Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 10:03, 23 kwi 2018

jolanka napisał(a)
Ale pokaz kolorów już u Ciebie, Bożenko
Kiedy ja się doczekam aż urosną ?

Jola znam ten ból bo u mnie tylko trzy są duze a 5 małych , też bym chciala zeby były dużo większe.
Bogdzia 10:07, 23 kwi 2018

eee_taam napisał(a)
czekam na fotki szału azaliowo rododendronowego u ciebie)) ...u mnie te niskie azalie juz pekaja i pokazuja kolorek ...w tym słońcu to moga na wieczór juz buchnąc kolorem ...bo wszystko w oczach kwitnie ...i równie szybko przekwita

U mnie na razie kwitnie Staccato widoczne na zdjeciach i PJM Elite

zaczyna Dominik ale jeszcze nie mam zdjec i zaraz zakwitną Baden Baden i Simona , potem azalie ale wielokwiatowe a japońskie tylko nieliczne wczesnie , wiekszosc później ale co by nie mówic kwitnienie sie zaczęło , teraz tylko odpowiednia pogoda potrzebna.
Bogdzia 10:09, 23 kwi 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Przepięknie. Psiząb mnie zauroczył

Musze chyba dokupic na jesieni i zrobic łączkę z niego bo fajnie wygladaja jak kwitna , szkoda ze to cebulowe i potem zanikają , gdyby były bylinami byłoby cudnie , takie kępki z liści super by wyglądały.
Bogdzia 10:13, 23 kwi 2018

Urszulla napisał(a)
U nas ma jutro padać dość obficie nie wiem jak u Ciebie. Bo potem będzie szał i myślę że Twoj spektakl też się zacznie. Kwiaty magnolki ładnie zebrałaś dla nas. A ja tak chciałam Nigrę a szkółkowe oszustwo mnie dopadło i jest co jest. Za to żółta u mnie w tym roku fajna, po 3 czy 4 latach.

U mnie ma padac dzis i juz nawet zaczęło kropic , jak na razie nawet kostki nie zmoczyło , dobra pogoda do pracy ale jak kropi to nic się robic nie da.Ula ja Nigrę niespecjalnie lubię, zawsze kwitnie najpóźniej i nigdy nie tak obficie jak inne a moze nawet i obficie ale kwiaty ciemne to tak w oczy sie nie rzucaja. Moja ulubiona to Susan a moze Betty (bo w koncu nie jestem pewna) i jak patrzyłam na Twoja to ona do tej podobna , moze będziesz jeszcze bardziej zadowolona niz z Nigry.
Bogdzia 10:14, 23 kwi 2018

oliwka napisał(a)
piękne magnolie, we Wroclawiu widziałam już kwitnące azalie. I ja czekam na rododendronowe przedstawienie

Oliwko Wrocławowi wszyscy prawie zazdroscimy, najlepsze miejsce na ogrody.
Bogdzia 10:17, 23 kwi 2018

To jeszcze wstawię zdjecia dla Marioli , groszek wiosenny

Który ładniejszy?

Miłego dnia.
Kawa 10:32, 23 kwi 2018

piękne ciemierniki i te magnolie.... wow

edit - śliczny ten groszek idę czytać co to za cudo
ren133 11:37, 23 kwi 2018

Magnolie i ciemierniki cuuuudne
danuta_szwajcer 11:43, 23 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)
To jeszcze wstawię zdjecia dla Marioli , groszek wiosenny

Który ładniejszy?

Miłego dnia.

A co to za cudo? Bylina czy z nasion? Piękny jeden i drugi
Pozdrawiam
mikina34 11:46, 23 kwi 2018

Bogdziu, mój genialny małż zainstalował na domku gospodarczym na wys. ok 2,30m budkę (swojego autorstwa - udało mi się tylko wymóc zmniejszenie otworu wlotowego, bo był loch jak dla orłów ), zauważyłam wielkie zainteresowanie budką przez parę kosów. Martwi mnie to, że otwór jest na tyle mały, że Pani Kosica wchodzi w miarę spokojnie, natomiast Pan Kos wciska się przez otwór do środka (czasem tak się śmiesznie przeciska, że w ostatniej fazie wystają mu tylko łapki, ale ostatecznie wchodzi cały ) Ponieważ my tam jesteśmy głownie w weekendy i codziennie po 16-tej, zastawiam się czy to je nie zniechęci, nie wystraszy, zawłaszcza, że mamy małe psy... Czy niepotrzebnie się przejmuję?