Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 21:38, 05 gru 2012

Bogdzia napisał(a)

Tym ze zdjęcia słabe to się nie przejmuj bo teraz najgorsze swiatło z całego roku do robienia zdjęc. Trzeba sie z tym pogodzic ze nie będą dobre aż do połowy stycznia, ale jak piszesz fakt udokumentowany i to jest fajne. Kasiu a Ty nie narzekaj tylko tez spróbuj zrobic jak masz za słaby zoom na małe ptaszki to rób większe. Pozdrawiam.

Ptaszki to zdecydowanie wolę oglądać u Ciebie, robisz świetne zdjęcia, ale ja będę pstrykać od czasu do czasu, bo bardzo to polubiłam. Dziękuję, że mnie wspierasz w moich działaniach, mam dużo przyjemności z obcowania ze skrzydlatymi.

Gdyby moje zdjecia zobaczył fachowiec to miałby więcej uwag niż ja włosów na głowie. Dziś by robic dobre zdjecia trzeba miec bardzo dużą wiedzę techniczną , dobry sprzęt znac sie na obsłudze programów do obróki . Dla mnie najważniejsza jest radośc z tego że mogę przyjrzec się szczególom na zdjęciu jakich bym normalnie nie zauważyła , to że wiem że do mnie przylatuje jednak wiele gatunków ptaków choc na codzień się tego nie zauważa. A że moje zdjęcia nie dorównają dobremu fachowcowi to trudno, tym sie nie przejmuję choc gdyby była okazja się podszkolic to bym od razu skorzystała.Jest tak jak opiszesz wiele radości z obserwacji ptaków i robienia im zdjęc i to najważniejsze.

Bożenko ja uważam, że robisz piękne zdjęcia, uwielbiam je oglądać, pięknie je opisujesz, wkładasz w nie serce i widać, że obcowanie z przyrodą daje Ci dużo przyjemności. Wszyscy uczymy się od Ciebie rozróżniać ptaki i każdy chce się pochwalić kto tam dzisiaj na śniadanie do karmnika przyleciał
Celina 22:15, 05 gru 2012

Bogdzia napisał(a)

Tym ze zdjęcia słabe to się nie przejmuj bo teraz najgorsze swiatło z całego roku do robienia zdjęc. Trzeba sie z tym pogodzic ze nie będą dobre aż do połowy stycznia, ale jak piszesz fakt udokumentowany i to jest fajne. Kasiu a Ty nie narzekaj tylko tez spróbuj zrobic jak masz za słaby zoom na małe ptaszki to rób większe. Pozdrawiam.

Ptaszki to zdecydowanie wolę oglądać u Ciebie, robisz świetne zdjęcia, ale ja będę pstrykać od czasu do czasu, bo bardzo to polubiłam. Dziękuję, że mnie wspierasz w moich działaniach, mam dużo przyjemności z obcowania ze skrzydlatymi.

Gdyby moje zdjecia zobaczył fachowiec to miałby więcej uwag niż ja włosów na głowie. Dziś by robic dobre zdjecia trzeba miec bardzo dużą wiedzę techniczną , dobry sprzęt znac sie na obsłudze programów do obróki . Dla mnie najważniejsza jest radośc z tego że mogę przyjrzec się szczególom na zdjęciu jakich bym normalnie nie zauważyła , to że wiem że do mnie przylatuje jednak wiele gatunków ptaków choc na codzień się tego nie zauważa. A że moje zdjęcia nie dorównają dobremu fachowcowi to trudno, tym sie nie przejmuję choc gdyby była okazja się podszkolic to bym od razu skorzystała.Jest tak jak opiszesz wiele radości z obserwacji ptaków i robienia im zdjęc i to najważniejsze.

Elizko po kupieniu mojego aparatu obiecałam sobie ,że sie podszkolę .Nakupiłam ksziązek iiiii... nie było kiedy poczytać Fotki robisz oki i mają cieszyć Ciebie. I tego sie trzymaj.
agniecha973 22:20, 05 gru 2012

Zdjęcia ptaszków pooglądałam. Mi się podobają, bo widać te ptaki w akcji Nieważne, że nie są idealne, ważna radość tworzenia. Mnie też to kręci, a jak dodatkowo jeszcze wyjdzie coś ładniejszego, to puszę się jak paw.
Pozdrawiam.
wiunia 22:37, 05 gru 2012

Elu podaję Ci przepis na pierniczki (pierwszy raz zastosowałam, chyba ciut lepszy od poprzedniego?), nie mam fotek , bo gapa zostawiłam u córki aparat, ale w sobotę u niej będę to zabiorę i coś wkleję, oki ?

1kg mąki tortowej
pół kostki marg. Kasi
pół kostki smalcu
250 gram miodu sztucznego (ja dałam prawdziwy)
5 jaj
1,5 szkl. cukru
1 płaska łyżeczka proszku do piecz.
1 łyżeczka sody
2 łyżeczki kakao
1 przyprawa do pierników

Trochę mleka wlać do garnka + tłuszcz + miód + cukier rozpuścić i wystudzić. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem, sodą,przyprawą, kakao. Po wystudzeniu mleka z dodatkami wylać do miski i dodawać mąkę z dodatkami na przemian z jajami. Ukręcić pałką. Wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką , wyrobić i kroić kawałki rowałkując i wykrawać pierniczki. Piec 7 min w temp. 200 stopni C.
Smacznego!
Kindzia 08:38, 06 gru 2012

Mroźnie dzisiaj Elciu Ty pewno teraz z aparatem przy oknie ptaszków wypatrujesz?
Miłego
hanka_andrus 09:50, 06 gru 2012

Buziołki!
eliza3 09:58, 06 gru 2012

Celinko miło mi, że jesteś wyrozumiała dla moich ptasich zdjęć. Piszesz, że kupiłaś trochę książek o fotografowaniu, więc zima to dobry czas na podszkolenie się. Wiosną będzie jak znalazł.
Twoje zdjęcia już dzisiaj są śliczne, a co to będzie jak liźniesz więcej wiedzy... będą jeszcze piękniejsze foty, będziemy podziwiać
eliza3 10:07, 06 gru 2012

agniecha973 napisał(a)
Zdjęcia ptaszków pooglądałam. Mi się podobają, bo widać te ptaki w akcji Nieważne, że nie są idealne, ważna radość tworzenia. Mnie też to kręci, a jak dodatkowo jeszcze wyjdzie coś ładniejszego, to puszę się jak paw.
Pozdrawiam.

To masz tak, jak ja... Kiedy zimą zimno za oknem, ogród zasypany śniegiem to ptaszki są takim promykiem radosnym i jednym z powodów, że się w to okno spogląda.
U mnie berberysy rosną przed oknem w kuchni, więc mam je jak na dłoni, rozsuwam zazdrostkę i darmowe kino, kiedy kłócą się o czerwone koraliki...
eliza3 10:09, 06 gru 2012

Kindzia napisał(a)
Mroźnie dzisiaj Elciu Ty pewno teraz z aparatem przy oknie ptaszków wypatrujesz?
Miłego

Mroźno, aż w nos szczypie, chyba się wezmę za pierniczki od Wiuni... już pora. Ciepełka Ci życzę
eliza3 10:10, 06 gru 2012

hanka_andrus napisał(a)
Buziołki!

Haniu miło, że zajrzałaś i też buziołki przesyłam