Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:35, 17 maj 2018

viva napisał(a)

Bogdziu, wszystkie piękne, bo z pięknego ogrodu, tak pięknego aż mi się wydaje nierealnego. Zachwycająco
A to zdjęcie zacytowane robi na mnie ogromne wrażenie. Gratulacje
Pozdrawiam gorąco i życzę miłego spotkania, pogoda będzie

Zdjecie robione z góry i podciągniete zoomem wiec się odległosci skróciły, wydaje sie ze wszystko bardzo blisko. Vivo zaglądam do Ciebie bez przerwy ale najlepiej mi sie zaglada jak sie nie loguję wiec nie pisze, zreszta u Ciebie trzeba stale pisac jednakowe komentarze , pięknie , cudownie , bajecznie , niespotykanie. Miło że do mnie zajrzałaś.
Kojak 23:50, 17 maj 2018

Ogród I zdjęcia jak zawsze przepiękne. Cieszę się, że będę mògł go zobaczyć w całej okazałości.
malgorzata_s... 23:57, 17 maj 2018

Bogdzia napisał(a)

Kolorowe jarmarkiale ja ten czas lubię , jest wesoło i bardzo kolorowo , po zimie bardzo mi to odpowiada a jak się juz nacieszę może byc spokojniej i mniej kolorowo.

Czuję dokładnie tak samo. Nie potrafię zrezygnować z kolorów na wiosnę.
Potem może być już w jednej tonacji
ElzbietaFranka 00:10, 18 maj 2018

Bogdzia napisał(a)

Kiepski z nas komplet bo ogród się rozwija a ja odwrotnie zwijac sie powinnamTeż wolę podlewanie od przymrozków ale zbyt duże upały powoduja za szybkie przekwitanie kwiatówa tak by się chciało zatrzymac takie obrazy na dłużej.

Bogdzia!!! Usta milcza, serce spiewa oczy patrza i nie wierza, ze cos tak cudownego mozna stworzyc.

Pokazywalam mojemu eMowi twoj ogrod nie wierzyl, ze taki moze byc kwitnacy.
Moze popatrzy na mnie łaskawszym okiem i nie bedzie robil przeszkod w kupowaniu rodkow a miejsce mam.

Pozdrawiam
Kasya 04:41, 18 maj 2018

Bożenko, powiedz im żeby na mnie czekały będę niepocieszona jak nie zobaczę tych cudowności na żywo
Katkak 05:28, 18 maj 2018

Bożenko widoki są niesamowite, to prawdziwy raski ogród, napatrzeć się nie sposób. Jestem zawsze na bieżąco, tylko nie zawsze się ujawniam, bo wiesz jak jest, maaamoooo! I tak prawie cały czas. No chba, że jestem w pracy.
anka_ 06:33, 18 maj 2018

Widoki bajeczne.

Bożenko na tym cypelku z przodu to jakieś niskie odmiany rododendronów czy azalie japońskie?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kamcia 08:29, 18 maj 2018

Pieknie, pieknie, piekinie

Pszczelarnia 10:23, 18 maj 2018

Bogdzia napisał(a)
To kilka zdjęc dzisiejszych , jedne lepsze inne gorsze , sami zobaczcie.

Pięknie.

Ten liliowy z białym - jak się nazywają?
Mala_Mi 10:33, 18 maj 2018

Bogdzia napisał(a)

No cóz Haagi mam juz kilka lat , są duże i mogę chyba podsumowac co o nich myślę. zgodnie z tym co dekleruja są bardzo wytrzymałe zarówno na mróz jak i na słońce ale mają tez wady o których nikt nie pisze. Pierwsza z nich to kwitnienie z równoczesnym rosnięciem nowych pędów co sprawia że kwiaty są mało widoczne, druga wada to czesto kwitna co drugi rok, szczególnie jeśli rosna w cieniu. Dla mnie w tej chwili to rośliny na zywopłoty, jeśli Twój rh nie kwitnie w tym roku to zakwitnie pewnie w przyszłym.

To samo zaobserwowałam, kwitną co drugi rok,...

I godnie z przywidywaniami zostaje mi się oglądanie wirtualne.. obawiam się że wyląduję w wariatkowie..