Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:28, 28 lut 2013

gaby3003 napisał(a)
pędzisz Bodziu pędzisz kilka dni mnie nie było a tu 70 stron
pytanie do.... specjalisty
pzez zime gościł u mnie p kos( czarny z żółto- pomarańczowym dziobem) miał swoje przyzwyczajenia ,posiedział , dostojnie zeskoczył z gałęzi podjadł pod karmikiem trwało to kilka dobrych minut i tak codzienne kilka razy... do kilku dni nie ma go , a w miejsce jego widuje ptaka ,którego postura i zachowaniem przypomina jego, z tym ze upierzenie ma inne jest beżowo-szary z ciemnym ogonem i białym podbrzuszem, czyżby to była pani Kosowa
i dlaczego nie pożywiały się razem

Beżowo szare są kwiczoły które wygladają tak:

Samiec kosa wygląda tak:

a samica kosa jest czarna ale tak jakby popiołem trochę przysypana, wygląda tak:

Samce i samice kosów prawie zawsze widuje się pojedynczo, prawie wcale razem.Jeśli potrzeba dalszych wyjaśnień--pytaj.Pozdrówka.

Bogdzia 18:32, 28 lut 2013

Karola dziś byłam cały dzień w Łodzi więc nie zaglądałam do ogrodu ale wczoraj znalazłam jednego przebiśniega o wys 1 cm i pączek ciemiernika czyli moim zdaniem jeszcze wiosny nie ma ale niedługo pewnie będzie. Jak na razie cały ogród jeszcze biały od sniegu .Dostałas pieniążki? zapomniałam jeszcze o kosztach przesyłki to przy odbiorze dopłacę.
Bogdzia 18:33, 28 lut 2013

asc napisał(a)
A Marzenka do Rzeszowa to nie jeżdzi..szkoda

Ja w końcu nie wiem czy była w Łodzi .
Bogdzia 18:38, 28 lut 2013

grazyna napisał(a)
Bożenko/Bogdziu oprócz życzeń dobrego dnia przyszłam zapytać (nie doczytałam) czy masz u siebie Rh fińskie ?
Helsinski na pewno jest u Ciebie ! I ma się dobrze !
A Haaga, Helliki ? Tych w Pisarzowicach niet, mam chęć sprowadzić od Ciepłuchy.
Szukam u Ciebie opinii o ich urokach lub wadach

Serdeczności

Grażynko mam Heagę , Helsinki University, Peter Tigerstedt. Najbardziej lubię tego ostatniego (biały), najmniej Helsinki (bo ma majtkowy kolor), Haaga jest jak najbardziej w porządku choc też różowa ale bardzo wcześnie wypuszcza nowe przyrosty i wtedy kwiaty które jeszcze kwitna są nieco ukryte wśród tych przyrostów., poza tym są jak najbardziej w porządku.
Bogdzia 18:40, 28 lut 2013

irena_milek napisał(a)
Miłych ploteczek

Dzięki Irenko , było miło.
Urszulla 18:45, 28 lut 2013

Poczytałam, edukację ptaszkową zaliczyłam
Bogdzia 18:47, 28 lut 2013

hanka_andrus napisał(a)
Na lody? Do Hortexu? Czy teraz na co innego się chodzi? Oprócz plotek, oczywiście.

Nie przepadam za lodami w Horteksie szczególnie że byłysmy w kawiarni Hortexu to lody mają głównie śmietankowe (nie lubię) i mnóstwo bitej śmietany więc kupiłymy po torciku węgirskim (z wiśniami) i zielonej herbatce a potem zmieniłyśmy lokal bo miałymy zjeśc obiad a w końcu zjadłyśmy naleśniki ze szpinakiem które były też w Hortexie i zmiana lokalu okazała sie niepotrzebna. Potem jeszcze byłyśmy w sklepie ze skórzanymi torbami w którym była wyprzedaż i kupiłysmy każda po jednej skórzanej torbie --wszystkie czarne.Ale poplotkowałysmy sporo .Pozdrawiam Haniu.
Bogdzia 18:48, 28 lut 2013

Urszulla napisał(a)
Poczytałam, edukację ptaszkową zaliczyłam

Ucz się Ula bo dziecko niedługo moze spytac co to za ptaszek???a dla siebie też warto bo dobrze wiedziec kto przyleciał w gości do ogrodu albo do stołówki.
Bogdzia 18:50, 28 lut 2013

asc napisał(a)
Ty zajadasz lody, a ja wypatrzyłam niebieskiego pąka w Twoich przylaszczkach
Nie złapałam ostrości.. ale ..widać

Widzę go widzę , będziesz miała wcześniej niż ja bo u mnie na razie nie ma. Obetnij mu suche liście .
bogumila 18:56, 28 lut 2013

Bogdzia napisał(a)

Nie przepadam za lodami w Horteksie szczególnie że byłysmy w kawiarni Hortexu to lody mają głównie śmietankowe (nie lubię) i mnóstwo bitej śmietany więc kupiłymy po torciku węgirskim (z wiśniami) i zielonej herbatce a potem zmieniłyśmy lokal bo miałymy zjeśc obiad a w końcu zjadłyśmy naleśniki ze szpinakiem które były też w Hortexie i zmiana lokalu okazała sie niepotrzebna. Potem jeszcze byłyśmy w sklepie ze skórzanymi torbami w którym była wyprzedaż i kupiłysmy każda po jednej skórzanej torbie --wszystkie czarne.Ale poplotkowałysmy sporo .Pozdrawiam Haniu.
...relaks na przedwiośniu jest bardzo potrzebny,trzeba podładować akumulatory...potem już tylko rabatowo...