Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 14:30, 12 paź 2012

Urszulko, Aniu dzisiejsza noc była u nas bardzo zimna. Zmarzły prawie wszystkie kwiatki, które jeszcze dawały trochę koloru, nawet aksamitki, które zawsze dzielnie się trzymają.
Właśnie wróciłam z ogrodu, dwie taczki zmarzlaków wyrzuciłam na kompost. Zdjęć nie robiłam, bo to takie smutne... :
eliza3 14:35, 12 paź 2012

irena_milek napisał(a)
Eliza, no smutno jak się sezon kończy, ale grabienie liści też fajne jest jak spoglądam na te twoje listki na trawie, ładnie to wygląda, a oszronione jeszcze piękniej; mój piers nie kwitł też, czy się doczekam, nie wiem, ale za to jak pogroziłam krzewuszce, bo u ciebie taka cudna, zakwitła

Jesienne porządki w ogrodzie też mają swój urok, byleby było ciepło. Dzisiaj po nocnych przymrozkach dzień jest piękny i słoneczny, więc trochę popracowałam, ale mam nadzieję jutro dokończyć, na dzisiaj koniec
Milka 15:06, 12 paź 2012

no i widzisz, jak słońce świeci i odpowiednie ubranie, we wszystkim plusy znajdziemy
ja też na jutro mam plany, co wyjdzie nie wiem
kasik778 19:12, 12 paź 2012

Dzisiejszy dzień był przepiękny, mimo, że zaczął się mrozem
ja się szykuję na jutro, wciąż 200 cebulek do wsadzenia
EPODLAS 20:04, 12 paź 2012

Elizo, każdy coś planuje co zrobi w weekend. Oby pogoda dopisała. U nas było dzisiaj ładnie, po porannych mgłach było całkiem przyjemnie. Cebulki tulipanów też mam do wsadzenia, ale dużo mniej niż Kasik. Pozdrawiam cieplutko.
an_tre 20:07, 12 paź 2012

Nie smuć się smutasku jesień też jest piękna z tymi wszędobylskimi kolorowymi listkami a że trzeba garbi ć ruch jest wszak wskazany co by nie zardzewieć na zimę pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 20:11, 12 paź 2012

an_tre napisał(a)
Nie smuć się smutasku jesień też jest piękna z tymi wszędobylskimi kolorowymi listkami a że trzeba garbi ć ruch jest wszak wskazany co by nie zardzewieć na zimę pozdrawiam

O święte słowa Ani. Trzeba sie ruszac . Ja jutro też sadzę 86 cebulek krokusów i obcinam liscie gdzie sie da.
an_tre 20:13, 12 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

O święte słowa Ani. Trzeba sie ruszac . Ja jutro też sadzę 86 cebulek krokusów i obcinam liscie gdzie sie da.
żeby tylko pogoda dopisała, bo plany mam WIELKIE !!
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Welka 09:29, 13 paź 2012

eliza3 napisał(a)

Pierisy, nigdy nie zakwitły, listki ładne zwłaszcza wiosną, ale kwiatków chyba się nie doczekam.

Witam!
Zabezpieczasz jakoś pierisy na zimę? Mam dwa, pierwszy raz, czytam różne opinie i sama nie wiem co robić, bo u teściowej przetrwał w zacisznym miejscu ostatnią zimę bez przykrycia, a u niektórych z forum czytałam ze zmarzł mimo okrycia.
Pozdrawiam
Urszulla 10:22, 13 paź 2012

Właśnie z tymi pierisami bywa różnie. Ja postawiłam na berberysy w moim ogrodzie, szczególnie te karłowate mi się podobają.