Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:30, 11 maj 2018

Gosiek33 napisał(a)
To i tak nieźle bo bałam się nawałnicy. Co roku inne plagi egipskie. Teraz tak szybko przekwitają z upału. Ale co zobaczymy to nasze

Na jutro znów upał zapowiadaja, niewiele napadało , podlało ledwie trawę i byliny do korzeni rh i tak deszcz sie nie dostał a mokre kwiaty upał jutro moze zniszczyc.
Bogdzia 20:32, 11 maj 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Róże są piękne ale tyle z nimi zachodu. Ciągle coś trzeba przy nich robić a Rh cudne, nie kłują,nie trzeba kopczykować przycinać, pryskać na grzyby, mszyce itd.
Jednego tylko szkoda że nie wszystkie kwitną dwa razy

Też uwazam że mogłyby kwitnac jeszcze pod koniec lataRóże mnie juz ostatecznie zdenerwowały jak po takiej lekkiej zimie znów były cięte do ziemi, juz ich wiecej nie kupię.
Bogdzia 20:35, 11 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Wszystkie piwonie krzewiaste, które wąchałam, pachną makiem...czy ja wiem...to chyba nie jest zapach to zachwycania...ale to pojęcie względne.

Taka żółciutka też piękna...tylko, że już na prawdę nie mam gdzie wcisnąć...

Pięknie u Ciebie Bogdziu, bez dwóch zdań

U nas się chmurzy w Zabrzu, ciekawie czy w Pszczynie będzie ta zapowiadana na dzisiaj burza. Zresztą nie mam w planach dzisiaj sadzenia, jutro, na spokojnie sobie te szałwie posadzę. Jeszcze oprysk borem Umbry muszą mieć. Mazana rada. Te trzeba z drabiny, nie dla mnie zadanie.
Wszystko już wiesz, do mnie nie musisz zaglądać

Buziaki, zabrzańskie jeszcze

Kasiu dzieki za sprawozdanie, oszczędzasz moje oczy, dziekuje.Żóltą tez jeszcze wciśniesz ale ty chyba gustujesz w różach to żólta nie bedzie pasowac.Buziaki.
Urszulla 21:00, 11 maj 2018

Bogdzia napisał(a)
Wszystkim pozostałym wpisującym sie dziekuję za miłe słowa i zostawiam dzisiejsze zdjecia. Buziaki.

Spórzcie na tego czerwonego rh , to ukorzeniony odrost z innego , ma jedna do tego krzywa nóżkę, ciekawe jak długo zdoła utrzymac taki krzew.

Tyle zdjęć dzisiaj dałaś i wszystkie oszałamiające. Wszystko mi się podoba.
A ten deszcz na kwiaty to złośliwość losu. Cały rok trzeba prosić o deszcz i w najfajniejszym dniu taka ulewa.
AnnaCh 21:18, 11 maj 2018

Bogdziu, dziękuję Ci bardzo za zaproszenie u Karoli. Bardzo chciałabym dotrzeć, niestety 19 muszę iść do pracy i raczej przed 15 nie wyjdę
sylwia_slomc... 21:28, 11 maj 2018

Właśnie do mnie dotarło, że naraz kwitna u Ciebie lilaki, rodki , azalie i to w takiej ilości i masie, że wyobrażam sobie jak ten ogród pachnie
A wygląda zjawiskowo
Mala_Mi 13:28, 12 maj 2018

Oglądam... i tak sobie wzdycham..... nie wiem czy tak raj wygląda... ale mam nadzieję, że tak
I że tam pójdę

Ścina z lilaków oszałamia, rodki i azlie najpiękniejsze na świecie ..

Moje już przekwitają, piwonie od Mariusze dawno przekwitły.. wariactw oz tą pogodą.. byłoby w tym roku idealnie gdyby czasami popadało i było kilka stopni mniej..

Ale to i tak lepsze zin dziadostwo z wzeszłym roku.

Uciekam walczyć z nową raabatą. pomysłów brak..

dominika_ 21:27, 12 maj 2018

Bogdziu zerknisz do mnie co to za ptaszki mam? Dziękuje z góry
Bogdzia 21:57, 12 maj 2018

dominika_ napisał(a)
Bogdziu zerknisz do mnie co to za ptaszki mam? Dziękuje z góry

Byłam.
Bogdzia 22:05, 12 maj 2018

Mala_Mi napisał(a)
Oglądam... i tak sobie wzdycham..... nie wiem czy tak raj wygląda... ale mam nadzieję, że tak
I że tam pójdę

Ścina z lilaków oszałamia, rodki i azlie najpiękniejsze na świecie ..

Moje już przekwitają, piwonie od Mariusze dawno przekwitły.. wariactw oz tą pogodą.. byłoby w tym roku idealnie gdyby czasami popadało i było kilka stopni mniej..

Ale to i tak lepsze zin dziadostwo z wzeszłym roku.

Uciekam walczyć z nową raabatą. pomysłów brak..

Do raju oczywiście pójdziesz bo kto jak nie Ty?????Moje piwonie od Mariusza tez juz przekwitły i moja najstarsza też, teraz kwitnie Early Scot i zółta High Noon, czekam na nowe itoh, jedna ma tylko jeden pączek ale myśle ze zakwitnie bo muszę zobaczyc czy ładna.Ten rok pozwolił obficie zakwitnac roślinom , moje rh jeszcze tak nie kwitły nigdy, żałuję że dzis spotkania nie zrobiłam bo za tydzien mogą przekwitnac jak bedą takie upały.