wogóle się nie rozrasta?
Bogdzia 20:28, 04 maj 2017

Urszulla napisał(a)

Tzn.wogóle się nie rozrasta?

Rozrasta sie tak ze ma coraz dłuższe łodygi , trzeba je obrywac i sadzic gdy u podstawy łysieją ale korzeniami się nie rozrosnie w kazdym badz razie niewiele.