Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

kasik778 19:32, 13 paź 2012

U mnie pierisy są persona non grata niestety nawet jeśli przeżyją zimę to potem majowe mrozy skutecznie pozbawiają je tych kolorowych listków, szkoda, bo są piekne...
eliza3 21:05, 13 paź 2012

Kasiu ja też lubię pierisy, tylko szkoda, że są tak wrażliwe... cebulki wsadzone?

Irenko ciekawe, czy plan zrealizowany? U mnie nie do końca

Bożenko U nas dzisiaj piękna pogoda, mam nadzieję, że u Ciebie również.

Aniu masz rację, nie trzeba się smucić, a ruch na świeżym powietrzu zawsze dobrze robi i na duszę i na ciało

Bogdziu mam nadzieję, mam nadzieję, że plan wykonany u nas pogoda była piękna.

An-tre a jak Twoje plany, pracowita sobota?

Ewelinko ja pierisów nie okrywam muszą sobie poradzić, czekam na lżejszą zimę może sobie poradzą.

Urszulko ja nie mam karłowych berberysów, ale przyznam ci rację, że są bardzo ładne, może kiedyś...
Bogdzia 21:22, 13 paź 2012

U mnie tez pogoda była ładna ,posadziłam trochę krokusów ale wiecej pracy miałam w domu bo jutro wnusie przyjeżdzaja -trzeba sie przygotowac.Pierwszy raz piekłam sernik cytrynowy, nawet sie udał ale polewa coś z wolno gęstnieje. moze do rana bedzie dobrze.Pozdrawiam Elizko.
kasik778 21:49, 13 paź 2012

Pozdrowionka przesyłam Elizo i melduję, ze 200 cebulek wsadzonych, ale co to jest
eliza3 22:02, 13 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
U mnie tez pogoda była ładna ,posadziłam trochę krokusów ale wiecej pracy miałam w domu bo jutro wnusie przyjeżdzaja -trzeba sie przygotowac.Pierwszy raz piekłam sernik cytrynowy, nawet sie udał ale polewa coś z wolno gęstnieje. moze do rana bedzie dobrze.Pozdrawiam Elizko.

Jestem pewna, że sernik wszystkim będzie smakował, bo ciasto u babci zawsze najlepsze, a uśmiech wnuków najcenniejszy
Życzę Ci zatem udanej niedzieli i pięknej pogody
eliza3 22:05, 13 paź 2012

kasik778 napisał(a)
Pozdrowionka przesyłam Elizo i melduję, ze 200 cebulek wsadzonych, ale co to jest

Jak to co? Ja uważam, że to sporo, a jak uznasz wiosną, że za mało to w przyszłym roku dosadzisz.. Nie od razu Kraków zbudowano
eliza3 22:20, 13 paź 2012

Dzisiaj postanowiłam troszkę powiększyć warzywnik.
Do tej pory miałam rabatkę ziołowo- ozdobną, ale jakoś mi się nie podobała.

Postanowiłam ją powiększyć.

Zioła, które pozostawiłam przesadzę wiosną pod tuje, a tutaj zrobię niewielkie grządki... a może jeszcze trochę powiększyć?

eliza3 22:23, 13 paź 2012

Posadziłam jeszcze dwa krzaki porzeczki. Czerwona i czarna.

monteverde 22:27, 13 paź 2012

To zależy co chcesz na warzywniaku sadzić Elizko ale warzywka to dobry pomysł no i owoce też
eliza3 22:39, 13 paź 2012

monteverde napisał(a)
To zależy co chcesz na warzywniaku sadzić Elizko ale warzywka to dobry pomysł no i owoce też

Nie nastawiam się na wielkie sadzenie, ale lubię wyskoczyć do ogródka po koperek, listki pietruszki, świeży szczypiorek, zawsze to przyjemnie jak się ma cosik swojego i nie trzeba biec warzywniaka po zieleninę, a gdyby jeszcze jakiś pomidor się udał...W tym roku miałam jeden krzak, a ile uciechy było...