Karola dziś byłam cały dzień w Łodzi więc nie zaglądałam do ogrodu ale wczoraj znalazłam jednego przebiśniega o wys 1 cm i pączek ciemiernika czyli moim zdaniem jeszcze wiosny nie ma ale niedługo pewnie będzie. Jak na razie cały ogród jeszcze biały od sniegu .Dostałas pieniążki? zapomniałam jeszcze o kosztach przesyłki to przy odbiorze dopłacę.
Grażynko mam Heagę , Helsinki University, Peter Tigerstedt. Najbardziej lubię tego ostatniego (biały), najmniej Helsinki (bo ma majtkowy kolor), Haaga jest jak najbardziej w porządku choc też różowa ale bardzo wcześnie wypuszcza nowe przyrosty i wtedy kwiaty które jeszcze kwitna są nieco ukryte wśród tych przyrostów., poza tym są jak najbardziej w porządku.
Nie przepadam za lodami w Horteksie szczególnie że byłysmy w kawiarni Hortexu to lody mają głównie śmietankowe (nie lubię) i mnóstwo bitej śmietany więc kupiłymy po torciku węgirskim (z wiśniami) i zielonej herbatce a potem zmieniłyśmy lokal bo miałymy zjeśc obiad a w końcu zjadłyśmy naleśniki ze szpinakiem które były też w Hortexie i zmiana lokalu okazała sie niepotrzebna. Potem jeszcze byłyśmy w sklepie ze skórzanymi torbami w którym była wyprzedaż i kupiłysmy każda po jednej skórzanej torbie --wszystkie czarne.Ale poplotkowałysmy sporo .Pozdrawiam Haniu.
Ucz się Ula bo dziecko niedługo moze spytac co to za ptaszek???a dla siebie też warto bo dobrze wiedziec kto przyleciał w gości do ogrodu albo do stołówki.