Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 13:44, 05 lis 2012

Kindzia napisał(a)
Widzę, że już z powrotem jesteś
Ładne te Twoje rodzinne strony. Tak spokojnie się wydaje. Ja ciągle szukam spokoju i ciszy, u mnie w Zabrzu o to trudno, tylko w Pszczynie...ale rzadko tam jesteśmy, za rzadko
Elu czy 16 lub 17 listopada to dobra data? Moglibyście do nas przyjechać? Będziemy w Pszczynie bez przychówku, spokojnie moglibyśmy posiedzieć.
Za tydzień przyjadą wszyscy, będzie nas dużo, nie moglibyśmy spokojnie pogadać. Potem, 24.listopada robię swoje imieniny, a potem to już grudzień.
Pozdrawiam serdecznie

Witaj, Kasiu, to dobrze, że masz takie miejsce gdzie odpoczywasz, kiedyś to się zmieni i będziesz tu częściej, albo na zawsze i tego Ci życzę, co do spotkania to pogadamy na priv, dam Ci znać. Pozdrawiam i życzę udanego tygodnia
Milka 13:59, 05 lis 2012

Piękny mimo wszystko, taki naturalny, bez ingerencji, a o tej porze większość miejsc wygląda ciut smutno, o ile nie są to miejsca czy ogrody formowane
fajnie, że jesteś cała i zdrowa
eliza3 14:01, 05 lis 2012

an_tre napisał(a)
Pięknie Elu opisałaś swoją podróż sentymentalną, do lat dzieciństwa i młodości powraca się z sentymentem
Dziś zabraliśmy córkę z dziećmi do miejsc, gdzie wychowywał się mój M a ich ojciec i dziadek, pokazaliśmy dom, gdzie mieszkał, szkołę do której chodził, staw w którym łowił ryby i odwiedziliśmy groby jego najbliższych takie podróże robią też dobrze najmłodszym, chętnie tam pojechali ciekawi świata

Tak, to ważne by pokazać dzieciom, wnukom ich korzenie, by wiedzieli jak najwięcej o dziadkach, rodzicach... dzieci chłoną jak gąbka, a czym skorupka za młodu nasiąknie...
Początek listopada to najlepszy czas na wspomnienia, oglądania starych fotografii... rozmów o przemijaniu i o tym co w życiu ważne...
eliza3 14:04, 05 lis 2012

monteverde napisał(a)
Każdy z nas ma fajne wspomnienia , to dobrze,że pamiętamy tak trzeba

Masz rację, najchętniej wspominamy to co najlepsze, może dlatego tak lubimy wracać do młodości
Kindzia 14:06, 05 lis 2012

eliza3 napisał(a)

Widzę, że już z powrotem jesteś
Ładne te Twoje rodzinne strony. Tak spokojnie się wydaje. Ja ciągle szukam spokoju i ciszy, u mnie w Zabrzu o to trudno, tylko w Pszczynie...ale rzadko tam jesteśmy, za rzadko
Elu czy 16 lub 17 listopada to dobra data? Moglibyście do nas przyjechać? Będziemy w Pszczynie bez przychówku, spokojnie moglibyśmy posiedzieć.
Za tydzień przyjadą wszyscy, będzie nas dużo, nie moglibyśmy spokojnie pogadać. Potem, 24.listopada robię swoje imieniny, a potem to już grudzień.
Pozdrawiam serdecznie

Witaj, Kasiu, to dobrze, że masz takie miejsce gdzie odpoczywasz, kiedyś to się zmieni i będziesz tu częściej, albo na zawsze i tego Ci życzę, co do spotkania to pogadamy na priv, dam Ci znać. Pozdrawiam i życzę udanego tygodnia

Dobra, czekam
eliza3 14:08, 05 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Wierzby to malownicze drzewa. Najpiękniej prezentują się nad wodą. U nas w parku też są piękne stare wierzby. Ich gałęzie leżą w wodzie. Elizo, tak chętnie wracamy w strony gdzie byliśmy dziećmi. Tęsknota za utraconym czasem. Niestety na zawsze.

Wierzby to takie nasze, polskie, jedyne w swoim rodzaju drzewa. opiewane przez poetów , pisarzy, malarzy, więc jak ich nie kochać...
eliza3 14:13, 05 lis 2012

hanka_andrus napisał(a)
To co było ,przeminęło, w dal gdzieś popłynęło........
Wspomnieniowo wyszło,ale Bożenka trafnie to ujęła,każdy z nas ma taki zakątek w pamięci,i do niego wraca.... chociaż wywołuje to smutek.

Oj, popłynęło... ale tak już jest. Dzieciństwo, młodość, dojrzałość...
eliza3 14:16, 05 lis 2012

Ewa napisał(a)
Oj ale duzo mam do czytania u Ciebie

Bardzo się cieszę, że zajrzałaś, a czytanie... ja też nie ogarniam wszystkiego
eliza3 14:18, 05 lis 2012

irena_milek napisał(a)
Piękny mimo wszystko, taki naturalny, bez ingerencji, a o tej porze większość miejsc wygląda ciut smutno, o ile nie są to miejsca czy ogrody formowane
fajnie, że jesteś cała i zdrowa

Jesień wszędzie smutna, niestety, ale u ciebie pewnie jak zawsze wesoło, więc idę zajrzeć
eliza3 16:58, 05 lis 2012

Pospacerowałam dziś po ogrodzie i zobaczyłam ile jeszcze pracy. Plany miałam duże, ale jak przestało padać było już późno i nie warto było łapać za grabie, może jutro będzie ładnie to trochę posprzątam. Zobaczcie ile liści do grabienia...
Leszczyna prawie wszystkie zgubiła

na swoją kolej czekają brzozy, już pożółkły wszystkie listki

buk szczepiony tez się przebarwił, ale on ma listków ma niewiele, więc często zostają na rabacie

a tawuła już łysa, ale lubię ją bez listków, ot taki śliczny jeżyk