Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

an_tre 13:43, 05 lip 2017

Bogdziu poczytałam sobie u ciebie i wiem, że już powoli wychodzisz z choróbska, życzę całkowitego wyzdrowienia i sił, ogród wzywa
Anginy latem to przekleństwo, są bardziej dokuczliwe i dłużej trzymają, moja wnusia kończyła przedszkole, tak ją angina zaatakowała w połowie czerwca, że nawet nie mogła pójść na zakończenie przedszkolnej zerówki ani pojechać z grupą na wspaniałą wycieczkę, na migdałkach ma kratery po ropniach, jeszcze jest osłabiona
Poczytałam też o nierównej naszej walce ze ślimakami, namnożyło się ich moc, skąd to się u nas wzięło? kiedyś mało się słyszało o inwazji ich w ogrodach, teraz to plaga i najgorsze, że nie mają naturalnego wroga i trzeba je niszczyć i ekologia nie ma tu uzasadnienia. Są różne sposoby i po prostu trzeba je u siebie wypróbowywać. W moim ogrodzie znajduję sporo z domkami, też je niszczę a ich przybywa
Uściski ślę
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
malgorzata_s... 15:10, 05 lip 2017

Cieszą mnie dobre wieści od Ciebie Ślimaków u mnie mało bo dookoła ulice mam asfaltowe. Ot chyba jedyna korzyść tej lokalizacji. Buziaka zostawiam
pestka56 18:32, 05 lip 2017

Zapomniałam Na tunezyjskich polach golfowych „pracują” gęsi.

U mnie ślimaki bywały wwarzywniku,ale odkąd podsypuję trocinami, to chyba nie chą się kaleczyć i dały spokój. Myślę, że okoliczne bażanty mają tu spory udział w wyjadaniu pogłowia ślimaczego. Naprawdę prawie wcale nie widuję ślimaków ani domnych, ani bezdomnych.
Bogdzia 20:07, 05 lip 2017

Urszulla napisał(a)
To dużo pracy przed Tobą po chorobie trzymam kciuki za szybką regenerację

Fakt że dużo ale na razie ledwie parę chwastów wyrwałam i musiałam wrócic do domu, ale co dzień bedzie lepiej.
Bogdzia 20:08, 05 lip 2017

Gosiek33 napisał(a)
A może by tak wypożyczać i do ogrodów wpuszczać kaczki-pożeraczki ślimaków

Super te kaczki, szkoda ze u nas nie ma wypożyczalni no i mogłyby miec większy apetyt
Bogdzia 20:09, 05 lip 2017

BASIA8 napisał(a)
Bogdziu cieszę się bardzo że u Ciebie lepiej. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę. I oczywiscie cmokaska zostawiam

Basiu dzięki serdeczne.
Bogdzia 20:09, 05 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Kaczki są niezłe, tylko co z kupkaniem

Najstarsze pole golfowe świata jest strzyżone nie kosiarkami, ale przez stadko owiec.

Owce tez robią kupki ciekawe jak zbierają.
Bogdzia 20:10, 05 lip 2017

Kasya napisał(a)

pampersy moze ?

Bogdzia 20:10, 05 lip 2017

Kasya napisał(a)

no to pomysl na biznes...wypozyczalnia kaczek

Pomysł całkiem dobry.
Bogdzia 20:13, 05 lip 2017

anka_ napisał(a)
Bardziej bym się martwiła co z roślinami... Nie wiem jak te biegusy ale te "zwykłe' potrafiły np obrać hortensję z kory o innych wybrykach nie wspominając.

Jak moja wnusia była mała kupiłam jej dwie kaczki. Mieszkały w komórce której przez dwa lata nie mogliśmy wywietrzyc, zjadły liscie liliii wodnych a z jeziorka zrobiły zapackana kałużę ale mimo to fajne były , szczególnie jedna , ślicznosci.