Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

yolka 22:02, 02 lip 2017

Zdrowia życzę, oby wróciło szybciutko i na dobre
Margarete 22:24, 02 lip 2017

Zaglądam czy już wam lepiej ?
Mój syn wrócił wczoraj z urlopu z rodziną i z ....anginą....koleżankę w pracy też zmogła...epidemia jakaś??!!
Krys 22:37, 02 lip 2017

Bozenka zdrowka zycze !
Basilikum 06:26, 03 lip 2017

Bogdziu mam nadzieje, ze juz duuuzo lepiej sie czujesz. Oszczedzaj sie.

Slimakow rozdeptanych nie zostawiaj w ogrodzie, bo takie miesko to super ozywka dla kolejnych, nabieraja sil i rozmnazaja sie na potege. W slimyczym watku pisalam rok temu czego dowiedzialam sie od specjalisty. Ja sypie od wczesnej wiosny granulki i mam naprawde ich malo choc granicze z lakami.
jolanka 22:34, 03 lip 2017

Widzę, że choróbska to Cię Bożenko za bardzo polubily. Wyproś tych nieproszonych gości od siebie
Zdrowiej szybko
BASIA8 14:13, 04 lip 2017

Boguniu jak zdrówko Buziaka zostawiam.
Pszczelarnia 15:50, 04 lip 2017

Basilikum napisał(a)
Bogdziu mam nadzieje, ze juz duuuzo lepiej sie czujesz. Oszczedzaj sie.

Slimakow rozdeptanych nie zostawiaj w ogrodzie, bo takie miesko to super ozywka dla kolejnych, nabieraja sil i rozmnazaja sie na potege. W slimyczym watku pisalam rok temu czego dowiedzialam sie od specjalisty. Ja sypie od wczesnej wiosny granulki i mam naprawde ich malo choc granicze z lakami.

I ja na tej nauce skorzystałam.
Bogdzia 18:38, 04 lip 2017

Dziewczyny Kochane , wracam w końcu do zycia , jeszcze nie całkiem zdrowa a głównie słaba ale mam jednak życ. Myśle ze kazdego dnia będzie lepiej.Dziękuje Wam za pamięc i życzenia. Rzeczywiscie mnie zmogło jak nigdy. Ja nie znosze przebywania w domu nawet jak jestem najbardziej chora , tym razem jednak przez te ekstremalne pogody nie wystawiałam nosa poza drzwi , myśle ze dlatego tak długo to trwało ale te wiatry , deszcze i zimno trochę mnie wystraszyły. U lekarzy faktycznie pełno chorych niesamowicie kaszlących i z anginami wiec uwazajcie na siebie. Mam nadzieje Małgos ze Twoj syn jako młody człowiek szybciej sobie poradzi z choroba czego mu bardzo życzę.
Co do ślimaków to ja tylko jeden raz i na króciuteńko wyszłam do ogrodu , jak zobaczyłam ile ich jest to musiałam chociaz je rozdeptac , zawsze to mniej ich zostanie. Wiało i nie mogłam ich zbierac, szczerze mówiac watpię czy moja psychika by to wytrzymała. Za wszelkie rady dziekuję ale granulek jednak używac nie bedę bo mogą je zjesc jeze , muszę przemyślec co z nimi zrobic , mozliwosci jest bardzo mało a dobrych własciwie nie ma wcale.Wiem że one sie zjadają , straszna z nich plaga i nie ma dobrego sposobu na nie.Buziaczki Wam przesyłam.Myśle ze juz wiecej bede na Ogrodowisku, choc w ogrodzie zaległosci mam ogromne.
Bogdzia 19:04, 04 lip 2017

eee_taam napisał(a)
na angine sugeruje czosnek pokroic na drobno ( byle jak) i zaparzyc jak herbate i jak przestygnie ale jeszcze ciepłym płukac gardło ...napewno ci sie poprawi ( jak co nieco wypijesz przy okazji to nic złego)

zdrowia zyczę

PS. w tym roku u mnie deszczu brakuje ..padało 5mun dzisiaj ..juz nie widac ..a beton na rabatach tylko kilofem mozna cos wykopać

Justyna dziekuje za rady ale płukanie przez długi czas wogóle nie było możliwe bo od razu łapał mnie kaszel i sie dusiłam, najwazniejsze ze juz minęło choc jeszcze wczoraj myślałam że trzeci raz złapie mnie ta angina ale ona tylko straszyła.
Bogdzia 19:05, 04 lip 2017

Margarete napisał(a)
U mnie ślimorów też pełno. Powyłaziły a ja je zbierałam i wywalałam dziś.
U mnie spoko po wczorajszej burzy a u Kasi pogrom, a to tak blisko w prostej linii za moim płotem i za lasem jakiś kilometr no może dwa....

Co do anginy to nie łaź nigdzie po ogrodzie, leż grzecznie - to poważna choroba i trzeba ją doleczyć do końca. Niewyleczona angina jest niebezpieczna dla serducha. Cierpliwości i zdrowia życzę!
Buziaki!

Wiem o Kasi miała sporo kłopotu biedulka. O chorobie juz koniec bo jeszcze usłyszy i wróci