Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

zszywka 21:00, 16 maj 2018

Bożenko dziękuję za radę, mam sporo czasu na przemyślenie sprawy
U mnie też pada i jest zimno Ale myślę że taka strona Zośki może być co roku
yolka 21:03, 16 maj 2018

Bogdzia napisał(a)

Jolu faktycznie pada ale wyjątkowo wcale sie nie cieszę. W sobotę spotkanie u mnie jak te rh bedą wyglądały po takim deszczu bo do teraz spadło juz 11 litrów na metr kwadratowy a najwiekszy deszcz podobno przed nami. Wczoraj było ładnie choc rh juz zaczynały przekwitac a dzis nawet do ogrodu wyjsc sie nie da, boję się zeby sie azalie nie połamały bo kwiaty zatrzymują sporo wody i gałęzie wyginają sie pod ciężarem. Jak sie chce zeby padało to nie pada a jak się nie chce to ulewa.

A u mnie zaledwie pokropiło... nie myślałam, że aż tyle wody spadło u Ciebie. U mnie też przekwitają, te za północną ścianą domu i altany w pełni kwitnienia. Tak mi szkoda, że nie będę mogła przyjechać i zobaczyć Twoje cudeńka.
an_tre 21:06, 16 maj 2018

Bogdzia napisał(a)

Jolu faktycznie pada ale wyjątkowo wcale sie nie cieszę. W sobotę spotkanie u mnie jak te rh bedą wyglądały po takim deszczu bo do teraz spadło juz 11 litrów na metr kwadratowy a najwiekszy deszcz podobno przed nami. Wczoraj było ładnie choc rh juz zaczynały przekwitac a dzis nawet do ogrodu wyjsc sie nie da, boję się zeby sie azalie nie połamały bo kwiaty zatrzymują sporo wody i gałęzie wyginają sie pod ciężarem. Jak sie chce zeby padało to nie pada a jak się nie chce to ulewa.
My z Jolą też byłyśmy w deszczu i było cudownie, nie martw się na zapas, tez będzie super, zobaczysz )
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Dorota123 22:03, 16 maj 2018

Bogdzia napisał(a)
Wszystkim pozostałym wpisującym sie dziekuję za miłe słowa i zostawiam dzisiejsze zdjecia. Buziaki.

Spórzcie na tego czerwonego rh , to ukorzeniony odrost z innego , ma jedna do tego krzywa nóżkę, ciekawe jak długo zdoła utrzymac taki krzew.

Wejście do Twojego ogrodu to wkroczenie w inną przestrzeń. Po drugiej stronie furtki znajduję się najcudowniejszy ogród jaki miałam przyjemność kiedyś widzieć. Oglądając zdjęcia czuję się jakbym stąpała po tych przepięknie ukwieconych ścieżkach. Wasz ogród to urzekająca wizja raju. Pozdrawiam
Bogdzia 16:26, 17 maj 2018

zszywka napisał(a)
Bożenko dziękuję za radę, mam sporo czasu na przemyślenie sprawy
U mnie też pada i jest zimno Ale myślę że taka strona Zośki może być co roku

Lepszy deszcz niz mróz a róznie sie zdarzało.Takie duże opady były też w 2010 i 2014 roku więc masz rację będą sie powtarzac.U mnie do teraz spadło 35 litrów na metr kwadratowy (przez dwa dni) ale chyba ma ochotę spaśc więcej.
Bogdzia 16:26, 17 maj 2018

yolka napisał(a)

A u mnie zaledwie pokropiło... nie myślałam, że aż tyle wody spadło u Ciebie. U mnie też przekwitają, te za północną ścianą domu i altany w pełni kwitnienia. Tak mi szkoda, że nie będę mogła przyjechać i zobaczyć Twoje cudeńka.

Yola TY jestes łodzka dziewczyna i co??????
Bogdzia 16:27, 17 maj 2018

an_tre napisał(a)
My z Jolą też byłyśmy w deszczu i było cudownie, nie martw się na zapas, tez będzie super, zobaczysz )

Nie było tak cudownie ale miło że dobrze wspominasz.
Bogdzia 16:29, 17 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Wejście do Twojego ogrodu to wkroczenie w inną przestrzeń. Po drugiej stronie furtki znajduję się najcudowniejszy ogród jaki miałam przyjemność kiedyś widzieć. Oglądając zdjęcia czuję się jakbym stąpała po tych przepięknie ukwieconych ścieżkach. Wasz ogród to urzekająca wizja raju. Pozdrawiam

Dorotko no nie wiem co napisac na takie piękne słowa. Buziaki Ci ślę bo pięknie napisałas i bardzo mnie te słowa rozczuliły.Dziękuję.
Bogdzia 16:31, 17 maj 2018

To kilka zdjęc dzisiejszych , jedne lepsze inne gorsze , sami zobaczcie.

Bogdzia 16:33, 17 maj 2018