Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Urszulla 10:33, 21 maj 2017

Bogdzia napisał(a)

Obiele jedna mam od trzech lat ale wolno rosnie wiec brat kupił mi drugą. Byłam w tym tygodniu w Rogowie i tez były , kupiłam dla Krys.

A ile kosztowała i jak duża sadzonka, jeśli mogę zapytać. A ja wczoraj moją kalinę rozmnażałam- istne szaleństwoTak mi się podoba o tej porze.
Krys 14:26, 21 maj 2017

Urszulla napisał(a)

A ile kosztowała i jak duża sadzonka, jeśli mogę zapytać. A ja wczoraj moją kalinę rozmnażałam- istne szaleństwoTak mi się podoba o tej porze.

Ula zdjecie u mnie -39
Gruszka_na_w... 14:33, 21 maj 2017

Bogdzia napisał(a)

W rh normalnie wyglądają tyle ze nie rosna, jak sie zerwie to juz od spodu widac ze sa brązowe. Często przy tych pakach rosną juz nowe przyrosty i to oznacza ze juz nie zakwitna

Tak właśnie było u tych moich nieszczęsnych Gartendirektor Rieger. Oberwałam te pąki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Nikita 14:37, 21 maj 2017

Bogdziu, u mnie PEARCE'S AMERICAN BEAUTY kwitnie pojedynczymi kwiatami ale nie zmarzła...może nieco niedożywiona jest bo w kątku sobie rośnie i troszkę o nim zapomniałam. Za to PERCY WISEMAN tylko pąki ma i to na dodatek takie maciupkie...raczej nie zakwitnie w tym roku.

Bogdziu, wkleiłam u siebie nowy nabytek....poidełko dla ptaszków.
Bogdzia 19:15, 21 maj 2017

Mathildis napisał(a)

Przy tym poście z sympatią się uśmiechnęłam, a że mowa o rozmowach to pozwalam sobie pospamować i pomimo, że nic mądrego do napisania nie mam to notkę zostawiam i serdecznie pozdrawiam.

edit: Bogdziu nie odpisuj na tego posta

Pogadac tez czasem trzeba.
Bogdzia 19:16, 21 maj 2017

jolanka napisał(a)
Bożenko, piszesz, że nie wiesz za czym Ty możesz latać? Za szczęściem kochana, za szczęściem Jak my wszystkie

Ja juz szczęścia nie szukam raczej spokoju.
Bogdzia 19:17, 21 maj 2017

ana_art napisał(a)
u mnie jak zwykle kosy zrobiły gniazdo gdzies koło rynny, kostka jest jak zwykle obrowbiona w tym miejscu a dwa dni temu odkrylam gniazdo pod wiatą, na podpórkach pod dachem leży metalowa płytka i tam ma gniazdo mały ptaszek trochę podobny do wróbla, dość specyficznie trajgoli ale nie potrafie odgadnąć kto to

w takich miejscach lubią robic gniazda kopciuszki i pleszki.Najwazniejsze ze jakis ptaszek chce tam byc , kostkę sie umyje.
Bogdzia 19:18, 21 maj 2017

Mala_Mi napisał(a)
Nic mądrego nie piszę.. bo .. szlag mnie trafia... uwagę kieruję na pozytywne rzeczy.. kieruję, próbuję

Żebys Ty wiedziała jak mnie trafia.
Bogdzia 19:19, 21 maj 2017

Krys napisał(a)
Bożenko życze spokoju i zdrowia a szczęście bedzie.

O własnie trafiłas w dziesiatkę , spokoju mi trzeba.
Bogdzia 19:20, 21 maj 2017

Urszulla napisał(a)

Widzę ze pod spodem masz odpowiedz. Brat kupił mi większa za 60zł ale nie wiem kiedy mi ja przywiezie.Kalinę widziałam .