Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Ivvvona 20:38, 22 maj 2018

Bogdziu, czy mogę Cię prosić o pomoc? Coś dolega mojemu rodkowi - str 351.
Z góry dziękuję
Widoki z Twojego ogrodu jak zwykle przepiękne. Cieszę się że miałam możliwość kiedyś podziwiać je na żywo.
Bogdzia 21:03, 22 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Ostatni raz??? Jakoś nie bardzo wierzę...już to gdzieś słyszałam
Znaczy się, że w przyszłym roku to się na prawdę muszę zmobilizować, bo nuż obietnicę spełnisz...i mnie wygonisz jeszcze
Jak zamknę oczy, to widzę ten Twój rajski widok z okna i wielkiego Alfreda, i ławeczkę już w lesie prawie, i jeszcze...

Myślałam naiwnie, że z różowo różyczkowych Rosinetta najładniejsza, ale nie, niestety...

Kasiu kiedys musi byc ostatni raz. Od siedmiu lat robię co rok duże spotkania (w tym roku było najmniejsze) a sama jestem coraz starsza, pora zakończyc.Rosinetta ładna ale podobnych jest kilka.
Ivvvona 21:05, 22 maj 2018

Dziękuję za szybką odpowiedź. Mnie też się wydaje że problem tkwi w korzeniach. Zaryzykować i wykopać go w celu oględzin? A może gdzieś przesadzić?

Bogdziu, to nie korzenie są widoczne tylko igły sosny, która rośnie w pobliżu.
Bogdzia 21:20, 22 maj 2018

Ivvvona napisał(a)
Dziękuję za szybką odpowiedź. Mnie też się wydaje że problem tkwi w korzeniach. Zaryzykować i wykopać go w celu oględzin? A może gdzieś przesadzić?

Bogdziu, to nie korzenie są widoczne tylko igły sosny, która rośnie w pobliżu.

Trochę ryzykowne teraz przesadzac ale poniewaz może zmarniec to moze jednak spróbowac ale najpierw obejrzyj ziemie pod nim a jak nic nie znajdziesz przesadź (obejrzyj korzenie, moze opuchlaki albo inne szkodniki je zjadaja) ale podlewania nie mozesz zapomniec bo lato pewnie bedzie upalne, na początku możesz cieniowac przed słońcem. Ładny jest bardzo by szkoda go było.
Kojak 21:21, 22 maj 2018

Bogdziu z dużym opóźnieniem, dziękuję serdecznie za zaproszenie na spotkanie i możliwość zwiedzenia realnie Twojego prześlicznego ogrodu. Możliwość spacerowania po nim i odkrywanie uroczych zakątków dała mi dużo przyjemności i naładowała nowym zapałem do pracy w moim lesie. Dziękuję też wszystkim osobą , które mogłem poznać osobiście i za miłe przyjęcie w gronie ogrodowych zapaleńców. Teraz kilka zdjęć, które mam nadzieję będą dla mnie inspiracją

Ivvvona 21:24, 22 maj 2018

Bogdzia napisał(a)

Trochę ryzykowne teraz przesadzac ale poniewaz może zmarniec to moze jednak spróbowac ale najpierw obejrzyj ziemie pod nim a jak nic nie znajdziesz przesadź (obejrzyj korzenie, moze opuchlaki albo inne szkodniki je zjadaja) ale podlewania nie mozesz zapomniec bo lato pewnie bedzie upalne, na początku możesz cieniowac przed słońcem. Ładny jest bardzo by szkoda go było.

Tak zrobię, Bogdziu. Jak nie spróbuję to i tak pewnie go stracę, bo marnieje w oczach.
Kojak 21:26, 22 maj 2018

Teraz kilka ujęć urokliwego zbiornika wodnego chyba rzadko tutaj pokazywanego, a szkoda.

GorAna 21:28, 22 maj 2018

Bożenko, podziwiam feerię barw Twego raju
Co mam powiedzieć, że piękny?....to za mało....jest zachwycający!
Pozdrawiam serdecznie
Bogdzia 21:30, 22 maj 2018

Tomku dzięki za zdjecia i prezent a głównie za obecnośc, tak sobie myslę ze szkoda ze tydzień wczesniej nie zrobiłam bo zrobilibyscie rewelacyjne zdjecia jeśli po tych deszczach udało się tak fajne zrobic. Dzięki.
Bogdzia 21:32, 22 maj 2018

GorAna napisał(a)
Bożenko, podziwiam feerię barw Twego raju
Co mam powiedzieć, że piękny?....to za mało....jest zachwycający!
Pozdrawiam serdecznie

Dzięki Aniu , Twój też zachwyca ale nieco wczesniej , własciwie zawsze jest piękny bo bardzo o niego dbasz, ja zaczynam juz sobie nie radzic za dużo pracy dla mnie , dobrze ze przy krzakach nie widac tak bardzo że dużo jeszcze jest do zrobienia.