Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 11:11, 11 maj 2018

Sonka napisał(a)
Bogdziu, zawsze zapiera mi dech w piersiach, gdy prezentujesz swój ogród. Przenikające się wszystkie kolory swiata, pięknie.

Jak się patrzy na te zdjecia ma sie wrażenie że u mnie same rh, ale wcześniej wydawało się że magnolie zajmuja strasznie duzo miejsca a jeszcze wcześniej krokusy, no i bzów mam dużo. Bylin mam w tej chwili niewiele mniej niz rh, narobiłam sobie rabatek i roboty
Bogdzia 11:14, 11 maj 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Stworzyłaś raj na ziemi, pięknie się wszystko komponuje, CUDNIE

Dzieki Danusiu za dobre słowo, kazdy tworzy raj na swoje wyobrazenie , mnie do rh zmusiło wysokie cisnienie , nie załuję , mnie sie podoba choc kolorów zatrzesienie to później juz spokojniej. Ludzi mnóstwo spaceruje , wyciełam kilka drzew to mają widok lepszy ale ja tego oglądania nie lubię i juz nowe drzewa posadzone.
Bogdzia 11:14, 11 maj 2018

Waclaw napisał(a)

Dziękuję. Kupię go

Kup , widowiskowy jest.
Bogdzia 11:15, 11 maj 2018

paniprzyroda napisał(a)
Bajka nie ogród I jak tu się nie zachwycać?

Bogdzia 11:24, 11 maj 2018

Waclaw napisał(a)
Bogdziu, dasz rade zerknąć do mnie na str. 49?

Byłam.
Bogdzia 11:25, 11 maj 2018

Milka napisał(a)

Taka sama u mnie i też 1 kwiat, ale fantastycznie wielka, no i pachnie, twoja teź?
W cieniu one są piekniejsze.

U mnie rośnie na bardzo słonecznym miejscu i ma 4 pąki ale zakwitł dopiero pierwszy.Kurcze nigdy nie wachałam bo nie jest na brzegu rabaty tylko w głębi.
Bogdzia 11:31, 11 maj 2018

eee_taam napisał(a)

z takimi sklepami gdzie by nie były (ja mam 40km) to wyjazd jest na chybił trafił ...trafisz to kupisz ...a zazwyczaj trafiasz na kompletnie cos innego niz na liscie chciejstw tak było z moim bzem

twój kolorowy raj daje po oczach )) ...jeszcze nie byłam w Pisarzowicach .....a azalie juz u mnie półowe kwiatków maja otrzepane przez grad.

U mnie grad był w tamtym roku do dzis widac go na poszarpanych liściach rh , pół godziny waliło bez przerwy.W tym roku na razie bez przykrych niespodzianek , no może poza susza, ale teraz nie chce deszczu bo zniszczy kwiaty wole podlewac. 40 km to nie tak dużo , ja mam prawie tyle do Ciepłuchy to uważam ze blisko.Jak sie kupuje u rasowego ogrodnika to pomyłek juz byc nie powinno.
Kindzia 12:13, 11 maj 2018

Wszystkie piwonie krzewiaste, które wąchałam, pachną makiem...czy ja wiem...to chyba nie jest zapach to zachwycania...ale to pojęcie względne.

Taka żółciutka też piękna...tylko, że już na prawdę nie mam gdzie wcisnąć...

Pięknie u Ciebie Bogdziu, bez dwóch zdań

U nas się chmurzy w Zabrzu, ciekawie czy w Pszczynie będzie ta zapowiadana na dzisiaj burza. Zresztą nie mam w planach dzisiaj sadzenia, jutro, na spokojnie sobie te szałwie posadzę. Jeszcze oprysk borem Umbry muszą mieć. Mazana rada. Te trzeba z drabiny, nie dla mnie zadanie.
Wszystko już wiesz, do mnie nie musisz zaglądać

Buziaki, zabrzańskie jeszcze
ElzbietaFranka 12:32, 11 maj 2018

Bogdzia napisał(a)

Witam Bogdziu. Coz tu powiedziec jest pieknie w twoim ogrodzie.
Blisko mnie sa dwa ogrody kwasolubow jeden w ogrodzie botanicznym w Powsinie, drugi przy pobliskiej parafii (foty u mnie na watku) obyda różne ale twoj przewyższa wszystkie pewnie i w Polsce.

Ja marze o takim ale pewnie nie dam rady za mojego zycia.
Ten bialy nakrapiany widzialam i dzisiaj kupie bardzo ladny.
Pszczelarnia 13:10, 11 maj 2018

Pamiętam, jak zaczynałam świadomie sadzić lilaki, pisałaś, że Twoje rosną przy płocie jako krzewy - teraz widzę ich urok cały. I ich kolory świetnie pasują do rh i azalii.

Czy a. Soiree de Paris była już pokazywana?

U siostry posadziłam (kiedyś też mi polecałaś) japońskie - już kwitną. I bardzo im się w tym ogrodzie podoba.

Ja mam tylko wielkokwiatowe i pontyjskie.

Ta piwonia to Buckeye Bell?

Która azalia jest dla Ciebie NAJ?