Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

sylllwia 07:37, 28 sty 2013

Niesamowite te fotki krogulca i ten jego wzrok...
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę
Bogdzia 08:06, 28 sty 2013

barbara_krajewska napisał(a)
A do mnie ponownie grubodzioby zaglądały, odważyły się na balkon do tacki z nasionami sfrunąć i posilić trochę. Niestety, zdjęć nie mam, bo zaskoczona ich wizytą byłam, poza tym tacka tuż za szybą stoi i wolalam ich nie płoszyć. Przynajmniej się najadły
Gratuluję zdjęć krogulca

Przepraszam że dopiero dziś odpisuję ale wczoraj nie byłam w stanie dłużej przy kompie posiedziec.
Basiu mam nadzieję że chociaż sobie popatrzyłaś na te śliczne ptaki . Jak były drugi raz to większa szansa ze znów przylecą. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 08:14, 28 sty 2013

monteverde napisał(a)

Ale bystrzak po oczach widać, że drapieżnik jak baba w zapasce i chuście na głowie a mnie dzisiaj sójka ogon pokazała i tyle może jeszcze się uda ją sfocić, Bogdziu tu w O., wcale nie ma wróbli ani mazurków aż diwne a na śmietniku rządzą kawki i kruki z wronami pozdrawiam ładny ten krogulec

Niestety Aniu wróble i mazurki sa dziś rzadko spotykane.Kto by się spodziewał że ptak którego było można spotkac wszędzie w dużych ilosciach może tak wyginąc. U mnie tez jest ich bardzo mało, czasem parka , czasem dwie. Jeszcze tylko na obrzeżach miast można je spotkac.Na wsiach prawie wcale ich nie ma i w miastach też.Jeśli wróble tak wyginęły to trzeba dbac o inne gatunki żeby nie stało sie z nimi to samo.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 08:16, 28 sty 2013

asc napisał(a)

Najpierw zmierzył Cię strasznym wzrokiem...a potem pokazał hnnnnn dooopkę...a to nieładnie z jego strony......

No właśnie ale dzieki temu że miał mnie gdzieś mogłam zrobic parę zdjec i jestem z tego zadowolona.
Bogdzia 08:16, 28 sty 2013

Krys napisał(a)
Bożenko u Ciebie jak zwykle ciekawe zdjęcia i opowieści,miło zagladac .Pozdrawiam

Krysiu miło Cię widziec. Pozdrówka śle.
ewalm 08:18, 28 sty 2013

Bogdziu, zdjęcia REWELACYJNE.
Bogdzia 08:20, 28 sty 2013

aldonaz napisał(a)
Zdjęcia krogulca mistrzowskie. Pozdrówka

Daleko im do mistrzowskich ale i tak sie cieszę. Trzeba miec trochę szcześcia żeby ,,załapac sie" na takiego ptaka który rzadko i na bardzo krótko przylatuje.Z dawnych lat mam sporo zdjec krogulca.Pozdrawiam serdecznie Aldonko.
Bogdzia 08:22, 28 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
Ciekawa jestem czy ten krogulec coś upolował. Był chyba głodny, tak mi się przynajmniej wydaję. Bogdziu, podziwiam twoją pasję fotografowanie ptaków..

Wczoraj nic nie upolował ale ostatnio pisałam że było u mnie mnóstwo ptaków a potem nagle zrobiła sie pustka . kto wie czy to nie jego sprawka.
Bogdzia 08:25, 28 sty 2013

an_tre napisał(a)
Bożenko piękny krogulec taki dostojny i ten błysk w oku ja próbowałam dziś "upolować kwiczoła żerującego na jabłuszku, ale nic z tego nie wyszlo był zbyt czujny

U mnie są dzis na razie dwa kwiczoły . Jeden z nich jest juz długo i poznał nas na tyle ze nie tylko je jabłka pod naszym oknem (drugi dośc daleko na orzechu), ale jak na niego próbuje zapolowac kot to przestaje jeśc i czeka az otworzymy okno i przegonimy kota, nigdzie nie ucieka. Poznaje i mnie i męża.
Bogdzia 08:27, 28 sty 2013

agniecha973 napisał(a)
Brawo! No to są zdjęcia pokazowe, widać kolory i kształty. Teraz wiem jak wygląda krogulec i jego ogon jak plisowana spódnica.

Agnieszko to jest samiec , samica jest większa i nie ma tych stalowych kolorów tylko brązy.