Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

yolka 19:58, 12 paź 2018

Bogdzia napisał(a)

Gosi bardziej na południe wystawiony ale kazdy dzień coraz bardziej koloruje liście. Lubię jesienne widoki przez salonowe okno a teraz jeszcze pogoda wymarzona by po ogrodzie pochodzic. Cos ostatnio faktycznie nie mozesz do nas dojechac.Moze w nowym sezonie się poprawisz.

Dziekuję za obraz, moje ulubione impresje.
Samochód stary, bała się daleko jechać, ale już się przesiadłam i będzie ok
Margarete 20:47, 12 paź 2018

Obraz/okno cudny jak zawsze. Wystarczy za telewizor i komputer razem wzięte. Nic tylko wiedzieć i gapić się bez końca. Chyba nigdy ci się ten widok nie znudzi.
Twoje buki dopiero zaczynają się złocić a u mnie las w pełnym złocie i czerwieni za to u mnie w ogrodzie niektóre drzewa już zgubiły całkiem liście. Jabłoń rajska i wiśnia ozdobna już bez liści.
Dobrze że są fotografie .

Balea 21:17, 12 paź 2018

Witam,

nastepny przepiekny ogrod, ktory dopiero teraz odkrylam.
Nie moge sie napatrzec.

Czy mogla bys mi powiedziec, co to za jasno zielona tuja lub cyprisik po srodku jest?
I jak dlugo juz ja masz?
Bardzo ladnie sie odznacza na tym ciemnym tle.

pozdrawiam.

Bogdzia napisał(a)

basia3012 23:12, 12 paź 2018

Bogdzia napisał(a)
A w moim ogrodzie:

Bogdziu, gdybym miała takie widoki to patrzyłabym i patrzyła. Bez końca. Cuda pokazujesz. Ach, cuda.
Pozdrawiam serdecznie..
Napia 23:25, 12 paź 2018

I jesień piękna u Ciebie... bardzo lubię jesienne kolory, a kiedyś nie przepadałam za tą porą roku. Człowiek się jednak zmienia. I dobrze

Widok z okna chwyta za serce
mira 00:18, 13 paź 2018

Bogdzia napisał(a)

Zawsze jednakowo od siedmiu lat pokazuje te same widokiWiosną krokusy i rh , potem piwonie i troszke róż, potem głównie floksy, to główne rośliny w moim ogrodzie.Nie jest źle bo mało przy nich pracy (poza różami).

No i fajnie .
A ja nieustannie czatuję na Twoje jesienne kolory i przebarwienia buków które uwielbiam - ale to Ci piszę od kilku lat co roku .
Cieszmy się jesienią bo już zapowiedź że to dobre ma się ku końcowi.

Czytałam Twoje info o ilości opadów i prognozach - ja chyba sobie kupię deszczomierz - bo u mnie jakoś dziwnie było deszcz widziałam że pada ciut dalej a u mnie nie - ulew nie lubię choć teraz na wszystko się godzę - jutro podlewam

pozdrawiam
basia3012 00:58, 13 paź 2018

Bogdzia napisał(a)

Zawsze jednakowo od siedmiu lat pokazuje te same widokiWiosną krokusy i rh , potem piwonie i troszke róż, potem głównie floksy, to główne rośliny w moim ogrodzie.Nie jest źle bo mało przy nich pracy (poza różami).

Aha, rozumiem.
Jest tak cudnie, że najlepiej nic nie zmieniaj. Tylko pokazuj.
Pozdrawiam
Waclaw 09:29, 13 paź 2018

oj, pokazuj, pokazuj, proszę
AgnieszkaW 09:35, 13 paź 2018

Dziękuję za piękną jesień u Ciebie, czekam na dalszą część
Bogdzia 09:42, 14 paź 2018

Alicja169 napisał(a)

Taki obraz chetnie powiesiłabym w swoim salonie.
Pięknie to zaprojektowałaś, Bogdziu
Firanki zbędne

Ja jednak jestem staroświecka i mam firanki , na dodatek uważam że zaoszczędza mi to mnóstwo pracy bo przez firanki nie widac jak po byle jakim deszczyku okna są brudne, bez firanek wymagały by bardzo częstego mycia. Popatrz na zdjecie na bocznym oknie jest firanka i tez fajnie widac co jest za oknem, firanka to taki woal dla ogrodu , najpierw jak panna młoda zaowalowany a potem można firankę odsunąć i spojrzec w twarz. ale wymyślłamFiranki mam bez jakiegokolwiek wzoru.