Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Tess 10:11, 28 sty 2013

Dziękuję, Bożenko
Jabłuszka juz wiszą od wczoraj, na krótkiej nitce, bo tak komus już radziłaś i stąd wiedziałam, że tak trzeba.
Miłego dnia
Mariusz 10:37, 28 sty 2013

Bogdzia napisał(a)

Tutaj zawsze wesoło I cała encyklopedia wiedzy przeróżniastej
Jak to będzie w maju tu się dopchać

Za wróbelkami bardzo tęsknię, toż to one były najczęściej w moim dzieciństwie i młodości

Dlaczego jest ich tak mało?

Powinny byc jakieś badania robione co się dziejez tymi wróblami ale nikt się tym nie zajmuje. A w maju bez problemu się tu dopchasz. Dla wszystkich starczy bo ja dużo zdjec robie. Pozdrawiam Grażynko.

Witaj serdecznie
Wróbel powiązany jest z człowiekiem, nie ma w zagrodach dużo pokarmu jak dawniej, to i nie ma wróbli. Liczebność leci na głowę, ale egzystencji wróbla nie zagraża. Mamy w kraju ogrom ptaków, gatunków lęgowych, przelotnych, zimujących. W tym temacie jesteśmy z przodu.
Tym optymistycznym akcentem kończąc, życzę Ci miłego dnia
dorkow0 10:59, 28 sty 2013

Witaj Bożenko... Nie nadrobię dzisiaj zaległości u Ciebie, ale ściskam mocno, zdrowia Ci życzę i serdeczności przesyłam...
Już mi tęskno za wiosną i latem, siedzę w necie i zamawiam rośliny, limit już przekroczyłam, a jeszcze wiosną coś trzeba kupić... Ale jakoś się trzeba pocieszyć...
grazyna 11:02, 28 sty 2013

Bogdziu - Bożenko przybiegłam by dopytać o tę roślinkę "Delospermę" ( nazwa, ha ha ).

Może kupowałaś ją w sklepie internetowym ? Jeżeli tak, to w którym ? Zastosowałaś na obwódki ?
Bogdzia 11:11, 28 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, witaj po weekendzie.....krogulec ma piękny ogon...i głowę potrafi tak mocno obrócić....on ma coś z jastrzębowatych?

O krogulcu można powiedziec ze to miniatura jastrzębia , ten sam wygląd i ubarwienie i sposób życia. Pozdrawiam Ulciu.
Bogdzia 11:26, 28 sty 2013

grazyna napisał(a)
Bogdziu - Bożenko przybiegłam by dopytać o tę roślinkę "Delospermę" ( nazwa, ha ha ).

Może kupowałaś ją w sklepie internetowym ? Jeżeli tak, to w którym ? Zastosowałaś na obwódki ?

Najpierw dostałam od Ani asc a potem kupiłam na giełdzie kwiatowej. U Ani rośnie dłużej i rozrosła sie w duze kempy, u mnie jeszcze nie są duże. Mam żółtą , różową, fiolet ,czerwoną i to chyba wszystko . to niska roslinka wymagająca słońca ale jek kwitnie jest cudny dywan samych kwiatków. Ciekawe czy przetrzyma zime choc w tym roku zima wyjątkowo przyjazna roślinom.Chciałam pokazac zdjecia ale niestety nie mogę znależc. Zobacz w internecie, jest sporo.
Bogdzia 11:29, 28 sty 2013

dorkow0 napisał(a)
Witaj Bożenko... Nie nadrobię dzisiaj zaległości u Ciebie, ale ściskam mocno, zdrowia Ci życzę i serdeczności przesyłam...
Już mi tęskno za wiosną i latem, siedzę w necie i zamawiam rośliny, limit już przekroczyłam, a jeszcze wiosną coś trzeba kupić... Ale jakoś się trzeba pocieszyć...

Ja też limit przekroczyłam a wcale nie mam dośc. A jeszcze giełda będzie też trzeba kupic, no i sporo na nawozy wydaje. Nic tylko sie za kieszeń trzymac.
Bogdzia 11:32, 28 sty 2013

Mariusz napisał(a)

Tutaj zawsze wesoło I cała encyklopedia wiedzy przeróżniastej
Jak to będzie w maju tu się dopchać

Za wróbelkami bardzo tęsknię, toż to one były najczęściej w moim dzieciństwie i młodości

Dlaczego jest ich tak mało?

Powinny byc jakieś badania robione co się dziejez tymi wróblami ale nikt się tym nie zajmuje. A w maju bez problemu się tu dopchasz. Dla wszystkich starczy bo ja dużo zdjec robie. Pozdrawiam Grażynko.

Witaj serdecznie
Wróbel powiązany jest z człowiekiem, nie ma w zagrodach dużo pokarmu jak dawniej, to i nie ma wróbli. Liczebność leci na głowę, ale egzystencji wróbla nie zagraża. Mamy w kraju ogrom ptaków, gatunków lęgowych, przelotnych, zimujących. W tym temacie jesteśmy z przodu.
Tym optymistycznym akcentem kończąc, życzę Ci miłego dnia

Dobrze że uważasz że ich egzystencji nic nie zagraża bo ja raczej myslę inaczej tym bardziej że całowicie wyginęły już w Anglii wiec nie ma pewności czy to sie nie powtórzy u nas, ale jak mówisz że nie to bądźmy dobrej mysli. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 11:34, 28 sty 2013

Tess napisał(a)
Dziękuję, Bożenko
Jabłuszka juz wiszą od wczoraj, na krótkiej nitce, bo tak komus już radziłaś i stąd wiedziałam, że tak trzeba.
Miłego dnia

Jak to miło gdy nawet takie drobne rady się przydają. Pozdrawiam i niech Ci kwiczołek sprawi wiele radości.
Green 11:47, 28 sty 2013

Pięknie tu u Ciebie!!!
przejrzałem Twoje watki... od dwóch dni nic inne go nie robię, tylko oglądam zdjęcia Twoich rożnaeczników!