Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

AgnieszkaW 19:16, 13 paź 2017

Piękne klony, jak tam buki u Ciebie? U mnie feeria barw, oczu nie mogę oderwać od lasu
Bogdzia 19:20, 13 paź 2017

anna_t napisał(a)
Bożenka zarazasz klonami chyba przytule też strzępka bo Anka pisała mi że on szybko rośnie. a pamietasz co nam w Rogowie mówili? i kogo słuchać

Ania przytul strzępka, ja tez długo nie mogłam się zdecydowac a teraz jestem z niego bardzo zadowolona.Fakt że w Rogowie powiedzieli ze bardzo wolno rośnie . Ja na razie nie mam doswiadczenia bo mam go od czerwca , zobaczymy jak bedzie rósł.W Rogowie mieli małe egzemplarze a mnie brat kupił w górach dosc duzego więc juz jako tako wygląda.
Bogdzia 19:21, 13 paź 2017

Margarete napisał(a)
Oba klony fajne ale ten strzępiastokory wymiata
To ty go kupiłaś w Rogowie ostatnio czy był już u ciebie wcześniej bo nie pamiętam to jakoś z ubiegłych sezonów ?

Małgosiu jak pisałam Ani w czerwcu przyjechał z gór, ładny egzemplarz moim zdaniem .
Bogdzia 19:23, 13 paź 2017

Kasya napisał(a)
piekne drzewka
teraz czas klonow i wszyscy ktorzy nie maja powinni zalowac

Lubię klony choc one mnie nie bardzo a moze kiepskiej ziemi w moim ogrodzie nie lubia. W tym roku mam cztery nowe ale straciłam dwa a nowe starych nie zastapią.
Bogdzia 19:24, 13 paź 2017

pestka56 napisał(a)
Żałuję, a jakże Miałam strzępiastokorego, ale niestety trafiły się 2 super mokre sezony i postał w wodzie za długo.

Mojego posadziłam na wzniesionej grządce, zobaczymy jak będzie rósł.
Bogdzia 19:28, 13 paź 2017

jankosia napisał(a)
A moje strzępki jeszcze całe zielone, jeden z nich ma dwie pierwsze gałązki czerwona i dwie łyse bo zaczynały się przebarwiać, ale przyszedł Ksawery i zabrał
Klona trójkwiatowego to ci tak zazdroszczę, tak bardzo zazdroszczę że tfu tfu Muszę go sobie kupić I jeszcze kilka innych też, może Rogów trzeba powtórzyć?

Jak sie zaczął przebarwiac to szybko zmieni kolor , u mnie tez dwa listki tylko były a potem od razu się przebarwił.O trójkwiatowego się martwię bo nie wiem jak przetrzyma koniec zimy bo on bardzo wczesnie liscie wypuszcza , no cóz próbuję a jak sie nie uda znów kupię nowego.Nie zazdrosc mi , poczekaj czy bedzie odpowiednio wytrzymały. Rogów zawsze wart powtórzenia.
Bogdzia 19:30, 13 paź 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Piękne klony, jak tam buki u Ciebie? U mnie feeria barw, oczu nie mogę oderwać od lasu

U mnie buki dopiero zaczynają żółknąc , jeszcze trzeba poczekac.
Bogdzia 19:33, 13 paź 2017

Jeszcze sie pochwale nową rozplenicą, muszę ja przesadzic w lepsze miejsce bo bardzo mi sie podoba.

hanka_andrus 19:44, 13 paź 2017

O to chyba podobna do mojej, tylko nie pamiętam czy moja ma to białe zakończenie kłoska. No i ja pod słońce robiłam zdjęcie, a u Ciebie ze słońcem.
Piękna kępka!
Bogdzia 19:46, 13 paź 2017

hanka_andrus napisał(a)
O to chyba podobna do mojej, tylko nie pamiętam czy moja ma to białe zakończenie kłoska. No i ja pod słońce robiłam zdjęcie, a u Ciebie ze słońcem.
Piękna kępka!

W tamtym roku kupiona , u mnie kwitnie pierwszy raz , własnie te białe pędzelki sa fajne i równiez to ze jest wysoka.