Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:42, 04 lut 2013

hanka_andrus napisał(a)

A grzybki już rosną....kubianki wierzbowe

Haniu jestem pełna podziwu dla Twoich oczu które wypatrza takie maleńkie grzybki ale i wielkiej wiedzy mykologicznej. Szczerze podziwiam.Pozdrówka ślę.
Bogdzia 19:43, 04 lut 2013

eliza3 napisał(a)

)

Uwaga . W teleekspresie mówią że do Poznania przyleciał juz pierwszy bociek-Maciek. Idzie wiosna.
.

Biedny bociek jeszcze mu dupcia zmarznie jak na wybrankę będzie czekał...

Ale za to może wybrac dowolne gniazdo bo nie ma rywalizacji , choc i tak pewnie wybierze zeszłoroczne.
Bogdzia 19:45, 04 lut 2013

asc napisał(a)
Może się cos boćkowi pomieszało....... nasz ogrodowiskowy bociek też siedzi z nami..... chociaż marzą się mu cieple kraje

Nasz się lepiej urządził, ogrzewane mieszkanko ma, ale fakt że nie mógł się zdecydowac by odleciec ale gdzie on by takie towarzystwo znalazł?
Urszulla 20:02, 04 lut 2013

rozważania świetne.....można się z Wami pośmiać
wygraną butelkę wina wypijesz w maju?
a wogóle to na krążenie najlepsza Bycza Krew ...codziennie! cała lampka przed snem
Bogdzia 20:11, 04 lut 2013

Urszulla napisał(a)

rozważania świetne.....można się z Wami pośmiać
wygraną butelkę wina wypijesz w maju?
a wogóle to na krążenie najlepsza Bycza Krew ...codziennie! cała lampka przed snem

Nie wiem kiedy wypije bo nie wiem kiedy dostanę. Ula ze mnie taki człowiek że się upijam wogóle nie pijąc , wystarczy że siedzę w pomieszczeniu gdzie inni pija. Ale jak marka wina jest Waligóra i spólka to muszę spróbowac tym bardziej ze Irenka zażyczyła sobie opinii na temat wina .Bycza krew raczej odpada , nie lubie czerwonych win za ciężkie dla mnie najlepiej lubie wina z Walencji białe słodkawe i pachnące ale niestety w niewielkich ilosciach.
eliza3 20:58, 04 lut 2013

Bożenko, bardzo dziękuję za porady w sprawie rh, wszystko wzięłam po uwagę. Jeszcze bym Cię prosiła o identyfikację tego osobnika, może Ci się uda pomimo nieostrych zdjęć, ale tylko takie posiadam.

Anabell 21:01, 04 lut 2013

Bożenko!!! przyszłam podziękować , za pocieszenie o moje Rh. Wyrzuciłam , bo nie rosły , marniały . Podejrzenie mogły podmarzać. chcę ładne.
Poczytałam u Ciebie o butkach ogr. też mam specjalne . podobne leciusieńkie jak Ireny. myć można w środku , wymieniam tylko wkładki na nowe. To temat jak ogród poważny. ....wiosną i jesienią noszę duże buty na grubej podeszwie by ziemia nie dostała się do środka.
Następny temat podczytany to żenska klasa. robimy co dwa lata spotkania . wszyscy zjeżdżają z całej Polski , ze St. Zj. też łączymy się na skype i NK. w tym mojej zasługi tyle , że odnalazłam dużo osób , dzwoniąć do miejscowości skąd pochodziły. czasu ciągle za mało na pogaduchy.
agniecha973 21:23, 04 lut 2013

Bogdziu, a to dopiero wiadomośc z tym boćkiem! Ja wierzę w jego instynkt! Może rudzik też stwierdził, że nie warto odlatywać A co na to Twój kwiatek - miłek? Też daje nadzieję?
Martek 21:25, 04 lut 2013

Grzybki chyba sobie kupię słoiczek bo chodzą za mną ...
Bogdziu pozdrawiam
Martek 21:34, 04 lut 2013

Gratuluje wygranej A skąd u ciebie Bogdziu pewność,że to samiec ?
Patrzę i nie widzę żadnego ptaśka ...

Dziękuję za komplement Bogdziu zarumieniłam się
Nie jest mi dobrze w takim rasowym fiolecie i nie najlepiej w butelkowej zieleni
Czerwieni i różu też unikam,ale z wielkimi dekoltami też mi się te kolory należą .
Ubieram się jednak w szarości,czernie,granaty z porywem na khaki .

Bogdziu do takich włosów jak twoje coś rudego z szafirem,szafir z zielenią I wiele innych możliwości przy takiej ładnej buzi