Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 06:32, 14 cze 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Wow ta Alberich swietna zebym wiedziala wczezniej to bym kupila ale juz mam inna okrywowa

Pewnie tez bedzie fajna.
Bogdzia 06:33, 14 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

W realu nie miałam tej przyjemności jeszcze

To by znaczyło że za częto bywam u Ciebie bo mnie sie inaczej wydawałoNic straconego , musimy nadrobic to niedopatrzenie i się spotkac.
Bogdzia 06:35, 14 cze 2018

A czym się ich pozbyć bo mi kapustę obsiadły

Na środku musi pisac że jest na mączliki , inne na nich nie działają. Nie pisze konkretnie bo co jestem w sklepie to są inne , ważne zeby pisało że na mączliki.
Bogdzia 06:38, 14 cze 2018

Melduję, że ocet zadziałał z duuuużym opóźnieniem. Na razie tylko azalie mają problem i najsłabszy rodek, uruchomiłam już żelazo w płynie, mam nadzieję, że coś pomoże. Dziwne to jest bo objawy zielonych unerwień i bladej blaszki nie obejmują całych krzaczków tylko niektóre gałązki.....pewnie zależy od tego w które miejsce bardziej mi się tej nalewki octowej ciulnęło
Ale od podlania minęło 8 msc.....chyba, że problemy są z innych powodów?
Bo magnolie i wrzosy na razie ok. Może rodki i azalki bardziej wrażliwe są.

Sylwia co to znaczy ze zadziałał. Lepiej wyglądaja?Ja sie octu boje i nie stosuję , natomiast zelazo na pewno zadziała ale nie powinno się go stosowac na młode przyrosty , muszą troche ,,okrzepnąc" i zmienic kolor na ciemniejszy.Masz zdjęcia sprzed kuracji octowej i po niej?
Katkak 06:51, 14 cze 2018

Bogdzia napisał(a)

No widzisz nie warto się na zapas denerwowac. Zadzwonic mozesz kiedy tylko masz ochote. Kasiu u mnie młode przyrosty jeszcze mają jasna zielen taka typową dla młodych roślin ale u mnie wszystko jest później. Opryskac możesz gdy ta zieleń bedzie juz ciemniejsza , podobna jak na starych liściach, ponieważ nie wiem jak jest Ciebie musisz sama zadecydowac ale ja bym jeszcze troszke poczekała, no i nie opryskuj na słońcu przypadkiem.

U mnie też cudne, świeżutkie przyrosty jeszcze, więc zaczekam. Dzięki.
Bogdzia 07:09, 14 cze 2018

Katkak napisał(a)

U mnie też cudne, świeżutkie przyrosty jeszcze, więc zaczekam. Dzięki.

Miłego dnia.
sylwia_slomc... 13:20, 14 cze 2018

Bogdzia napisał(a)

Na środku musi pisac że jest na mączliki , inne na nich nie działają. Nie pisze konkretnie bo co jestem w sklepie to są inne , ważne zeby pisało że na mączliki.

Dzięki
sylwia_slomc... 13:24, 14 cze 2018

Bogdzia napisał(a)

Sylwia co to znaczy ze zadziałał. Lepiej wyglądaja?Ja sie octu boje i nie stosuję , natomiast zelazo na pewno zadziała ale nie powinno się go stosowac na młode przyrosty , muszą troche ,,okrzepnąc" i zmienic kolor na ciemniejszy.Masz zdjęcia sprzed kuracji octowej i po niej?

Bożenko zadziałał w złą stronę Miałaś racje, że się bałaś. Azalie wyglądają na młodych przyrostach prawie żółto i z unerwieniami zielonymi, chyba jest problem z pobraniem składników pokarmowych
Rodki mają się lepiej, ale ten co go już rok temu ratowałam też jest żółty
Jak nie zapomnę to cyknę. Zagadka jest dla mnie, że nie wszystkie mają objawy, a octem zostały potraktowane w listopadzie wszystkie.
sylwia_slomc... 13:25, 14 cze 2018

Bogdzia napisał(a)

To by znaczyło że za częto bywam u Ciebie bo mnie sie inaczej wydawałoNic straconego , musimy nadrobic to niedopatrzenie i się spotkac.

Tak czesto Ci głowę zawracałam ,aż mnie zapamiętałaś
Nadrobimy, może się z ekipą dziewczyn wybierzecie do nas?
Waclaw 15:10, 14 cze 2018

Bogdzia napisał(a)

W zasadzie rosną bez podpór dopiero gdy kwiaty leżą na ziemi a mój M kosi to podpieram bo on kosi wszystko co na ziemi. Te na zdjęciach są bez podpór.

Dziękuję