Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:10, 10 cze 2018

BasiaLT napisał(a)
Bogdziu ogromna prośba. Zajrzyj do mnie w wolnej chwili i zobacz co się dzieje z moimi azaliami.

Byłam Basiu.
danuta_szwajcer 07:27, 11 cze 2018

Też bardzo ją lubie a to masz nową posadzoną, czy się odrodziła? Róze są kaprysne ale piękne, wole te puste bo chociaz mniej im szkodzi deszcz chociażby. Pozdrawiam
Pszczelarnia 10:08, 11 cze 2018

W bardzo dobrym doszły. Pierwiosnki (ależ dobrze przekorzenione) posadziłam od razu (jednego nawet podzieliłam). A ranniki jeszcze w doniczkach (nic im nie będzie).

A Ty dostałaś coś innego, zakładam, że "lepszego", odmianowego. Ale to odmianowe miało liście a inne już nie do namacania. Hania się śmiała z tego macania gleby.

sylwia_slomc... 10:38, 11 cze 2018

Czytam u Danusi, że byłaś Szkoda, ze my nie mogliśmy w tym terminie bo miałabym okazję Cię poznać osobiście.
Adela 12:35, 11 cze 2018

Bogdziu, dzięki za odwiedziny i miłe słowa, jakie tam zostawiłaś.
Ja właśnie chciałam podziękować Tobie (w swoim wątku juz to zrobiłam) za cenne rady , gdy miałam problemy ze swoimi rodkami. Zastosowałam się do nich i, póki co, jestem zadowolona. Nawet ośmieliłam się je pokazać. Wtedy zostawiłam tylko dwa najlepsze, teraz dokupiłam kolejne trzy. Tylko młode liście zaatakowała mszyca. Myślę, że mospilan juz sobie z nimi poradził
Pozdrawiam z południa

Rododendrony, to chyba jedyne rośliny, których kolekcję chciałabym zwiększyć. Tak się u Ciebie napatrzylam.....
anabuko1 12:55, 11 cze 2018

Tyle razy zaglądam i zagladam .
Nie zawsze zostawiam ślad

Ale teraz będę widziała z kim mam kojarzyć ten piękny wątek słynący z cudnych rododendronow.
Dziękuję ,ze mogłam Cię wczoraj poznać.
Piękne róże.
Dużo masz martagonek.śliczne są.
Ja mam pierwszy rok jedną.
Pozdrawiam serdecznie
mirkaka 17:08, 11 cze 2018

Podziwiam róże, szczególnie tę olbrzymkę
Lilie martragon mam jedną, dopiero pierwszy rok jak zakwitła, myślałam że one mają większe kwiaty
Bogdzia 21:29, 11 cze 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Też bardzo ją lubie a to masz nową posadzoną, czy się odrodziła? Róze są kaprysne ale piękne, wole te puste bo chociaz mniej im szkodzi deszcz chociażby. Pozdrawiam

Ta ma trzy lata nie zmarzła tylko wogóle nie rosła , ale w końcu ruszyła i zakwitła.
yolka 21:33, 11 cze 2018

Wojażowałaś znowu super
Bogdzia 21:34, 11 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)
W bardzo dobrym doszły. Pierwiosnki (ależ dobrze przekorzenione) posadziłam od razu (jednego nawet podzieliłam). A ranniki jeszcze w doniczkach (nic im nie będzie).

A Ty dostałaś coś innego, zakładam, że "lepszego", odmianowego. Ale to odmianowe miało liście a inne już nie do namacania. Hania się śmiała z tego macania gleby.

Zarówno pierwiosnki jak i ranniki posadziłam w doniczki zaraz jak tylko Ci je obiecałam, stały więc parę miesięcy to i dobrze sie przekorzeniły , to mój sposób zeby nie zapomniec że cos komus obiecałam. Ranniki jak bedziesz sadzic to najlepiej tak jakbys sadziła roślinkę z doniczki bo sa posadzone na odpowiednią głębokosc to dobrze by było ją zachowac.Ja z kolei zdziwiłam sie mocno tymi liścmi , pytałam nawet dziewczyny ale myślałam że sie pomyliłas , widze jednak że swiadomie dałas mi inne , dzieki serdeczne.