Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Gosiek33 19:35, 13 cze 2018

Kolejny uroczy zakątek
Urszulla 20:53, 13 cze 2018

Bogdzia napisał(a)

Łukaszowi powinien sie spodobac taki zmyślny ptaszek, a dzis inny Krawczyk w Opolu

Tak narzekasz na róże a takie piękne potem pokazujesz ha, ha to taka kobieca przekora
Urszulla 20:57, 13 cze 2018

Bogdzia napisał(a)

Róże wymagają wielu starań , jak kwitna to człowiek wie że warto było ale jak źle rosną to na nic pokłóte rece i nogi, opryski i inna robota , to musi denerwowac. a ja uwielbiam w moim ogrodzie dzwonki brzoskwiniolistne, nie ma przy nich zadnej pracy , sa niezawodne i kwitna nawet jeśli róże strajkują.Do tego same się sieją-ideał.

Dzwonki też mi sie spodobały. W zeszłym roku maleństwa od Sylwi przytargałam a w tym roku zachwyciły kwieciem. Ta biel aż w oczy razi - podoba mi się.
21:13, 13 cze 2018
Bogdzia napisał(a)
U mnie własnie zaczał padac deszczyk , oby troche popadał...
Cos z ogrodu, na pierwszych dwóch zdjeciach moje ulubione róże , głównie dlatego ze nie marzną.

size=640x426]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/166/1667205/original.JPG[/img]

a co ona za jedna ? pamietasz nazwę ? no i ile tam masz krzaków posadzone?
Katkak 22:00, 13 cze 2018

Bożenko róże prześliczne, właściwie to takie różane parawany, przecudnie . Melduję radośnie, że póki co wszystko w ogrodzie ma się ok, po klonie nie widać oznak choroby, ale trzymam rękę na pulsie . Kochana jesteś bardzo, pozwolę sobie jeszcze kiedyś zadzwonić, dobrze? Bożenko chciałam nawieźć dolistnie rodki, tą mieszanką Twojego pomysłu i wszystko mam, tylko zapomniałam jaki termin wybrać. Może być teraz?
Waclaw 22:31, 13 cze 2018

Bogdzia napisał(a)
U mnie własnie zaczał padac deszczyk , oby troche popadał...
Cos z ogrodu, na pierwszych dwóch zdjeciach moje ulubione róże , głównie dlatego ze nie marzną.

Bogdziu, czy te róże maja podpory czy same tak rosną?
yolka 22:38, 13 cze 2018

Twoje niektóre róże w tym roku dorównują rodkom, piękne są
sylwia_slomc... 23:09, 13 cze 2018

Bogdzia napisał(a)

Kurcze Sylwia to my sie dotad nie spotkałysmy?, bo ja byłam pewna ze u Alinki albo Kondzia juz się poznałyśmy, albo tak często bywamy u siebie że stąd takie wrażenie

W realu nie miałam tej przyjemności jeszcze
sylwia_slomc... 23:12, 13 cze 2018

Bogdzia napisał(a)

Niewiele środków na nie działa, dobrze ze juz po nich.

A czym się ich pozbyć bo mi kapustę obsiadły
sylwia_slomc... 23:19, 13 cze 2018

Melduję, że ocet zadziałał z duuuużym opóźnieniem. Na razie tylko azalie mają problem i najsłabszy rodek, uruchomiłam już żelazo w płynie, mam nadzieję, że coś pomoże. Dziwne to jest bo objawy zielonych unerwień i bladej blaszki nie obejmują całych krzaczków tylko niektóre gałązki.....pewnie zależy od tego w które miejsce bardziej mi się tej nalewki octowej ciulnęło
Ale od podlania minęło 8 msc.....chyba, że problemy są z innych powodów?
Bo magnolie i wrzosy na razie ok. Może rodki i azalki bardziej wrażliwe są.