Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:40, 21 mar 2013

Gardenarium napisał(a)
Znaczy w sobotę się widzimy.

Czy Ty patrzysz jak jastrząb poluje? Szkoda ptaszków małych.

Ja sobie przez okno fotografuję ptaki a on nagle przylatuje jak błyskawica, jak sie mu uda to złapie i ucieka a czasem jak nikogo nie ma siada tak jak ten na drutach i czeka na ptaki ale one nie wychodza , jak go zobaczę przez firankę to odczekuję aż odwróci głowę i wtedy wychodzę przed firankę i on mnie zauważa ale nie odlatuje od razu, czsem uda się pare zdjec zrobic.Kilka dni temu razem z m patrzyliśmuy na ptaki i nagle ja zobaczyłam jastrzębia lecącego a on w tym samym czasie kota, z dwóch stron rzucili się równocześnie na ptaki ale nic im się nie udało złapac bo chyba obydwoje byli sobą zaskoczeni.

Mam nadzieję ze sie zobaczymy , pisze tak bo u mnie cały czas śniegu przybywa. Umówiłam się z Małgosią i razem przyjedziemy.
Bogdzia 19:45, 21 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Kokoszka przecudnej urody...na Wielkanoc akurat...Boćku trzeba było pisanki kokoszce podrzucić

...Bogdziu śniegu współczuję, ściskam cieplutko

Jako dziecko miałam kiedyś czapkę pilotkę z angory , była wspaniała i czerwoną sukienkę robioną na drutach z wrobionymi grzybkami z angory. Ty mając takiego kota możesz sobie sprawic takie rzeczy bo on jak angora wygląda.Zbieraj co wyczeszesz , potem do gremplarni (nie wiem czy jeszcze są) a potem już tylko na drutach robic.Fajnie wygląda taki puchacz.
Bogdzia 19:48, 21 mar 2013

Danusiu do tego czasu nie przylatywał ale od kilku dni się pokazuje ale tylko raz widzieliśmy że coś upolował a my stale obserwujemy. Ptaszków szkoda oczywiście ale były dziewczyny które współczuły jemu że głodny co pewnie było prawdą.Jastrząb jak złapie to przynajmniej zje a kot traktuje jako zabawkę i jak się nie rusza to zostawia.
Kasiek 20:01, 21 mar 2013

Bogdziu,wiosny troszke przynioslam,pozdrawiam cieplutko
Bogdzia 20:05, 21 mar 2013

Kasiek napisał(a)

Bogdziu,wiosny troszke przynioslam,pozdrawiam cieplutko

Kasiu cudne kwiatki ale muszę Cię spytac czy tegoroczne? Wiem że u Ciebie wiosna ale czy aż tak piękna???
monteverde 20:12, 21 mar 2013

Bogdziu a ja zamiast wiosny zostawiam głodomorki codziennie wieszam takie świeże paski i zjadają, więc na wiosnę jeszcze poczekamy
Madzenka 20:19, 21 mar 2013

Bożenko chyba opatrzność czuwa i sypie śniegiem w ochronie przed mrozami...
U Ciebie i kokoszka i krokuski i jastrząb...
Kasiek 20:27, 21 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Kasiu cudne kwiatki ale muszę Cię spytac czy tegoroczne? Wiem że u Ciebie wiosna ale czy aż tak piękna???

Bogdziu ,oczywiscie ze tegoroczna ,jutro napisze szyld z kartka i rokiem i pstrykne jeszcze raz I dla mnie byla to niespodzianka,dzisiaj pierwszy raz po zimie weszlam do ogrodowych zakatkow i prosze-wiosenka
Bogdzia 20:42, 21 mar 2013

monteverde napisał(a)
Bogdziu a ja zamiast wiosny zostawiam głodomorki codziennie wieszam takie świeże paski i zjadają, więc na wiosnę jeszcze poczekamy

Dobrze u Ciebie mają ale lepiej jakby już wiosna była i by sie zajęły robieniem gniazd. Te niebieskie awsze sie fajnie ogląda. Pozdrówka Aniu.
agata_chrosc... 20:44, 21 mar 2013

Bogdzia, a co na to Twoje różaneczniki? Dają radę czy pookrywałaś je?